YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağbal: Ekonomiyi Destekleyici Uygulamalar Sona Erince Bütçe Açığındaki Artış Azalacak

– Bütçenin Temmuz ayında 926 milyon lira fazla verdiğini açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "ekonomiyi destekleyici uygulamaların sona ermesiyle birlikte

– Bütçenin Temmuz ayında 926 milyon lira fazla verdiğini açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "ekonomiyi destekleyici uygulamaların sona ermesiyle birlikte bütçe açığındaki artış trendinin azalacağını" söyledi.
Yaptığı yazılı açıklama ile Ocak-Temmuz dönemi bütçe gerçekleşmelerini değerlendiren Ağbal, Temmuz ayındaki 926 milyon lira fazla ile bütçede geçen yılın Temmuz ayına göre 796 milyon lira iyileşme olduğunu vurguladı.
Ağbal, bu iyileşmeyi, "15 Temmuz darbe girişiminin etkisinin bertaraf edilmesi ile ekonomideki hızlı toparlanmanın bir göstergesi" diye nitelendirdi.
Ağbal, Ocak-Temmuz döneminde bütçe gelirlerinin 351.7 milyar lira, harcamaların ise 376 milyar lira olduğunu belirterek, "Ekonomik büyümeyi destekleyici kararların ve teşvik unsurlarının da etkisiyle bu dönemde bütçe 24.3 milyar lira açık vermiştir. Bunun 9 milyar lirası sosyal güvenlik primlerinin yılın son üç ayına ertelenmesinden kaynaklanmıştır. Önümüzdeki dönemde ise ekonomiyi destekleyici uygulamaların sona ermesiyle birlikte bütçe açığındaki artış trendi azalacaktır" dedi ve açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Yılbaşından bu yana ekonomiye ilişkin gerek üretim gerek tüketim gerekse dış ticaret kanalından veriler son derece olumludur. Yılın geri kalanına ilişkin öncü veriler de 2017 yılında ekonomik büyümenin OVP hedeflerimizin üzerinde gerçekleşeceğini işaret etmektedir. Ekonomik aktivitedeki canlanma vergi gelirlerini olumlu yönde etkilemektedir. Bununla beraber önümüzdeki dönemde harcama artışlarını kontrol altına alarak ve bütçe açığını makul seviyelerde tutarak mali disiplin konusunda gerekli kararlılığı göstermeye devam edeceğiz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler