YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Agâh’tan Ehl-i Beyt sevgisi üzerine yeni eser

Tasavvuf müziğine besteci ve yorumcu kimliğiyle emek veren Agâh’ın Muharrem ayına özel single çalışması, Moral...

Agâh’tan Ehl-i Beyt sevgisi üzerine yeni eser

Tasavvuf müziğine besteci ve yorumcu kimliğiyle emek veren Agâh’ın Muharrem ayına özel single çalışması, Moral Prodüksiyon’dan çıktı.
Ehl-i Beyt sevgisi üzerine kurgulanmış “Gül Goncaları” ismini taşıyan single Türkçe ve Arapça iki eserden oluşuyor. İlk eser, Kâhyazâde Ârif’in, Ehl-i Beyt sevgisini, “Kurretü’l ayn-ı Habibi Kibriyasın ya Huseyn, Gonca-i gülşen saray-ı Mustafasın ya Huseyn” şeklinde mısralara döktüğü, Hacı Ârif Bey’in bestelediği Kurretü’l Ayn (Göz Nuru) ismini taşıyor.
İkinci eser ise; “Ey Fatıma, ey Zehra, ey kıymetlilerin, nurluların annesi / İsmin kalbimizde derinde saklı, sevinç ve huzur içinde ol / Bizler de senden rızanı diliyoruz” sözleriyle içli bir yakarış. Beste ve güftesi anonim olan Ya Ümmü’l Hasen (Ey Hasan’ın Annesi) isimli ilahi de, sanatçı Agâh’ın icrasıyla hayat buluyor.
Tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, “Gül Goncaları” isimli çalışması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hz. Peygamber (a.s.m.)’in Mü’minlere vasiyet ettiği Ehl-i Beyt’inden, gözünün nuru, gül goncası torunlarından Hz. Hüseyin’in, Yezit ve askerlerince 10 Muharrem 61 yılında, acımasızca şehit edildiği Kerbela olayı, sadece İslam tarihinin değil, belki de insanlık tarihinin en acı vakıalarından biridir. Bu sebeple ‘matem ayı’ da dediğimiz bu ayda yaşadığımız hüzn-ü kederin tezahürü olarak bu iki eseri dinleyicilerimizle paylaşmak istedik.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler