YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akyürek'in Avukatından Açıklama

      Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA) HRANT Dink suikastına ilişkin olarak, "kamu görevlilerinin ihmali" olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan

Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA) HRANT Dink suikastına ilişkin olarak, "kamu görevlilerinin ihmali" olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatı Adnan Şeker konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"BAĞIMSIZ, TARAFSIZ YARGISAL FAALİYET DEĞİL, SİYASİ FAALİYET"
Müvekkilinin Ankara'da gözaltına alındığını bildiren Şekar yazılı açıklamasında söz konusu soruşturmanın, bağımsız ve tarafsız bir yargısal faaliyet değil, siyasi hedefleri olan siyasal bir faaliyet olduğunu iddia etti.

"ENGİN DİNÇ'E BAĞLI ÇALIŞANLAR TUTUKLANMIŞ, ONUN İFADESİ DAHİ ALINMAMIŞTIR"
Açıklama şöyle devam etti: "Hrant Dink'in öldürülmesi olayının bir numaralı sorumlusu iken adeta dokunulmaz kılınan Engin Dinç ve Trabzon Jandarma görevlileri hesap vermedikçe bu soruşturmanın bağımsızlığına inanmak mümkün değildir. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki; Hrant Dink cinayetini A'dan Z'ye bilen Trabzon İstihbarat Şube eski Müdürü Engin Dinç, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Yasin Hayal'in dayısı Coşkun İğci tarafından cinayet konusunda en ince ayrıntılarına kadar bilgilendirilen Trabzon Jandarma İstihbarat görevlilerini peşinen suçsuz ilan eden irade, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı soruşturma kapsamında tanık olarak dinleyen iradedir. Engin Dinç'e tehditlerle dolu bir mektup yazdıktan kısa bir süre sonra cinayetin büyük abisi Erhan Tuncel'i tahliye eden irade de aynı iradedir. Bu soruşturma kapsamında Engin Dinç'e bağlı çalışan memur, amir ve müdür tutuklanarak cezaevine gönderilmiş bugün ise Hrant Dink'le ilgili istihbarat sürecini takip eden şube müdürü Engin Dinç'in ise ifadesine dahi başvurulmamıştır"

"MÜVEKKİLİM RAMAZAN AKYÜREK SUÇLU İLAN EDİLMEK İSTENMEKTEDİR"
Açıklamanın son bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: "... Şu husus açıkça bilinmelidir ki Ramazan Akyürek, görevini yerine getirmesine rağmen birilerinin asıl failleri gizlemek adına hedef gösterdiği bir isim olmuştur. Hrant Dink'i cinayete götüren süreç hatırlandığında görülecektir ki, sorumluluk gerekli tedbiri almayan İstanbul Emniyet Müdürlüğündedir. Ramazan Akyürek süreçte İstanbul Emniyet Müdürlüğünü bilgilendiren tek yetkilidir. Ne yazık ki, siyasi bazı hamlelerle menfur olayın engellenmesi konusunda tek somut adım atan müvekkilim Sayın Ramazan Akyürek suçlu ilan edilmek istenmektedir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler