YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antrenöre Cinsel Içerikli Suçlamalardan 136 Yıl

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA)  İstanbul, Etiler'de bulunan bir spor kulübünde, yaşları 18'den küçük 11 erkek sporcusuna, kulüp binasında farklı tarihlerde tecavüz etmek,

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA) İstanbul, Etiler'de bulunan bir spor kulübünde, yaşları 18'den küçük 11 erkek sporcusuna, kulüp binasında farklı tarihlerde tecavüz etmek, onları birbirleriyle ilişkiye zorlamak ve bu anları kameraya çekip şantaj amacıyla kullanmakla suçlanan antrenör G.K. yargılama sonunda suçlu bulundu. Mahkeme her bir mağdur çocuk için farklı eylemleri ayrı ayrı cezalandırdı. Antrenör 136 yıl 3 ay hapse mahkum oldu. Davanın tutuksuz yargılanan ikinci sanığı A.Ç.Ç., (22) isimli genç kadın da, 2 mağdur çocuğun şikayetçi olması üzerine "cinsel istismar" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ
Çağlayan'daki İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık G.K., hazır bulunurken, tutuksuz sanık A.Ç.Ç., katılmadı. 11 mağdur çocuğu avukatları temsil etti. Duruşmada ilk olarak söz alan tutuklu sanık G.K.'nın avukatı, mağdurların ifadelerinde zorla eylemde bulunulmadığını söylediklerini belirterek, dosyada bulunan CD'lerin hukuka aykırı olarak ele geçirldiğini ieri sürdü. Sanık avukatı müvekkilinin beraatini talep etti.

"ADALET TARİHİNİN EN AĞIR VE GERÇEKLE İLGİSİ OLMAYAN BİR İDDİA İLE YARGILANMAKTAYIM. "
Daha sonra söz verilen sanık G.K., da "Adalet tarihinin en ağır ve gerçekle ilgisi olmayan bir iddia ile yargılanmaktayım. Yapılan iddialar yargılama sırasında ifade verenler tarafından geri alınmıştır. Bunun göz önüne alınmasını istiyorum. Ben 65 yaşında tanınmış ve çok büyük fedakarlıklar yapmış biriyim, ağır mağduriyet içindeyim. Ben tutuklandıktan sonra, evden alınarak huzurevine götürülmek zorunda kalınan annem ölmüştür. Haciz ve icra takipleri olduğu için, evimi kurtarabilmek amacıyla tahliyeme karar verilsin, evimi kurtardıktan sonra gelir cezamı çekerim. Ben bunları hak etmedim" dedi. İddiaların gerçek dışı olduğunu savunan sanık G.K., "Bu kadar iddiadan sonra hiçbirinin psikolojisi bozulmamış. Burada gülerek ifade veriyorlar. Sadece biri ile ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan rapor verilmiş. Halen 23 yaşında olan bu kişi de grup içerisinde sevilmeyen bir kişidir. 6 sene olan bir olayla ilgili rapor verilmiştir. Kovulan bu kişi ATK Başkanlığı'ndan rapor alarak şikayetçi olmuştur. Bu kadardır söyleyeceğim. Diğer sanığa hiçbir şekilde baskı yapmadım" diye konuştu.

"MÜVEKKİLİM DE BU OLAYIN MAĞDURUDUR"
Sanık antrenörün savunmasının ardında 22 yaşındaki diğer sanık A.Ç.Ç'nin avukatı söz alarak, "Aslında müvekkilim de bu olayın mağdurudur. Elde edilen görüntüler neticesinde kendisine şantaj yapılmıştır. Kendisinin suç işleme kastı yoktur. Dosyada erkek ve kız çocuklarının uygunsuz fotoğrafları mevcuttur ve bunlar internet üzerinden elde edilmiş görüntülerdir. Diğer sanığın elinde bu tür görüntüler mevcut olduğu için müvekkilime şantaj yapılmıştır. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz" dedi.

ANTRENÖRE 136 YIL 3 AY HAPİS CEZASI
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, K. G. K.'yi, “Cinsel istismar", "Şantaj", “Hürriyeti tahdit", "Özel hayatın gizliğini ihlal" ve “Irza geçme" suçlarından, suçun işleniş biçimi, fiilin özellikleri göz önüne alınarak, değişik zamanlarda, eğitici ve öğretici olarak eylemi gerçekleştirmiş olması nedeniyle oy birliği ile toplam 136 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

A.Ç.Ç.'YE 15 YIL HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti davanın diğer sanığı A. Ç. Ç.'ye ise 2 çocuğa cinsel istismar suçundan oy çokluğu ile 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı A. Ç. Ç.'nin beraat etmesi yönünde karşı oy kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler