YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araç muayene istasyonlarına jandarma operasyonu

İstanbul'da araç muayene istasyonlarında rüşvet karşılığı araçlara sağlam raporu verildiğine yönelik soruşturma kapsamında aralarında muayene...

Araç muayene istasyonlarına jandarma operasyonu

İstanbul'da araç muayene istasyonlarında rüşvet karşılığı araçlara sağlam raporu verildiğine yönelik soruşturma kapsamında aralarında muayene istasyonu çalışanlarının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın tespitlerine göre aynı durumda olan 347 araç için 150 ile 2 bin 400 TL arasında değişen oranlarda komisyon alındığı ve şüphelilerin son bir ay için yaklaşık 140 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.
Yaklaşık 8 ay önce İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerine ulaşan bilgi ve şikâyetler doğrultusunda soruşturma başlatıldı. Büyükçekmece, Silivri ve Arnavutköy ilçeleri başta olmak üzere araç muayene istasyonlarında muayeneden geçemeyecek durumda olan araçlara rüşvet karşılığı sahte belge düzenlendiği iddia edildi. Ekiplerin tespitlerine göre aralarında araç muayene istasyonu çalışanlarının da bulunduğu şüphelilerin para karşılığında belge düzenlikleri ve bu sayede 347 aracın aynı şekilde denetimden getirilmesi için anlaşıldığı belirlendi.
8 ay boyunca jandarmanın sürdürdüğü çalışma operasyona dönüşerek ilgili ilçelerdeki adreslerde yapılan aramalarla 11’i muayene istasyonu çalışanı, 8’i iş takipçisi 19 kişi gözaltına alındı. Yapılan tespitlere göre sadece son bir ay içinde tespit edilen haksız kazanç miktarının 140 bin TL’yi bulduğu ortaya çıktı.
14 ayrı adrese yapılan operasyon ile gözaltına alınan kişilerle birlikte 58 adet araç muayene evrakı, 82 adet banka havale dekontları, 32 adet not kâğıdı, 5 adet ajanda ile 53 adet muhtelif evraka el konuldu.
Mahkemeye sevk edilen 19 şüpheliden, 17'si tutuklandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler