YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arakan'da Yaşanan Vahşet Kadıköy'deki Mitingde Protesto Edildi

Arakan'da yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla organize edilen 'Tüm Zalimlere Lanet' mitingi, İstanbul Kadıköy İskele...

Arakan'da Yaşanan Vahşet Kadıköy'deki Mitingde Protesto Edildi

Arakan'da yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla organize edilen 'Tüm Zalimlere Lanet' mitingi, İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi. Ramazan ayı ve sıcak havaya rağmen Arakan'daki budist halk tarafından diri diri yakılan, kadınları tecavüze uğrayan müslüman halka verilen destek büyük oldu.

Miting için İstanbul'a gelen Arakan Diaspora lideri Uğur İslam, Arakan'da devlet desteği ile budist halk tarafından yapılan katliamın soykırım, terör ve vahşet olduğunu söyledi.

Saadet Partisi, Arakan'daki müslüman halkın budistler tarafından katledilmesini protesto etmek için Kadıköy İskele Meydanı'nda 'Tüm Zalimlere Lanet' adı altında miting düzenledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel başkan yardımcıları ve yaklaşık 5 bin partilinin katıldığı mitinge Çarşı, Ultraaslan, Genç Fenerbahçeliler başta olmak üzere spor klüpleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Miting nedeniyle İstanbul'a gelen Arakan diasporası lideri Uğur İslam da tercüman aracılığıyla Arakan'da yaşanan katliamı anlattı.

Ramazan ayı olması ve aşırı sıcak hava nedeniyle mitinge katılan ve korunmak için platformun yanındaki gölge alanda durmayı tercih eden bazı partililer, sunucular tarafından miting alanındaki yerlerini almaları için uyarıldı. Sunucular, "Sıcak altında terleyene kadar bağıralım. Çünkü Arakan'da müslümanlar diri diri yakılarak şehit ediliyorlar." diye çağrıda bulundu.

Mitingde, başta Arakan'daki budistler olmak üzere Filistin, Afganistan, Bosna-Hersek, Suriye ve Irak'ta katliam yapanlar lanetlendi. Sadece Saadet Partisi bayrakları ile sivil toplum kuruluşlarının flamalarının açılması konusunda sık sık uyarılar yapıldı. Saat 15.00'te başlaması beklenen, ancak gecikme ile başlayan miting alanında uzun süre bekleyen vatandaşlardan aşırı sıcak hava nedeniyle zaman zaman rahatsızlananlar, bayılanlar oldu.

Toplanan kalabalıktan memnuniyetini dile getiren Kamalak, "Kadıköy Meydanı bugün Tahrir Meydanı olmuştur. Arada tek bir fark vardır. Tahrir Meydanı Mısır'ın zalimini devirmişti. Kadıköy Meydanı ise bütün zalimlerin devrilişinin müjdecisi olacaktır inşallah." dedi. İstisnasız bütün insanların adil bir dünyada, huzur ve barış içinde yaşamaya hakları olduğunu belirten Kamalak, dünyada herkese yetecek kadar yer ve nimet olduğunu söyledi. Kamalak, "Ancak ırkçı emperyalizm ve sömürgeci Batı yüzünden milyonlarca insan yersiz, yurtsuz ve vatansız olarak mülteci hayatı yaşamakta, yine milyonlarca insan açlıktan kırılmaktadır. Ne acıdır ki bütün hesapları sömürmek, ezmek ve yok etmektir. Nereden kesif bir duman yükseliyorsa orası bir islam ülkesidir. İşte Filistin, işte Irak, işte Suriye, işte Afganistan ve işte en son olarak da Arakan. Mazlum Arakan, canım Arakan, feryadımız, gözyaşlarımız ve dualarımız senin içindir." dedi.

Bu zulüm düzenini ancak Milli Görüş'ün değiştirebileceğini öne süren Kamalak, "Sizler burada en gür sesinizle zulme karşı haykırdınız. Zalimlere korku saldınız. Mazlumlara umut oldunuz. Hiç şüpheniz olmasın, inşallah bu zulmü elimizle durduracağımız gün yakındır." diye konuştu.

Miting için İskele Meydanı'na gelen Arakan diaspora lideri Uğur İslam da Arakan'da yaşanan katliamı anlattı. Konuşmasını İngilizce yapan ve tercüman aracılığıyla konuşan İslam, müslüman halkın devletin desteğini arkasına alan budist halk tarafından evlerinden açık arazilere sürüldüğünü, ibadet etmelerine izin verilmediğini söyledi. Devletin jandarması ve polisinden aldıkları güç ile budist katliamcıların Müslüman kadınlara tecavüz ettiğini, çocuklar ile erkekleri de diri diri yaktıklarını belirten İslam, "Namusumuzu ve canımızı koruyun diye size yalvarıyorum. Lütfen duyarsız kalmayın." diye yardım istedi. Kuzey Arakan'da yaşayan müslümanlara karşı güney Arakan'da yaşayan bidistlerin yaptıkları zulmün 60-70 yıl önce başladığını belirten İslam, Ramazan ayında evlerinden olup arazilere ve dağlara kaçmaya zorlanan Arakanlı Müslümanların, muz ağaçlarının kabuklarını yemek zorunda kaldıklarını, ilaçsızlık nedeniyle de bulaşıcı, salgın hastalıkların yayıldığını dile getirdi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ise "Bu dünya Rusya'ya, ABD'ye ve Çin'e teslim edilemez. Çözüm İslam Birliği'dir, çözüm D-8'dir." dedi. Dünyanın birçok yerinde müslüman halka karşı Haçlı zihniyeti ile zulüm edildiğini belirten Esmerer, "Bir de Suriye sorunu var. İnsanlara sesleniyorum, PKK'ya prim vermeyin." diye konuştu. Mtingde müslüman halklara zulüm yapanlara lanetler yağdırıldı. Bu sabah şehit haberi geldiği belirtilen mitingde "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler