YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'nda "hayata El Ver" Tatbikatı

    Faik KAPTAN- İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, THY uçuş ekiplerine verilen ilk yardım eğitimlerinde destek alınan kurumlardan Avrupa Resüsitasyon Konseyi Daha sonra hostesler sırasıyla

Atatürk Havalimanı'nda "hayata El Ver" Tatbikatı

Faik KAPTAN- İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, THY uçuş ekiplerine verilen ilk yardım eğitimlerinde destek alınan kurumlardan Avrupa Resüsitasyon Konseyi Daha sonra hostesler sırasıyla önce kalp masajı ve ağızdan nefes vererek suni teneffüs yaptılar. Kabin ekipleri son olarak ise hasta yolcuya şok cihazı (defibilatör) bağladılar. Hastanın uygulanan şoktan sonra nefes aldığını anladıklarında ise diğer yolculara mutlu haberi verdiler. Bu tatbikattan sonra halen pilotluk eğitimi gören aday pilotlara eğitim görmüş kabin memurları, kalp krizi geçirmiş bir yolcuya yapılacak bir müdahaleyi mankenler üzerinde gösterdiler.

BÜTÜN UÇAKLARIMIZDA ŞOK CİHAZI VAR
Tatbikattan önce bir konuşma yapan Uçuş Eğitim Başkanlığı Kabin Eğitim Müdürü Yonca Ceyhan amaçlarının yolcularının hayatlarına önem vermek olduğunu belirterek,” Bütün kabin ekiplerimiz bu eğitimleri alıyor. Ayrıca bütün uçaklarımızda da şok cihazı olarak bilinen defibilatör cihazı bulunmaktadır” dedi. Resüsitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran da Avrupa Resüsitasyon Konseyi üyesi olarak çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
Türkiye’de bütün Avrupa ülkelerinde uygulanan eğitimlerin aynısını uyguluyoruz. Konsey 2010 yılında Avrupa Parlamentosu’na başvurdu ve tüm Avrupa ülkelerinde bir, ‘Kalp Durması Farkındalığı Haftası’ oluşturmasını kabul etti. Burada THY'de verilen ilk yardım temel yaşam desteği ve şok cihazı kullanılması uygulamaları Avrupa Resüsitasyon eğitimleridir. Uluslararası geçerliğe sahip olan belge verilmektedir. THY personeline de bu belge verilmektedir” dedi.

Bu arada THY kabin ekiplerinin yaptığı etkinlikten sonra da Atatürk Dış Hatlar Terminalinde olan bazı yolcular ile çalışanlar da bu tatbikata katıldı. Özellik 3 Japon turistin yaptığı tatbikat ilgiyle izlendi.

Atatürk Havalimanı'nda Atatürk Havalimanı'nda Atatürk Havalimanı'nda

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler