YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atılım Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Açıldı

- ANKARA'da bulunan Atılım Üniversitesi, bünyesindeki fakültelerin arasına Sağlık Bilimleri Fakültesini de ekledi. Açılan yeni fakülte hakkında bilgi veren Atılım Üniversitesi

Atılım Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Açıldı

- ANKARA'da bulunan Atılım Üniversitesi, bünyesindeki fakültelerin arasına Sağlık Bilimleri Fakültesini de ekledi.

Açılan yeni fakülte hakkında bilgi veren Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nedret Kılıç, Türkiye'de sağlık personeli açısından büyük bir boşluk olduğu ve toplum sağlığının iyileştirilmesi gerektiği amacıyla Atılım Üniversitesi Sağlık Fakültesinin kurulduğunu ifade etti. Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluşunda başta üniversite yönetimi olmak üzere tüm birimlerin heyecanla çalıştığını belirten Prof. Dr. Nedret Kılıç mezunların kaynak taraması yapabilmeleri, kendilerini sürekli geliştirebilmeleri ve istihdam açısından yurt içi-yurt dışı çalışma olanaklarının artırılması amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim dilinin İngilizce olduğunu vurgulayarak "Mezunlarımız mesleklerini yapmaya başladıklarında bu değişimleri çok hızlı takip edebilecek durumda olmalılar” dedi.

BÖLÜMLERİN HER BİRİNE 40’AR ÖĞRENCİ

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki bölümler ve bölümlere kaç öğrencinin alınacağı hakkında konuşan Prof. Dr. Kılıç, 2017-2018 yılı ders yılında öncelikle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik bölümleriyle öğretime başlanacağını belirtti. MF3 puan türü ile tercih edilebilecek olan bölümlerin her birine toplamda 40’ar öğrenci alınacağını vurgulayan Nedret Kılıç, bu öğrencilerin 4’ünün yüzde 100, 26’sının yüzde 25 burslu olarak eğitime başlayacaklarını belirtti. Nedret Kılıç yurt dışından da bu kontenjan dışında öğrenci kabul edeceklerini belirtti.

BEKLEDİKLERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR EĞİTİM

Çocuk Gelişimi ve Hemşirelik Bölümlerinin daha sonra eğitim hizmeti vereceğini belirten Kılıç yaklaşan tercih dönemi ile ilgili olarak adayların bölüm ve üniversite tercihleri konusunda ebeveynleri tarafından desteklenmeleri gerektiğini, seçimleri konusunda baskı yapılmaması gerektiğini ifade etti. Kılıç, yeni kurulmuş bir fakülte olmanın heyecanı ile ilk öğrencilerin her zaman çok önemli ve özel olduklarını belirterek "Biz onlara beklediklerinin çok üstünde bir eğitim vermeye ve destek olmaya hazırız” dedi.

()

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler