YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvalıtaş Davası Öncesi Adliye Içinde Arbede, Dışarıda Toma'lı Müdahale

     Arzu KAYA - Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA) GEZİ  Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması

Arzu KAYA - Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA) GEZİ Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülecek dava öncesi adliye koridorları karıştı. Adliye dışındaki gruplara biber gazı ve TOMA' dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. .

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi mahkeme salonunun bulunduğu -4. katta geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın görüleceği koridora çok sayıda özel güvenlik ve çevik kuvvet ekip ekibi yerleştirildi. Öte yandan adliye bahçesinde de çevik kuvvetin aldığı yoğun güvenlik önlemi vardı.

ADLİYE İÇİNDE ARBEDE
Adliye koridorunda bulunan davanın müştekileri, Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi, duruşma salonuna doğru ilerlemek istedi. Güvenlik görevlileri ise duruşmanın başlamamış olmasını gerekçe göstererek aileyi bariyerlerden geçirerek koridora alamayacaklarını belirttiler. Adliyedeki banklarla oluşturulan bariyerleri geçemeyen aile ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş yere düştü.

ADLİYE DIŞINDA MÜDAHALE
Adliye bahçesinden adliye içine girmek isteyen yaklaşık 20 kişilik gruba ise biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Grup, adliye bahçesinden uzaklaştırıldı.

(FOTOĞRAF)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler