YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Tarihine Geçti

Fenerbahçe Kulübü başkanlığını 15 yıldır sürdüren Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998’de geçekleştirilen kongrede, sadece 1...

Fenerbahçe Kulübü başkanlığını 15 yıldır sürdüren Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998’de geçekleştirilen kongrede, sadece 1 oy farkla Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına seçilmişti. Aziz Yıldırım, bu 15 yılla Fenerbahçe Spor Kulübü tarihine geçmiş oldu.

Aziz Yıldırım, tam 17 yıl boyunca Fenerbahçe’ye başkanlık yapan Şükrü Saracoğlu’ndan sonra, bu görevde en uzun süre kalan kişi oldu.

1990-92 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nda görev alan ve 1991-92 sezonunda futbol şube sorumlusu olan Aziz Yıldırım, 15 yıllık başkanlık dönemindeki icraatlarıyla kulüp tarihine ismini altın harflerle yazdırdı.

Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım döneminde faaliyet gösterdiği branşlar futbol, basketbol, voleybol, boks, masa tenisi, kürek, yelken, yüzme ve atletizm de A takımlar ve altyapılarda hem yurtiçi hem de yurtdışında bir çok başarıya imza attı. Türkiye’de bir çok kupa ve madalya alan sarı-lacivertli ekipler, Avrupa’da ve Dünya’da da birçok şampiyonluk yaşadı. Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye adına olimpiyatla en çok sporcu gönderen kulüp olma unvanını da halen elinde bulunduruyor.

GUİNNESS DÜNYA REKORLARI KİTABI'NA, AZİZ YILDIRIM DÖNEMİNDE GİRİLDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü, kuruluşun 100. yılında mücadele ettiği 9 branşta takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı 1134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi Başkan Aziz Yıldırım döneminde başardı.

Sarı-lacivertli kulüp Aziz Yıldırım başkanlığında 2010-2011 sezonunda futbolun yanı sıra bayan-erkek basketbol ve voleybol olmak üzere 5 ana branşta şampiyonluğa ulaşarak bir ilke imza attı.

TESİSLER YENİLENDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım döneminde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nin baştan aşağı yenilenerek modern bir yapıya kavuşması, Can Bartu Tesisleri, Fenerbahçe Ülker Sports Arena, Faruk Ilgaz Tesisleri, Düzce Topuk Yaylası Tesisleri ve Türk Telekom Ankara Tesisleri’nin inşası gerçekleştirildi.

10 KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Aziz Yıldırım 15 yıllık süreçte 7 olağan, 3 kez de olağanüstü kongrede olmak üzere toplamda 10 kez başkan seçilirken, bir sonraki olağan kongreye kadar olan dönemin sonunda, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün en uzun süre görevde kalan başkanı unvanını da almış olacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler