YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azra Akın Ve Songül Öden Ytü’de Panele Katıldı

Azra Akın ve Songül Öden, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) katıldıkları panelde, kadın cinayetlerini durdurmak için...

Azra Akın ve Songül Öden, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) katıldıkları panelde, kadın cinayetlerini durdurmak için erkeklerin de mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin en aktif iş ve kariyer öğrenci kulüplerinden Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen 1. Sosyal Sorumluluk Günleri kapsamında “Türkiye’de Kadın Cinayetleri” konulu bir panel gerçekleştirildi. Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşen panelde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kurucularından Fidan Ataselim, YTÜ akademisyenlerinden Hilal Tufan, Birleşmiş Milletler UNFPA (United Nations PopulationFund) Kadına Yönelik Şiddetin Sesi, Azra Akın ve Songül Öden gibi sanat ve eğitim dünyasının başarılı isimleri öğrencilerle buluştu. Azra Akın, kadın erkek herkesin bir olduğunu vurgulayarak, kadına karşı şiddeti önlemek için yapılan etkinliklere sadece kadınların değil erkeklerin de katılmasının önemini dile getirdi. Akın, cinayetlerin azalması için kadınlardan çok erkeklerin hemcinslerini uyarması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına “Komşu komşunun külüne muhtaçtır” atasözünün günümüzde gerçekliğini kaybettiğine değinerek başlayan Songül Öden ise, kadınların fiziksel olarak erkeklerden daha zayıf olmalarından dolayı kadına şiddetin daha göz önünde olduğunu belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler