YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eroğlu: (Şehir Ormanları) Bunlar Ormanı Tahrip Etmiyor. Bilakis Ormanı Koruyor

   Özgür ALTUNCU -Özgür ARSLAN/İSTANBUL, (DHA) ORMAN  ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su

Bakan Eroğlu: (Şehir Ormanları) Bunlar Ormanı Tahrip Etmiyor. Bilakis Ormanı Koruyor

Özgür ALTUNCU -Özgür ARSLAN/İSTANBUL, (DHA) ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününün ortak kutlandığı etkinlikte konuştu. Eroğlu, "(Şehir ormanları) Buralara ihtiyaç var. Ormanlardan vatandaşlarımızın yeteri kadar istifade etmesi lazım. Bunlar ormanı tahrip etmiyor. Bilakis ormanı koruyor. Çünkü rastgele konaklama olduğunda orman yangınları olabiliyor. Ama biz onlara belli yerleri açıyoruz" dedi.

"İHALEYİ ŞEFFAF YAPIYORUZ"
Bakan Eroğlu, Haliç Kongre Merkezi'ndeki program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman ve Su İşleri Bakanlı Veysel Eroğlu, bugün bir gazetede yer alan Muğla'da bazı koyların ihaleyle kiraya verileceği haberlerini hatırlatan gazetecilere, "Bize ait yerler şeffaf bir şekilde ihaleye çıkıyor. Bizim rastgele birisine vermemiz mümkün değil. Şartları sağlayanlar müracat ediyor. Şartları sağlayana veriyoruz" dedi. Adı geçen bazı alanların Çevre Bakanlığı'na ait olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Onlarda Çevre Bakanlığı yetkili. Ama orman, milli parklar bize ait. Biz de bu alanları şeffaf bir şekilde ilan ediyoruz. İşletmeleri sıkı takip ediyoruz. İşletmeci vatandaşlara çok iyi hizmet vermek zorunda. Bunun her noktasını kontrol edeceğiz. Bir aksaklık olursa kesinlikle ellerinden alacağız. Biz parasında değiliz. Vatandaşımızın bu gibi alanlara ihtiyacı var" dedi.

"BUNLAR ORMANI TAHRİP ETMİYOR"
Bütün büyük şehirlerde şehir ormanları oluşturduklarını hatırlatan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Buralara ihtiyaç var. Ormanlardan vatandaşlarımızın yeteri kadar istifade etmesi lazım. Bunlar ormanı tahrip etmiyor. Bilakis ormanı koruyor. Çünkü rastgele konaklama olduğunda orman yangınları olabiliyor. Ama biz onlara belli yerleri açıyoruz" diye konuştu.

TWEET ESPİRİSİ
Öte yandan Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte salona dolduran öğrencilere dönerek çağrıda bulunan Eroğlu, "Kar yağarken tweet atıyorsunuz. ' Vali amca okulları tatil et' diye. Yanlış yere tweet atıyorsunuz. Diyeceksiniz ki 'meteroloji genel müdürü çok kar yağacak diye valiliğe haber gönderin' diye.Bu mesaj daha iyi olur"diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Bakan Eroğlu: (Şehir Ormanları) Bunlar Ormanı Tahrip Etmiyor. Bilakis Ormanı Koruyor

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler