YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Güllüce Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'nde Konuştu...

 Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA) ÇEVRE  ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'ne katıldı. Güllüce

Bakan Güllüce Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'nde Konuştu...

Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA) ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'ne katıldı. Güllüce kongrede bir konuşma yaptı. Güllüce "Milleti var eden unsurlardan din, dil, tarih şuuru, musikisi... Bir tarih düşünürü diyor ki, bunları alırsanız o milletler kadavra olur. Allah bu milleti kadavra olmaktan muhafaza etsin. Ama kadavra etmek için de çok ciddi çabalar olduğu da kesin" dedi.

Devletlerin bir kültür mili üzerinde durduğunu dile getiren Güllüce, "Karlofça'dan beri bana geri bir kendinden kaçış, bir kendisi olmama çabası içerisinde olan bir ülkedeyiz biz. Bir paslanma, oksitlenme var" diye konuştu. Kendinden kaçışın sadece varsıllarda değil kırsallara da sirayet ettiğini savunan Güllüce, “Bu çok uzun yılardan beri kültürel saldırı altında olduğumuz için en ücra köşelere kadar sirayet etmiş" dedi.

Yerli düşünmenin de önemine değinen Güllüce, "Eğer yerli düşünmüyorsanız tükettikleriniz de yerli olmaz. Yerli düşünce sistemi üzerine beyninizi oturtmamışsanız dilde dahil tükettiğiniz her şey yerli olmaz. Bu ayakkabıdan, öğle yemeğine kadar sirayet eder" diye konuştu.
Yerli düşünülmemesi durumunda yerli müziğin de dinlenilmeyeceğine dikkat çeken Güllüce, “Çünkü musiki de milleti millet eden unsurlardan biri. Gittiniz Almanya'da bir parkta arkada bir müzik çalıyor, hiç ilgilenmezsiniz. Ama o arada baktınız bir ses daha geliyor. ' Sivas'ın… diye' 'Aaa bizim çocuklar' dersiniz" dedi.

Dillerin de bir karakteri olduğunu anlatan Güllüce, "Bu millet diyergan bir milletken, 'siz buyurun' diyen insanken, şimdi göğsünü kırk santim öne çıkararak 'ben' diyen bir millet haline dönüştürmenin çabasındayız. Eğer siz dilinize ve kültürünüze tam hakim olamamışsanız diyergam olan bir milletten narsist olan bir millette dönüşüm başlıyor" ifadelerini kullandı.

Güllüce, Amerika'daki 80 sonrası kuşağın yüzde 92'sinin narsist olduğunu Türkiye'de de bu oranın yüzde 60'lara çıktığını sözlerine ekledi.

(FOTOĞRAF)

Bakan Güllüce Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'nde Konuştu...Bakan Güllüce Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'nde Konuştu...Bakan Güllüce Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği 3. Olağan Kongresi'nde Konuştu...

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler