YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barbaros Hayrettin Paşa Bölgede

Kıbrıs adasının güneyinde, Rum tarafının sözde münhasır ekonomik bölge olduğu iddiasıyla Fransız-İtalyan konsorsiyumu aracılığı ile tek yanlı doğalgaz sondajına başlaması

Barbaros Hayrettin Paşa Bölgede

Kıbrıs adasının güneyinde, Rum tarafının sözde münhasır ekonomik bölge olduğu iddiasıyla Fransız-İtalyan konsorsiyumu aracılığı ile tek yanlı doğalgaz sondajına başlaması üzerine Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisi de bölgede yerini aldı.

Bu sabah uluslararası gemi trafik sitesinden alınan görüntülerde Rumlar adına sondaja başlayan Total-ENI konsorsiyumuna bağlı “West Capella” sondaj gemisi ile yakın zamana kadar Mersin Taşucu’nda bekleyen Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemisinin de aynı bölgede yer aldığı görüldü.

Bilindiği gibi adadaki doğalgaz rezervlerinde Kıbrıslı Türklerin de hakkı bulunduğu gerçeğinden hareket eden Türkiye, Rumların tek yanlı sondaj çalışmalarına karşı çıkıyor.
Türkiye’nin sert uyarılarından ötürü tedirgin olan Rumlar, yayınladıkları Navtex’le önceki sondajlardan farklı olarak 11. parsel etrafındaki beş mil mesafeyi değil, komşu iki parseli tümüyle deniz trafiğine kapattılar. Rumlar sözde kendi MEB’leri ile Mısır MEB’ine kadar olan 100 millik mesafe için de 3 ay geçerli olacak Navtex yayınladılar.
Rumların tek yanlı sondaj çalışmalarına sert tepki gösteren Türkiye ise, KKTC hükümetinden aldığı yetkiyle Kıbrıs etrafında sismik çalışmalar yapıyor. Mersin Taşucu limanında bekletilen Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemisi böylece yeniden Kıbrıs da bölgeye yerleşti. Türkiye’nin de sismik çalışmalarla belirlenecek doğalgaz alanlarında sondaja başlamayı planladığı öğrenildi.

(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler