YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım, Otizm Eylem Planı Toplantısında Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, 2016-2019 yıllarını kapsayan "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı"nın açıklanacağı tanıtım toplantısına katıldı. İstanbul'daki toplantıda

Başbakan Yıldırım, Otizm Eylem Planı Toplantısında Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, 2016-2019 yıllarını kapsayan "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı"nın açıklanacağı tanıtım toplantısına katıldı.

İstanbul'daki toplantıda Yıldırım konuşurken sözü, salondaki otistik çocuklu aileler tarafından kesildi. Dertlerini anlatan ailelere Başbakan Yıldırım 'toplantıdan sonra konuşalım' dedi.

Konuşmasına devam eden Yıldırım, "Zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmalıyız. Toplumda engellileri saklayan bir anlayıştan, bugün engellileri topluma kazandıran bir noktaya geldik. Bu sadece devletin alanı değil, daha çok sivil toplum kuruluşumuz olacak. Daha çok özel kuruluşlarınız olacak, bu eğitimleri verecek, daha fazla imkanlar, bunları çeşitlendireceğiz. Devlet her şeye yetişemez ama devlet her şeye yetişeceklere destek verebilir" dedi.

Yıldırım, engellilerin hepsini aynı şekilde ele almanın yanlış bir iş olduğunu söyleyen Yıldırım, "Demek ki otizmlileri ayrı ele alacağız, fiziksel engellileri ayrı ele alacağız, zihinsel engellileri ayrı ele alacağız ve hepsine ayrı ayrı ilgi göstereceğiz, Şimdi bu ne demek? Burada Birsen Başar kızımızı dinledik, Süleyman Öztürk'ü dinledik, bize güzel ders verdiler. Aslında biz onlara ders vermemiz

gerekirken onlar bize ders verdi çünkü, onlar hayatın içinden geliyor. Yaşadıkları tecrübeleri bizlerle paylaştılar. Engellilerin, otizm engellilerinin bazı sorunları var. 'Eğitime erişim pahalı' Burada da açıkça talepte bulundular, sadece Süleyman Öztürk değil aynı zamanda 15 Temmuz karanlık gecesini aydınlığa çeviren ve bu yolda gazilik şerefine nail olan Eyüp Tekin kardeşimiz de aramızda.

Onun da bu konuda dediği şudur. Engellilere bireysel grup halinde toplam 12 saat... Bireysel 8 grup halinde 4 olmak üzere toplam 12 saat rehabilitasyon veriliyor, bu yetmez" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, bunun 40-50 saate çıkması gerektiğini belirterek, "Yani bireysel eğitim miktarının artması gerekiyor. Artınca ne oluyor, para... 8 bin, 10 bin lira lazım. Devletimiz ne için var, devlet vatandaşın işini görmek için vardır. Orada ne para harcanacaksa harcanacak, gereken neyse yapılacak. Bakanımıza buradan talimat veriyorum bu bireysel eğitimlere toplantıdan sonra görüşelim" dedi.

(FOTOĞRAF)

Başbakan Yıldırım, Otizm Eylem Planı Toplantısında KonuştuBaşbakan Yıldırım, Otizm Eylem Planı Toplantısında KonuştuBaşbakan Yıldırım, Otizm Eylem Planı Toplantısında Konuştu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler