YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Sompo Japan - Galatasaray Odeabank Maçının Ardından

 Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca: "Çok değerli bir galibiyet aldık" Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: "Hakemler saha avantajını tamamen ev sahibi takım

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca: "Çok değerli bir galibiyet aldık"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: "Hakemler saha avantajını tamamen ev sahibi takım lehine verince, sonuç istediğimiz gibi olmadı"

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Odeabank'ı 90 - 84 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Lig sıralaması için çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Ufuk Sarıca, "Ligde bugüne kadar gösterdiğimiz iyi performansı kazanarak sürdürdük. Bundan dolayı mutluyum. Bütün maçı domine ettik. Çok daha farklı kazanabilirdik ama, Darüşşafaka maçını çok talihsiz kaybettiğimiz için oyuncularda stres oluştu. Galatasaray'ın pota altındaki zaafını biliyorduk. İki 5 numaramızın 23 sayı bulması ve Clark'ın 24 sayı üretmesi, maçı bize getirdi. Çok değerli bir galibiyet aldık. Galatasaray'ı da kutluyorum. Euroleague için kurulmuş bir takım. Şu anda Avrupa'daki sıralaması gerçekçi değil, kimseyi şaşırtmasın. Uzun süredir Galatasaray'ı yenemiyormuşuz, ben de yeni duydum. Beşiktaş'ın gelmesi gereken noktalar burası. Performansımızı koruyarak ligin sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.
Ufuk Sarıca, olaylarla ilgili olarak ise şunları söyledi;
"Hiçbir şekilde, hiçbir salonda bence küfürle ilgili, taşkınlıklarla ilgili olayların olmasını istemiyoruz. Bu bizim ülkemizin sorunu. Belki bunu başta bizler, yöneticiler doğru mesajlar vererek düzeltebilir. Oynadığımız oyun basketbol. Bugün sahada güzel bir oyun vardı. İki takım da elinden geleni yaptı. Umarım bu durumu ortadan kaldırırız."
Siyah-beyazlı oyuncu Earl Clark da, "Çok iyi bir maç oldu. Sahada savaş vardı. Her şeyimizi verdik. Taraftar bize güzel enerji verdi ve kazanmayı başardık" diye konuştu.
GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise, şöyle konuştu;
"Yumuşak başladık ve 28 sayı yedik. Bir türlü normal oyunumuzu oynayamadık. 15, 16 sayı geriye düştükten sonra sertleştik ve oyunu dengeledik. Diğer 3 periyotta daha üstün olduğumuzu söyleyebilirim. Son periyotta McCollum'un iki 3'lük atışı girmeyince, oyunu dengeleyemedik. Sonuçta kaybettik. Tabii diğer bir hususta burada, baktığımız zaman biz daha fazla 2'lik sayı atmışız. 3'lük sayısı aynı ama ev sahibi takım 30 tane faul atmış. 26 Euroleague maçı oynadık ama 30 faul atışına maruz kaldığımızı düşünmüyorum. Hakemler de saha avantajını tamamen ev sahibi takım lehine verince, sonuç istediğimiz gibi olmadı."
Beşiktaş taraftarlarının kendisine gösterdiği tepkinin sebebinin basın olduğunu vurgulayan Ataman, "Ben bu taraftara ne yaptım da bana böyle söylüyorlar. Bunun sebebi basındır. Sizler kaostan besleniyorsunuz. 5 sene önce 3 kupa kazanmışım ben burada. Bu taraftarların böyle yapmasının sebebi sizlerin bu tutumudur" ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Güler de, "Maçın başında yaptığımız hatalar ve kötü hücumla maçın avantajını rakibe verdik. Ev sahibi avantajı ve böyle bir atmosferde, geri gelmek için çaba göstermiş olsak da yeterli olmadı. Bizim için önemli bir maçtı, bu yüzden üzgünüz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Basın toplantısından görüntüler
- Açıklamalar

HABER - KAMERA: ALİ DANAŞ - İSTANBUL / DHA

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler