YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım Bankacılara Seslenerek: Ya Adam Gibi Makul Bir Faiz Oranını Benimsersiniz Ya Da Bunun Da Tedbirini Alırız (1)

*Başbakan Binali Yıldırım,  "Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz ya da bunun da tedbirini alırız. Bankacılarımız tehdit olarak algılamasın.

*Başbakan Binali Yıldırım,

"Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz ya da bunun da tedbirini alırız. Bankacılarımız tehdit olarak algılamasın. Elimizde araçlarımız var. Ellerinden parayı alacak değiliz. Aracımız olduğunu bilsinler istiyoruz ki doğal seyrinde işler düzelsin"

Mehmet İlkay ÖZER-Hakime TORUN / İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, Bankalara yüksek faiz uyarısı yaparak, "Bu hareketten önce son çağrıdır. Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz ya da bunun da tedbirini alırız. Bankacılarımız tehdit olarak algılamasın. Elimizde araçlarımız var. Ellerinden parayı alacak değiliz. Aracımız olduğunu bilsinler istiyoruz ki doğal seyrinde işler düzelsin. Nasıl Kredi Garanti Fonu ile kaynak ürettiysek diğer tedbirlerimizle iş alemini rahatlattıysak bankalar da çaresiz diye düşünmesinler. Elimizde araçlarımız var o araçları kullanmaktan çekinmeyiz. İstiyoruz ki tatlılıkla olsun" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısında konuştu. Bankalara yüksek faiz uyarısı yapan Yıldırım, "Bankaların rasyoları geçen seneye göre 2016'da 15.5 civarındayken şimdi 16.4'e çıkmış. Her şey güzler de neden bankalar faizleri bu kadar yüksek tutuyor. Yüzde 14'ten parayı toplayacaksın sanayiciye iş adamına kaçtan kullandıracaksın? Yüzde 18, 19, 20, insaflıysan 25'e kadar gidiyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bunu daha önce bir vesile ile söyledim. Bu hareketten önce son çağrıdır. Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz ya da bunun da tedbirini alırız. Bankacılarımız tehdit olarak algılamasın. Elimizde araçlarımız var. Ellerinden parayı alacak değiliz. Aracımız olduğunu bilsinler istiyoruz ki doğal seyrinde işler düzelsin. Nasıl Kredi Garanti Fonu ile kaynak ürettiysek diğer tedbirlerimizle iş alemini rahatlattıysak bankalar da çaresiz diye düşünmesinler. Elimizde araçlarımız var o araçları kullanmaktan çekinmeyiz. İstiyoruz ki tatlılıkla olsun" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler