YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Brexit İngiltere’De Her Haneye Yılda 345 Dolara Malolacak

– İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecinin zorlu ve kavgalı olması halinde enflasyonun İngiltere’deki her hane halkına yılda 260 sterline (345 dolar)

– İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecinin zorlu ve kavgalı olması halinde enflasyonun İngiltere’deki her hane halkına yılda 260 sterline (345 dolar) mal olacağını öngörüyor.
İngiltere Ticaret Politikaları Gözlemevi ve Çözüm Kuruluşu'nun Salı günü yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, yükselen fiyatlardan en kötü etkilenen üç milyon ailede bu kayıp 664 dolara kadar yükselecek.
Avrupa Birliği’nden Mart 2019’da ayrılmasına kadar AB ile yeni bir ticaret anlaşması yapamazsa İngiltere Avrupa ile ticaretinde Dünya Ticaret Örgütü tarafından konulmuş kurallara tabii olacak.
İngiltere Başbakanı Theresa May ‘kötü bir anlaşmadansa anlaşma yapmamak daha iyidir’ sözünü defalarca yinelese de iş dünyası ve birçok ekonomist başbakanla aynı fikirde değil. İngiltere ve Avrupa Birliği arasında her yıl 500 milyar sterlin (656 milyar dolar) değerinde ürün ve hizmet ticareti gerçekleşiyor.
Çalışmaya göre Avrupa’dan ithal edilen süt ürünleri herhangi bir anlaşma olmadığı takdirde yüzde 45 yükselecek. Et ürünlerindeki artış ise yüzde 37 olacak. Giyim, ayakkabı, içecek ve tütün mamüllerinde ise yüzde 10’luk vergi artışları olacak.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler