YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Celal Adan "suriye’De Bulunan Bütün Güçlerin Türkmenleri Hedef Almaları Çok Manidardır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı , İstanbul Milletvekili Celal Adan yazılı bir basın açıklaması yaptı.Suriye'de binlerce sivil Türkmenin hedef alındığını

MHP Genel Başkan Yardımcısı , İstanbul Milletvekili Celal Adan yazılı bir basın açıklaması yaptı.Suriye'de binlerce sivil Türkmenin hedef alındığını belirterek şunlara değinildi;

"Suriye’nin en büyük ikinci şehri olan Halep’ten gelen haberler ve insanlık dışı görüntüler; ben Türk’üm diyen herkesin yüreğini yakmaktadır. Başta Halep olmak üzere Suriye’nin her yerinde Türkmenlere karşı alenen savaş suçu işlenmektedir.
Türkmenlere karşı işlenen bu savaş suçunun birden fazla ortağı vardır. Esad, PKK, Hizbullah, PYD ve bir sürü mezhepçi örgüt Halep’e ve dolayısıyla Türkmenlerin üzerine çöreklenmiştir.
Suriye Türkmen Meclisi’nin resmi açıklaması Halep’teki acıyı ortaya sermektedir. Açıklamaya göre; “Kadim Türk yurdu Halep’teki Türkmen mahalleleri Bustan, Hüllük, Haydariye, Şeyh Faris, Şeyh Hıdır ve Baidin tamamen yerle bir olmuştur.” Binlerce sivil Türkmen doğrudan hedef alınmaktadır.
Suriye’de bulunan bütün güçlerin adeta ittifak ederek Halep’i ve Türkmenleri hedef almaları çok manidardır. Nedir bu Türkmen düşmanlığı? Bir araya gelmesi mümkün olmayan bu güçleri Türkmen düşmanlığında birleştiren şey nedir? Daha birkaç ay öncesinde Halepli kız çocuğu Ümran’ın insanlığı utandıran görüntüleri hafızalarımızda tazeyken, şimdi yeniden binlerce çocuk Halep’te bombalanmakta, ölmekte, yetim kalmaktadır. Yüzbinlerce insan küçük bir alana sıkışıp kalmıştır. En temel insani ihtiyaçlar dahi karşılanmamaktadır. Gıda ve suya olan ihtiyaç had safhaya ulaşmıştır.
Diğer yandan Halep’te Türkmenlerden boşaltılan mahallelere terör örgütü PYD yerleşmektedir. Esad güçleri ile PYD, Türkmenlere karşı stratejik ortak olmuşlardır. Askerlerimizin Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde El Bab’a yönelik harekatı, Esad güçlerini ve PYD’yi tedirgin etmektedir. Çünkü El Bab, Halep’e ve Türkmen kardeşlerimize açılan kapıdır. Bu kapıyı bize kapatmak için bütün şer güçler ittifak halindedir.
Birleşmiş Milletler’in çok gecikmeli de olsa Halep’i gündemine almış olması yeterli değildir. Halep’in ve Türkmenlerin çok acil biçimde insani yardıma kavuşturulması şarttır. Türkiye’den Halep’e bir yardım ve kardeşlik koridoru hiç vakit kaybetmeden açılmalıdır. Bu nedenle Halep’te süresiz ateşkes zaruridir. Aksi halde insanlığın gördüğü en büyük dramlardan biri yaşanacaktır. Halep ölüme terk edilemez. Türk milleti Halepli soydaşlarımıza yardım etmek için seferberdir. Halep’teki işkence ve cinayet son bulmadan bize huzur yoktur"

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler