YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cemal Gökçe: Japon Mühendisin Intiharından Herkes Ders Çıkarmalı

     Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA)  İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, İzmit Körfez geçişini sağlayacak asma köprü inşaatının halatlarından birinin

Cemal Gökçe: Japon Mühendisin Intiharından Herkes Ders Çıkarmalı

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, İzmit Körfez geçişini sağlayacak asma köprü inşaatının halatlarından birinin kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoichi’nin ölümünden Cumhurbaşkanı’ndan Başbakana, bakanlardan meslek insanlarına kadar herkesin ders çıkartması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de yaşanan iş kazalarını değerlendiren Gökçe “Yadırgamadık. Çünkü Japonların geleneğinde böyle bir şey vardır. Yapmış oldukları bir kusur eğer can ve mal kayıplarına neden olacaksa onun bedelini kendi canlarıyla öderler. Ülkemizde inşaat sektöründe, diğer alanlarda yaşanan iş cinayetlerini düşündüğümüzde bu davranıştan ders almamak mümkün değil. Sadece bir halatın kopmasından dolayı canına son veren bir meslektaşım, ülkemizde depremlerde ortaya çıkan binlerce insanın ölümünü, milyarlarca dolar mal kayıplarını düşünememiştir” dedi. İnşaat mühendislerinde mesleki bilginin yanı sıra ahlaki ve etik değerlerin de olması gerektiğini vurgulayan Gökçe, Ryoichi’nin ölümünden Cumhurbaşkanı’ndan Başbakana, bakanlardan meslek insanlarına kadar herkesin alacağı çok ders olduğunu söyledi.

TÜRKİYE ALGISIYLA SIRADAN BİR OLAY OLARAK DEĞERLENDİRİLİRDİ
Halat kopmasının Türkiye’deki algılarla değerlendirildiğinde ‘trafik kazası gibi’ olağan bir şey olduğunu belirten Gökçe, “Halat üretim evresinde kopmuştur. Ama meslektaşımız konuya böyle bakmamış, tamamlanmış bir köprüden geçecek onlarca aracın suya gömülebileceğini ve bunun da kendi kusuru olabileceği şeklinde değerlendiriyor. Varlığına son veriyor” dedi.

Gökçe, mesleğini titizlikle yaptığını düşündükleri Japon mühendis Ryoichi’nin ailesi ve Japonya İnşaat Mühendisleri Odası ile yakın ilişki kuracaklarını ifade etti.

(FOTOĞRAF)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler