YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet Şüphelileri Yangın Çıkarıp Itfaiye Çağırmışlar

İSTANBUL’da kendilerine küfür eden eski eniştelerini işyerinde bıçaklayarak öldüren iki kardeş, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf

Cinayet Şüphelileri Yangın Çıkarıp  Itfaiye Çağırmışlar

İSTANBUL’da kendilerine küfür eden eski eniştelerini işyerinde bıçaklayarak öldüren iki kardeş, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf ederlerken, cinayetten bir gün sonra binayı yakan kardeşlerin, karşı sokaktaki ankesörlü telefondan alevlerin başka binalara sıçramasını önlemek için itfaiyeyi arayarak yangın ihbarında bulundukları ortaya çıktı.

İstanbul’da yaklaşık 9 ay önce izlenen vahşi cinayet polis tarafından ortaya çıkarılmıştı. Enişteleri Ayhan Esebaş’ı ve onun arkadaşı Ferit Dişiaçık’ı öldürdükten sonra bir kuyuya atan, ardından işyerini ateşe veren şüpheliler polis tarafından gözaltına alınmışlardı.

KÜÇÜK KARDEŞİN CİNAYET İTİRAFLARI
Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde ifade veren şüphelilerle ilgili soruşturma tamamlandı. Askerlik yaptığı Manisa’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen küçük kardeş Erhun O. cinayeti tüm detayları ile anlattı. Poliste verdiği 6 sayfalık ifadesinde annesi ve ağabeyinin Hollanda’da yaşadığı dönemde eniştesi ve ablası ile kaldığını anlatan Erhun O., “Onların evinde kalıyor. Çalışıp kazandığım parayı enişteme veriyordum. Bir süre sonra onun yanında çalışmaya başladım. Ancak daha sonra ablamla araları bozuldu. Ayrıldılar. Bu süreçte sürekli bana, ablama, ağabeyime ve anneme küfür ediyordu. Beni aileme karşı kışkırtıyordu “ dedi.

Sürekli edilen küfürlerin ardından Kocaeli’nde bulunan ağabeyini yanına çağırdığını anlatan Erhun O., " Ağabeyimle birlikte kaldığı işyerine gittik. Tam biz gittiğimizde arkadaşları ile dışarı çıkıyordu. Bizi görmedi, onu dışarıda bekledik. 3 kişi gittiler, iki kişi geri döndüler. Onlar içeri girdikten hemen sonra biz de içeri girdik.” dedi.

AĞABEYİM ENİŞTEMİ BEN DE DİĞERİNİ ÖLDÜRDÜM
Kendilerini gördüğünde eniştelerinin yine küfür etmeye başladıklarını söyleyen Erhun O., “İkisi birden ayağa kalkarak üzerimize yürüdü. Benim üzerime Ferit Dişiaçık elinde demir çubukla geldi. Çok sarhoştu. Elinden demiri alıp ona vurmaya başladım. Önce yüzüne vurdum. Daha sonra başına doğru vurmaya devam ettim. Bu sırada abim de eniştemle mücadele ediyordu. Olay bittiğinde ikisi de ölmüştü” dedi. Cesetleri işyerinde bulunan kuyunun içine attıklarını anlatan Erhun O., “ Cesetleri kimse bulmasın diye üzerlerine beş çuval kum döktüm. Daha sonra ortalığı temizleyip oradan ayrıldık" diye konuştu.

"YANGINI ÇIKARDIKTAN SONRA İTFAİYE ÇAĞIRDIK"
Televizyonda seyrettiğimiz dizilerden etkilenerek delilleri yok etmek için 1 gün sonra benzin alarak cesetleri gömdükleri işyerine gittiklerini anlatan Erhun O., “Binanın girişine benzin döktük. Çakmakla tutuşturduktan sonra biraz uzaklaşıp izlemeye başladık. Kısa sürede alevler her yeri sardı. Ancak yangının başka yerlere de sıçramasından korktuğumuz için ben hemen telefonla itfaiye’ye haber verdim” dedi.
Şüpheli Erhun O., olaydan 15 gün sonra Hatay’a askere gittiğini, ağabeyinin ise çalıştığı Kocaeli’ne döndüğünü anlattı.

ÖLÜMDEN KURTULAN SEDAT A.'DA ADLİYE GÖNDERİLDİ.
Öte yandan arkadaşlarıyla çorba içtikten sonra onların 'birlikte kalalım' teklifini kabul etmeyerek ölümden dönen Sedat A.’ da şüphelilerle birlikte adliyeye çıkarıldı. Cinayetten önce birlikte çorba içtikleri esnada Ayhan Esebaş’ın telefonunu çalarak sattığının tespit edilmesinin ardından gözaltına alınan Sedat A. “Bana borçları vardı. Birlikte çorba içtikten sonra beni eve bıraktılar. Bu sırada telefonu arabanın içine düşürmüşler. Ben de alıp borcuma mahsuben sattım. Öldüklerini bilmiyordum” dedi.

Cinayet Şüphelileri Yangın Çıkarıp  Itfaiye ÇağırmışlarCinayet Şüphelileri Yangın Çıkarıp  Itfaiye ÇağırmışlarCinayet Şüphelileri Yangın Çıkarıp  Itfaiye Çağırmışlar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler