YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"CMHRB Kadrajda" Sergisi Açıldı

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanının bugüne kadar yayınlanmamış özel fotoğraflarından oluşan "CMHRB Kadrajda" sergisi açıldı.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanının bugüne kadar yayınlanmamış özel fotoğraflarından oluşan "CMHRB Kadrajda" sergisi açıldı. Bahçeşehir Üniversitesi ve Depo Photos işbirliğiyle Bahçeşehir Üniversitesi Galata BAUEXP Galerisi'nde açılan sergide konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, serginin cumhuriyetin 100. yılına doğru yapılacak faaliyetlerin bir parçası olduğunu söyledi. Serginin özgün bir çalışma sonucu ortaya çıkarıldığını belirten Yalçın, "Hiç kimsenin düşünmediği bu çalışmanın BAU'da gerçekleştirilmesi bizi mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin gündemini son zamanlarda çok meşgul etti. Birçok yorum ve değerlendirmeler yapıldı ve 12. Cumhurbaşkanımıza kavuştuk" diye konuştu. Depo Photos'un kurucusu Abdurrahman Antakyalı da ilk defa çalışanların kendi fotoğraflarını bir çatı altında topladığını ve Türkiye'nin görsel hafızasını oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. Antakyalı, Depo Photos'un internet sitesinde 400 bin yüksek çözünürlüklü görsel bulunduğunu dile getirerek, "Bu fotoğrafların 320 bininin alt yazı ve anahtar kelimeleri hazırlandı. Depo Photos, bir ajans olarak bu görsellerin satışını da yapacak. Bu foto muhabirlerinin telif anlamında gelir elde etmesini amaçlayan bir model" dedi. Depo Photos'un ilk sergisine ev sahipliği yaptığı için BAU'ya teşekkür eden Antakyalı, sergide fotoğrafların foto muhabirliği ve gazeteciliğin ruhuna uygun, bir aksiyon katarak sunulduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından 23 foto muhabirinin 160 fotoğrafının yer aldığı sergi, ziyaretçilerin beğenisine açıldı. Zekeriya Albayrak, Adem Altan, Ayhan Arfat, Hasan Aydın, Sökmen Baykara, Kubilay Çalıkoğlu, Mehmet Demirci, Hüseyin Ezer, Rıza Ezer, Denizhan Güzel, Bülent Hiçyılmaz, Mustafa İstemi, Burak Kara, Murat Çetin Mühürdar, Mustafa Öztartan, Sami Pekşirin, Serhan Şarman, Mehmet Sürenkök, İsmail Şenyüz, Hikmet Tanılkan, Ümit Turpçu ve Cengiz Kahraman'ın koleksiyonundan fotoğrafların yer aldığı sergi, 30 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler