YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Coca-Cola Türkiye’Deki 10. Fabrikasını Isparta’Da Açıyor

– Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’de yatırımlarına Isparta’da 110 milyon liralık yatırımla açacağı 10. fabrikasıyla devam ediyor. Coca Cola İçecek firmasından yapılan

Coca-Cola Türkiye’Deki 10. Fabrikasını Isparta’Da Açıyor

– Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’de yatırımlarına Isparta’da 110 milyon liralık yatırımla açacağı 10. fabrikasıyla devam ediyor.

Coca Cola İçecek firmasından yapılan açıklamaya göre, Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu; Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’deki 10’uncu fabrikasını Isparta’da açmaya hazırlanıyor.

Açılışta açıklama yapan CCI CEO’su Burak Başarır, “1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyor, ana hissedarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi ve ekledi:

“Dünyanın hacim açısından en büyük beşinci, nüfus açısından en büyük ikinci şişeleyici şirketiyiz. Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu bölgesinde uzun yıllardır üretim yapıyoruz. Bu süreçte, birçok ekonomik dalgalanma yaşadık. Her bölgede ve her ülkede zaman zaman ekonomik krizlerle karşı karşıya kalıyoruz.”

Türkiye’ye son 10 yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Başarır, konuşmasında şunların altını çizdi:

“Türkiye’nin 81 ilinde 300’den fazla bayimiz ve 10 bin kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Son 10 yılda Türkiye’deki satış hacmimizi 2 katına çıkardık. CCI Isparta fabrikası, 220 milyon litre üretim kapasitesi ve 300 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi yaratacak. Önümüzdeki dönemlerde yine hem Türkiye’de hem de uluslararası operasyonlarımızda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye’de yarattığımız her 1 lira, ekonomiye 6.8 lira kazandırıyor. Doğrudan ve dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Değer zincirimizde farklı sektörlerde büyümenin lokomotifiyiz. GSYH’ya katkımız Türkiye’de orta ölçekli bir ilimize eşit durumda. Isparta’da hizmete açacağımız yeni fabrikamızın bölgeye yeni bir hareket getireceğine inanıyoruz.” (Fotoğraflı)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler