YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan "kongreye Mongreye Gerek Yok"

Özgür ALTUNCU -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, Konuşmasında sözü yeni anayasa ve başkanlık sistemine getiren Erdoğan, savunma sanayinde Türkiye'nin çok önemli projeleri hayata geçirdiğini

Özgür ALTUNCU -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, Konuşmasında sözü yeni anayasa ve başkanlık sistemine getiren Erdoğan, savunma sanayinde Türkiye'nin çok önemli projeleri hayata geçirdiğini hatırlattı. Erdoğan," Pek çok önemli projeyi hayata geçirdik. Hala aşamadığımız engeller, hala aşamadığımız sorunlar var. Silahlı kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını yüzde 50'nin altına indirmiş vaziyetteyiz. Bunun daha da ileri gitmesi gerekiyor"dedi.

MODEL ORTAK DEĞİL MİYİZ ?
Yeni bir ürün üretildiğinde üretim aşamasında bazı sorunlarla karşılaşıldığını söyleyen Erdoğan, " Parçalarından birini de dışardan alıyorsunuz. Sonra bu ürünü dostunuz olan ülkelere satmak istediğinizde, biranda karşınıza, dışarıdan alıp kullandığınız o parçanın lisansörleri çıkıyor. 'Hayır' diyorlar. 'Bunu kendiniz kullanabilirsiniz'. 'Ama başka kimseye satamazsınız' diyorlar. Ya biz dost değil miyiz ?Biz stratejik müttefik değil miyiz, model ortak değil miyiz ? Niye bize bunu yapıyorsunuz? 'Kongreden geçmesi şart'. Tamam da bize olduğu zaman kongreye sormamızı sormuyorsun. Ama sana geldiği zaman, 'model ortağız', diyorsun, ' kongreden geçmesi lazım'. İstedikleri yerde kongreye mongreye gerek yok" diye konuştu.
Erdoğan ,Türkiye'nin her alanda hak ettiği yere ulaşması için yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin şart olduğunu sözlerine ekledi.
(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler