YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davaya Destek Için Geldiler, Davalık Oldular

      Arzu KAYA / İSTANBUL, (DHA) HASAN Ferit Gedik davasına destek için gelip adliye önünde gözaltına alınan 15 kişi hakkında 8'er yıla kadar

Arzu KAYA / İSTANBUL, (DHA) HASAN Ferit Gedik davasına destek için gelip adliye önünde gözaltına alınan 15 kişi hakkında 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin geçtiğimiz Nisan ayında Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya gelip adliye önünde gözaltına alınan 15 kişi için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Zanlılar, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 1,5 yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

"ÖRGÜTSEL İÇERİKLİ SLOGANLAR..."
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılacak duruşmaya katılım için DHKP/C terör örgütünün internet ve sosyal medya üzerinden çağrılar yaptığı, sabah saatlerinde de bir grubun adliye önünde toplandığı belirtildi. Grubun adliyedeki duruşmaya katılmak amacıyla geldiklerini beyan etmeleri üzerine, içeriye giremeyecekleri hususunda kolluk güçlerince gerekli izahatın yapıldığı ifade edilen iddianamede, buna karşılık grubun "Baskılar bizi yıldıramaz", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Çeteler vuruyor, AKP koruyor" şeklinde örgütsel içerikli slogan atmaya başladıkları kaydedildi.

"DHKP/C SİMGELERİNDEN OLAN KIRMIZI BEZ..."
Grubun adliye bahçe kapısı önünde oturma eylemi yaparak slogan attığı belirtilen iddianamede, emniyet güçlerinin şüphelilere gerekli ikaz ve uyarılarda bulunarak dağılmalarını, aksi halde zor kullanılacağını söylemelerine rağmen, şüphelilerin dağılmadıkları ve görevli polis memurlarına direnmeleri nedeniyle orantılı güç kullanılarak gözaltına alındıkları vurgulandı.
4 şüphelinin üzerinden kartvizit şeklinde 2015 yılı "Halk Cephesi" takvimi çıktığı anlatılan iddianamede, "Kartvizitin ön yüzünde Halk Cephesi ibareli, yüzünü DHKP/C terör örgütünün simgelerinden olan kırmızı bez ile kapatan, elinde sapan bulunan resmin bulunduğu, Halk Cephesi isimli yapılanmanın DHKP/C terör örgütünün halk yapılanması olduğunun kabul edildiği anlaşılmıştır" denildi.

"ELDİVEN KALDIRIM TAŞLARINI SÖKMEK AMACIYLA KULLANILDI"
Şüphelilerden K.B.'nin üzerinden bir çift eldivenin çıktığı belirtilen iddianamede, "Söz konusu eldivenin yasadışı eylemlerde parmak izi bırakmamak, kolluk güçlerince eylemi dağıtmak için kullanılan gaz fişeklerini gruptan uzaklaştırmak veya kolluğa taş atmak için kaldırım taşlarını sökmek amacıyla kullanıldığı anlaşılmıştır" iddiasına yer verildi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI..."
Şüphelilerden Y.B.A.'nın üzerinden 'Halk Cephesi' imzalı bildiri ile 'Berkin Elvan için 11 Mart'ta boykottayız' başlıklı yine 'Halk Cephesi' imzalı bildirinin ele geçirildiği kaydedilen iddianamede, "Bildirilerin incelenmesinde de, Hasan Ferik Gedik, Berkin Elvan ve yüzü kırmızı maskeyle kapalı, elinde DHKP/C terör örgütünü simgeleyen kırmızı renkli bayrak bulunan şahıslara ait fotoğrafların olduğu, üzerinde 'Halk Cephesi, halk ekmeği / Berkin adalete doyuncaya kadar susmayacağız', 'Berkin'in gözleriyle katilleri arıyoruz, sapanı ile adaleti sağlayacağız' ibarelerinin bulunduğu, bu ibarelerin terör örgütü propagandası yapmaya yönelik ibareler olduğu anlaşılmıştır" denildi.

8'ER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
Şüphelilerin suçlamayı kabul etmeyerek sosyal medyadan konuyu duyup davaya destek için adliyeye geldiklerini ifade ettikleri belirtilen iddianamede, grubun kanuna aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıkları ve kolluk güçlerinin ihtar ve zor kullanma yetkilerine rağmen dağılmamakta ısrar ettikleri anlatıldı. Ayrıca, grubun DHKP/C terör örgütü ile ilgili propaganda yaptığı savunuldu.
15 kişi hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 1 yıl 6'şar aydan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler