YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul - Kendi Sesinden Ahmet İsvan 

  * BÜLENT ECEVİT O'NU "İSTANBUL 5 BAKANLIĞA BEDEL" DİYEREK BAŞKANLIĞA İKNA ETTİ.  * KULUÇKA MAKİNASINI İLK KEZ KULLANIP CİVCİV ÜRETTİĞİNDE O'NA

* BÜLENT ECEVİT O'NU "İSTANBUL 5 BAKANLIĞA BEDEL" DİYEREK BAŞKANLIĞA İKNA ETTİ.

* KULUÇKA MAKİNASINI İLK KEZ KULLANIP CİVCİV ÜRETTİĞİNDE O'NA BÜYÜCÜ GÖZÜYLE BAKTILAR

* KANLI 1 MAYIS'IN ARDINDAN BAŞLAYAN DİSK DAVASINDA 27 AY HAPİSTE KALDI. YARGILAMA SONUNDA BERAAT ETTİ

İhsan DÖRTKARDEŞ, İstanbul
İstanbul'da 1973-77 yılları arasında İstanbul'un Belediye Başkanlığı yapan Ahmet İsvan'ın yaşamı belgeselde toplandı.

27 AY HAPİS. SONUNDA BERAAT
1 Mayıs 1977 günü meydana gelen ve tarihe 'Kanlı 1 Mayıs' olarak geçen olayların ardından sıkıyönetim mahkemesi'nde başlatılan DİSK davasında yargılanmış ve yaklaşık 27 ay hapiste kaldıktan sonra beraat etmişti.

BAŞKANLIĞAN BÜLENT ECEVİT İKNA ETTİ. KULUÇKA MAKİNASIYLA CİVCİV ÜRETİNCE "BÜYÜCÜ" DİYENLER OLDU
Beylikdüzü Belediyesi, video kanalı 'Beylikdüzü TV' tarafından hazırlanan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan Ahmet İsvan belgeselini yayınladı. Belgeselde, İsvan'ın ilk kez kuluçka makinesi kullanarak civciv üretince kendisine büyücü gözüyle bakıldığı, Ecevit'in İstanbul'un 5 bakanlığa bedel olduğunu söyleyerek kendisini başkanlık için ikna ettiği ifade edilirken, ünlü bir gazinocunun işlettiği yerin ne olacağını sorması üzerine çocukları ile ilgili kendisini tehdit ettiğini anlattığı görüldü.

EŞİNİN YANINDA TOPRAĞA VERİLECEK
İstanbul'da 94 yaşında yaşama veda eden Eski İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, perşembe günü Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi'nde bulunan mezarlıkta yatan eşi Reha İsvan'ın yanında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
Belgeselin görüntüleri

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler