YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul - Vali Şahin 'den Yabancı Yatırımcıya "anahtar Teslim" Açıklaması

  * İstanbul Valisi Vasip Şahin, "(Yatırım Destek Ofisi) Bu ofiste İstanbul'a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve

* İstanbul Valisi Vasip Şahin,

"(Yatırım Destek Ofisi) Bu ofiste İstanbul'a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve sonuçlanmasını görevli personel aracılığıyla gerçekleştirecek. Bu kuruluşlara tek tek gidilmesine gerek kalmayacak"

"Hedefimiz, mümkünse anahtar teslim...Yabancı yatırımcının dosyasını, müracaatlarını ruhsatlarını temin edip, yatırımcıyı çok fazla üzmeden, çok fazla vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmektir"

Haber - Kamera: Enver ALAS İstanbul / DHA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olduğu İstanbul Kalkınma Ajansı İstanbul Valiliği'nde Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıya İSTKA'nın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı.
İSTKA'nın kurulduğu 2009'dan itibaren faaliyetleri hakkında bilgi veren Vasip Şahin, ajansın İstanbul'da küresel ekonomide söz sahibi, yüksek katma değer yaratan, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci ruhunu besleyen bir ekonomik hayata sahip olması için çalıştığını söyledi.
İstanbul'un küresel kent konumunu güçlendirmek üzere her yıl yaklaşık 100 milyon liralık destek verdiklerini hatırlatan Vali Şahin bununla İstanbul'da birçok yenilikçi fikrin sağlanmasına imkan tanıdıklarını belirtti.

710 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
Vali Şahin, "Hali hazırda uygulanmakta olan girişimcilik ve yaratıcı, çocuklara ve gençlere yönelik mali destek yardımları kapsamında 100'e yakın proje fikri hayata geçirilmektedir. Ayrıca güdümlü proje olarak adlandırdığımız büyük ölçekli projelere odaklanarak özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek yeniliklere hizmet edecek alt yapılar ve teknolojik merkezler İstanbul'a kazandırılmaya çalışılıyor. İlk desteği verdiğimiz 2010 yılından bu yana 402'si ekonomik kalkınma, 308'i sosyal kalkınmaya katkı sağlamak üzere 710 proje hayata geçirilmesini sağladık" dedi.

"BÜYÜK ÖLÇEKLİ PROJELERE ODAKLANDIK"
Güdümlü proje olarak değerlendirdikleri İstanbul'un büyük ölçekli projelerine odaklandıklarını vurgulayan Vasip Şahin, devam eden çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
"Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle 'Finans Teknopark Projesi'nin hazırlıkları devam ediyor. İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı aracılığıyla yürütülen 'İstanbul Lab Deneyim Merkezi' projelerinin imzaları atıldı. Çelik ve alüminyum sektörü oyuncularını Avrupa 'da yüksek laboratuvar ücretlerinden kurtaracak 2 projeyi uyguladık. Çelik İhracatçıları Birliğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi'nde açılan 'Çelik Test ve Araştırma Merkezi' ile 'İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'yle Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi halen faaliyetlerini sürdürüyor. Buralarda hem akreditasyon, hem kalifikasyon hem de sertifikasyon çalışmaları yapılıyor."

YABANCI YATIRIMCIYA DOĞRUDAN HİZMET BAŞLIYOR
Vasip Şahin konuşmasında İSTKA bünyesinde bulunan Yatırım Destek Ofisi'nin yabancı yatırımcıya doğrudan destek ve hizmet verecek bir yapıya kavuşturduklarını açıkladı. Bunun için İstanbul Yatırım Rehberi'ni 7 farklı dilde yayınladıklarını aktaran Şahin, "Ofis bünyesinde Türkiye'de diğer kalkınma ajansları için model oluşturacak bir hizmet ofisi açıyoruz. Bu ofiste İstanbul'a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve sonuçlanmasını görevli personel aracılığıyla gerçekleştirecek. Bu kuruluşlara tek tek gidilmesine gerek kalmayacak" diye konuştu.

"YABANCI YATIRIMCIYA, ANAHTAR TESLİM
Bir gazetecinin, "Yatırım Destek Ofisi'nde yer alacak 7 kamu kuruluşu nelerdir? Yabancı yatırımcının işlemlerinin kolaylaştırılması bir nevi 'anahtar teslim' bir model mi olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Vali Şahin, "Hedefimiz, mümkünse anahtar teslim... Yabancı yatırımcının dosyasını, müracaatlarını, ruhsatlarını temin edip, yatırımcıyı çok fazla üzmeden, çok fazla vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmektir. O kurumumuzda, Büyükşehir Belediyemizden temsilci var, İSTKA'dan, İTO ve İSO'dan, Göç İdaresi'nden var. Tapu Dairesi'nden de olacak" şeklinde yanıtladı.

HİBE VE DESTEKLER
Konuşmasında hibe ve desteklere de değinen Vasip Şahin, destekledikleri projelerin seçiminde bilimsellik, tarafsızlık ve bağımsızlık gibi ilkelerin önemini vurguladı. Şahin, "Sadece İstanbul'un çözüm merkezi olarak ortak aklı harekete geçiren bir anlayışla çözümlerimizi üretiyoruz. Bu nedenle şeffaflığı, katılımcılığı ve paydaşlarımızla birlikte hareket etmeyi çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

SOSYAL HAYATI ETKİLEYEN PROJELER
Ekonomik hayata katma değer yaratan projelerin yanı sıra sosyal hayatı etkileyen projelere de özel önem verdiklerini belirten Vali Şahin, bunun için özel bir politika belirlediklerini ifade etti. Şahin, "İstanbul'da 2015'te ilan edilen 'Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı'nda 27 yararlanıcı ile sözleşme imzaladık. Toplam 13 buçuk milyon TL destek sağlanmıştır. Desteklenen projelerin her birinin hedef kitlesi olan çocuklar, gençler ve onların yakın çevresine yönelik farklı türde etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda 16 adet birim ya da merkez kuruldu. Projelerde öğrenci, aile ferdi, veli, öğretmen, din görevlisi, muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmak üzere toplam 172 bin 624 kişiye eğitim verildi. Program süresince rehabilitasyon, danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinden faydalanan kişi sayısı 2 bin 636 olarak gerçekleşti" şeklinde konuştu.
Vasip Şahin, İSTKA'nın web sitesi 'istka.org.tr'yi bugünden itibaren yenilenmiş haliyle hizmete girdiğini, vatandaşların buradan ilgili süreçleri yakından öğrenebileceklerini belirtti.

Görüntü Dökümü
-----------------------
-Basın toplantısından görüntüler
-Vasip Şahin'in açıklamaları
-Basın mensuplarının soruları
-Vasip Şahin'in konuşması
-Genel ve detaylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler