YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul- Tutuklu Sanık: Müşteki Bana "fetö'cüsün" Dedi, 15 Gün Sonra Darbe Oldu Onun İfadesiyle Tutuklandım

  Yüksel KOÇ İSTANBUL DHA  FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetleri ile Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak askeri

Yüksel KOÇ İSTANBUL DHA
FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetleri ile Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak askeri cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu 1'i firari 5'i tutuksuz 122 kişinin yargılandığı davanın 13. duruşması yapıldı. Tutuklu sanık Hava Harp Akademisi öğrenci subayı Fatih Özdemir, bu dosyanın müştekisi olan üsteğmen Hüseyin Balık'ın darbeden 15 gün önce kendisine ekipteki FETÖ'cüleri bildiğini söylediğini belirterek, "Bana, 'bu ekipteki FETÖ'cüleri biliyorum, güne geldiğinde hepsini söyleyeceğim. Sen de FETÖ'cüsün, sana da acımayacağım' dedi. İlginçtir 15 gün sonra darbe oldu, Hüseyin Balık'ın ifadesi üzerine tutuklandım" dedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunduğu duruşma salonunda yaptığı 16. duruşmaya, 105'i'u tutuklu 109 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Sorgusu yapılan tutuklu sanık Fatih Özdemir, Hava Harp Akademisi öğrenci subayı olduğunu belirterek, 1997 yılında askeri okula girdiğini, 2006 yılında da teğmen rütbesiyle mezun olduğunu söyledi.
15 Temmuz 2016 gecesi 22.30 sıralarında subay olan bir akrabasının kendisini Ankara'dan arayarak askeriyedeki olağanüstü durumdan haberdar ettiğini, bunun üzerine televizyonu açarak gelişmeleri takip etmeye başladığını belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Yüzbaşı Cihan Okur akademiye çağırdı. 23.30'da akademiye vardım. Pilot Binbaşı Ahmet Kaya çağırdı, 'beylik tabancanı al göreve çıkıyoruz' dedi. Ahmet Kaya'nın aracına bindim, iki araç halinde 23.50 sıralarında nizamiyeden çıktık. 15-20 dakika sonra sonradan adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nden geçtik. Az ileride araçların içerisinde durduk. Bu sırada internetten kalkışma olduğu yönünde haberler okumaya başladım. Aramızda toplantı yaptık, bunun emir komuta zinciri içinde olmadığına kanaat getirerek akademiye dönme kararı aldık ancak kalabalıktan dolayı dönemedik. Can güvenliği nedeniyle araçlardan çıkamadık ve araçların içinde beklemeye başladık. Bir süre sonra üniformalarımızı çıkararak halkın arasına karışarak oradan uzaklaştık. Binbaşı Ahmet Kaya birilerini aradıktan sonra bir helikopterin bizi alacağını söyledi. 04.30 sıralarında Nakkaştepe'de bir helikopter bizi alarak geri götürdü. Çok yorgun olduğum için yaklaşık 2 saat uyudum. Uyandıktan sonra taksi ile eve gittim. Sillah kullanmadım, olaylara karışmadım."

'SEN DE FETÖ'CÜSÜN, SANA ACIMAYACAĞIM' DEDİ, 15 GÜN SONRA DARBE OLDU ONUN İFADESİYLE TUTUKLANDIM'
Bu davada müşteki olan Hava Harp Akademisi öğrencisi üsteğmen Hüseyin Balık'ın kendisine zaman zaman FETÖ'cü dediğini söyleyen Özdemir ifadesini şöyle sürdürdü: "Hüseyin Balık zaman zaman FETÖ'cü olduğumu söylüyordu. Gerginlik olmasın diye kendisine yanıt vermiyordum. Hüseyin Balık darbe girişiminden 15 gün önce bana, 'bizim ekipteki FETÖ'cülerin hepsini biliyorum, günü geldiğinde hepsini söyleyeceğim. Sen de FETÖ'cüsün sana da acımayacağım' dedi. Ben onu FETÖ konusunda dikkatli konuşması gerektiği konusunda uyardım. FETÖ mağduru olduğumu, geçmişte onları eleştirdiğim için sıradışı tayinlere maruz kaldığımı, ona da uluorta konuşmaması gerektiğini söyledim. İlginçtir, Hüseyin Balık'ın bu sözlerinden 15 gün sonra darbe girişimi oldu ve onun ifadesi üzerine ben tutuklandım. Hüseyin Balık'ın benim FETÖ'yü koruduğum yönündeki suçlaması tamamen gerçek dışıdır."
Bank Asya hesabı olmadığını, evinde 1 dolar çıkmadığını söyleyen Fatih Özdemir, tahliyesini istedi. Tutuklu sanık pilot üsteğmen Aziz Özbek, darbe girişimi gecesi hiçbir eyleme karışmadığını, Çağrı Planı Devrede mesajını aldıktan sonra akademiye gittiğini belirterek, suçlamaları kabul etmedi.
Tutuklu sanık yüzbaşı Duran Yılmaz, da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi. Duruşma sorgusu yapılmayan sanıkların sorgusunun yapılması için yarına ertelendi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 841 sayfalık iddianamede, dönemin Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ve Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in de aralarında bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari, 5'i tutuksuz toplam 122 asker sanık olarak yer alıyor.
İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti "suçtan zarar gören", aralarında dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile dönemin Deniz Harp Akademisi Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem'in bulunduğu 12 kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

ÜÇER KEZ MÜEBBET HASİP CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYORLAR
Bütün sanıklar hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler