YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul- 11 İldeki  Kalpazan Operasyonu Polis Kamerasında 

  Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen sahte para operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 39'a yükseldi. Yapılan operasyonda sahte

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen sahte para operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 39'a yükseldi. Yapılan operasyonda sahte 232 bin lira ele geçirildi.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin basacağı yüklü miktarda sahte parayı Ramazan Bayramı öncesi piyasaya süreceğini belirlemesi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptıkları 3 aylık fiziki ve teknik takibin ardından sabah saatlerinde eş zamanlı olarak İstanbul, Samsun, Aydın, Mersin, Eskişehir, Rize, Ankara, Kocaeli, Sinop, Kırklareli ve Tekirdağ'da belirlenen 81 adrese baskın düzenledi. Hakkında yakalama kararı bulunan 58 kişiden yapılan operasyonda 39'u yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 1 dizüstü bilgisayar, 10 yazıcı, 1 tarayıcı, 1 kesme makinası, 1 pres makinası ile çok sayıda kağıt, hologram, solüsyon, mor ötesi ışık, sprey ve boyanın yanı sıra piyasaya sürmeye hazır 232 bin lira sahte para ele geçirildi. Ele geçirilen sahte paralar, para basımında kullanılan yazıcılar ve aletler Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilendi.

BAYRAM ÖNCESİ PİYASAYA SÜRECEKLERDİ
Polis ekipleri şebekenin, sahte paraları bayram öncesi Mısır Çarşısı ve Eminönü gibi alışverişin yoğun yapıldığı bölgelerde piyasaya sürüleceğini belirledi. Ekipler, 19 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Özel Harekat ekiplerin de destek verdiği basınlarda evlerde yapılan aramalar kaydedildi. Polis ekipleri adreslerde yaptıkları aramalar sırasında piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 50-100 ve 200 liralık banknotlar bulunması görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü
---------------
(POLİS KAMERASI)
-Polis ekiplerinin emniyetten çıkışı
-Ekiplerin adreslere gitmesi
-Özel Harekat ekiplerinden görüntü
-Evlerde yapılan aramalar
-Evde para basımında kullanılan aletler
-Paraların bulunması

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler