YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülten - 1

    - METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI İstanbul DHA Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara'nın doğusu için çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklndiğini duyurdu.

- METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul DHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara'nın doğusu için çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklndiğini duyurdu. Yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul ve Marmara'nın doğusunda gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine dikkat çekilerek, "Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, yarın (pazartesi) akşam saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul'un Anadolu Yakasında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm), İstanbul'un Avrupa Yakası, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

=================

- ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Haber : Hüseyin ASLIYÜCE / İSTANBUL DHA
İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur hava trafiğini olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda inişler gecikmeli olarak yapıldı. Atlasglobal Hava Yolları'nın uçağına da yıldırım isabet etti.
Yoğun yağışın etkisiyle elektrik yüklü bulutlar nedeniyle CB (cumulonimbus) uçaklar her iki havalimanına iniş yapmakta zorlandı. Bu yüzden uçaklar belli bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Bu arada, karşı meydanlardan İstanbul' a gelmesi gereken uçaklara, Türkiye genelinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, 40 dakika kalkış izni verilmedi. Bu yüzden seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

ÇORLU'YA İNDİLER
Yağış nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'na inmesi gereken Onur Hava Yolları'nın Trabzon ile Türk Hava Yolları'nın Hamburg ve Bodrum'dan gelen uçakları Çorlu Havalimanı'na indi.

YILDIRIM İSABET ETTİ
Atatürk Havalimanı'ndan Atlasglobal Hava Yolları'nın bu akşam saat 23.00'da kalkan KK-6794 sefer sayılı Tiflis'e giden uçağı ise, kalkışında kısa bir süre sonra yıldırım isabet etmesi sonucu havalimanı'na geri döndü. Yolcular başka bir uçakla gecikmeli olarak Tiflis'e gönderildi

NEDEN ETKİLENİYOR
Kısaca CB (kümülonimbus-cumulonimbus) olarak adlandırılan bu tür bulutlar, uçakların sistemlerine zarar verebilecek düzeyde elektrik yüküne sahip. Pilotlar bu tür bulut oluşumlarının içine girmiyor. Etraflarından dolaşarak uçuyor. Ancak CB bulutları bazen uçaklar emniyet mesafesini korusa bile uçakların yoğun olarak elektrik kullandığı radar veya avionik sistemlerine zarar verebiliyor.

görüntü Dökümü:
-----------------------
-Kuleden görüntü
-Uçuş panosundan görüntü
-Uçak görüntüsü
-Aprondan görüntü
Genel detaylar

19.06.2017 - 02.12 Haber Kodu : 170619015

======================

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HASTANE ZİYARETLERİ

Gülseli KENARLI - Sinan BİLGİLİ- Özgür EREN, İstanbulDHA
Kısıklı'daki konutundan 15.00 sıralarında çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan art arda hastane ziyaretleri yaptı. Erdoğan ilk olarak, rahatsızlığı nenedeniyle tedavi gördüğü Çağlayan'daki Florence Nightingale Hastanesi'nde İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorlardan Çalışkan'ın durumuna ilişkin bilgi aldı.
Erdoğan, ardından Bağcılar'daki Medipol Hastanesi'ne geçti. 16.00 sıralarında Medipol Hastanesi'ne gelen Erdoğan yaklaşık 1 buçuk saat içeride kaldı. Erdoğan, çıkışta vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar "Yanınızdayız. Mücadeleyi bırakmayın. Allah bizden alsın size versin" dedi.
Ziyaretlerin içeriğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Görüntü Dökümü:
----------------------------
-Konvoyun hastanelerden çıkışı
-Güvenlik önlemleri
-Hastaneden görüntü
-Erdoğan'ın vatandaşlarla sohbeti
-Detaylar

18.06.2017 - 18.05 Haber Kodu : 170618145
18.06.2017 - 16.49 Haber Kodu : 170618126

======================

- (ÖZEL HABER) SMA HASTASI ROSİDA BEBEK YARDIM BEKLİYOR

Haber - Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA
BİR buçuk aylıkken SMA hastalığı teşhisi konulan Lezgin ve Ayten Ablay çiftinin 3 aylık bebeği Rosida günden güne haraket kabiliyetini kaybediyor. Bebeklerinin gözleri önünde eridiğini belirten Ablay çifti tedavi için bir dozu 146 bin dolar olan ilacın temini için devletten yardım bekliyor.
Mardin'de yaşayan Lezgin Ablay ve Ayten Ablay çiftinin 3 aylık bebeği Rosida henüz bir buçuk aylıkken kas hastalığı olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA TİP 1) teşhisi konuldu. Daha detaylı tedavi için İstanbul Fatih'teki akrabalarının yanına yerleşen Ablay çifti, günden güne durumu kötüleşen bebeklerinin tedavisi için gerekli ilacın devlet tarafından karşılanması istiyor.

"DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORUZ"
Mardin'de kırtasiye dükkanı işleten 25 yaşındaki baba Lezgin Ablay, çocuğunun tedavisi için tek çarenin Amerika'dan getirilecek olan ilaçla sağlanabileceğini belirterek, ilacın çok pahalı olmasından dolayı devletten yardım beklediğini söyledi. Ablay, "Bebeğimiz 1,5 aylıkken hareketsiz olduğunu fark ettik. Tabi bu hastalık bizim aile genlerimizde de olduğundan dolayı erken fark ettik. Hastaneye verdiğimiz testler Ankara'ya götürüldü. Testlerin sonucu SMA tip 1 teşhisi konuldu. Sonra Mardin'den İstanbul'a doktorların daha iyi bakabilmesi için buraya akrabamızın yanına geldik. Şuan bebeğim günden güne hareket kabiliyeti bayağı bir azaldı. Şekil bozuklukları meydana geldi. Yutkunması bayağı bir azaldı. Tek çaremiz ilaç. İlaçta çok pahalı olduğundan dolayı karşılayamıyoruz. Onun için devletimizden yardım bekliyoruz. Bu ilacı karşılamasını istiyoruz. Bebeğimiz günden güne eriyor ve elimiz kolumuz bağlı. Bu çok zor bir durum gerçekten. Tedavi olamazsa makinelere bağlanacak. Zaten durumu gösteriyor ki çok az bir vakti kaldı. Makineye bağlandıktan sonra da zaten yapacak hiçbir şey yok" dedi.

MİNİK ROSİDA İLAÇ BULUNAMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK
Çocuğunun günden güne eridiğini anlatan anne Ayten Ablay, bebeğinin tedavi edilememesi durumunda hayatını kaybedeceğini belirtti. Yetkililerden ilaç konusunda yardım bekleyen Ablay toprağı öpmek yerine çocuğunu öpmek istediğini söyledi. Ablay, "Benim bebeğim günden güne eriyor gözümün önünde. Bu benim kalbime dokunuyor. Sürekli onun hareket edemeyişini gördüğümde yutkunamayışını gördüğümde kahroluyorum. Sonuçta bir anne yüreği. Artık yutkunması da bayağı azaldı. Eğer yutkunması tamamen gittiğinde boğazından beslenmek zorunda kalacak. Böyle olunca da zaten o ilaç boğazından beslenenlere çok etki etmiyormuş. Ben yetkililere buradan sesleniyorum. Lütfen bize bir çare bulun. O ilacı bize getirin ki evlatlarımızı kaybetmeyelim. Eğer ilaç gelmezse çok az bir vakit kaldı. Birkaç ay belki de bir iki gün sonra bebeğimizi kaybedeceğiz, toprağa sarılacağız ve toprağı öpeceğiz. Ben toprağı öpmek istemiyorum, ben evladımı öpmek istiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen bütün SMA ailelerinin çocuklarına ilaç getirin artık kimse toprak öpmesin"

SMA HASTALIĞI NEDİR ?
Bu hastalığın tüm tiplerinde omurilikte bir bölgedeki hareket sinirleri etkilenir. SMA, kas hareketlerini kontrol eden sinir sisteminin tahrif olmasıyla kasların erimesi ve zayıflaması belirtileriyle literatürdeki yerini almıştır. SMA hastalığının evreleri söz konusudur. En tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evredir. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebilir. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar söz konusudur.

Görüntü Dökümü
------------------------------------
-Bebekten detaylar
-Bebeğin anne kucağında detay
-Bebeğin ellerinden detay
-Bebeğin babası Lezgin Ablay ile Röp.
-Bebeğin annesi Ayten Ablay ile Röp.
-Bebeğin babasının kucağında detay
-Genel ve Detaylar

19.06.2017 - 03.19 Haber Kodu : 170619018

- MAÇKA PARKI'NDAKİ "ADALET NÖBETİ" 4. GÜNÜNDE

Haber-Kamera: Özgür EREN - Akın ÇELİKTAŞ / İSTANBUL (DHA)
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan 'Adalet Nöbeti' dördüncü gününde.
Maçka Parkında bugün de 'Adalet Nöbeti'ne devam edildi. Tüm gün nöbet tutan partililer yağışlı havaya rağmen halay çekip sloganlar attı. Parti üyelerine akşam saatlerinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve bir grup DİSK üyesi de destek verdi.
Basın açıklaması yapan Kani Beko "Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşünü başlatan başta Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları ile de birlikte olacağız. İl Başkanımızın çağrısı üzerine Adalet Nöbeti için bugün buradayız. Dolayısıyla biz 15-16 Haziranda Türkiye'nin bir çok alanlarında sokaklara çıktığımızda yapılan bu adalet yürüyüşünün bir onur olduğunu, barış için, demokrasi için, kardeşlik için, laiklik için, sosyal hukuk devleti için önemli bir yürüyüş olduğunun bilinci içerisindeyiz. Basın ve ifade özgürlüğü Anayasa ile teminat altında olmasına rağmen 161'e yakın gazeteci kardeşimiz maalesef cezaevindedir. 12'ye yakın milletvekilimiz cezaevinde dolayısıyle basın ve ifade özgürlüğü anayasa ile teminat altındaysa anayasa ayaklar altında" diye konuştu.
Maçka Parkındaki Adalet Nöbeti çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Maçka parkındaki kalabalıktan detay görüntü
-Maçka parkındaki insanların halay çekip slogan atması
-Yağışlı havada insanların halay çekmesi
-DİSK üyelerinden detay görüntü
-DİSK Başkanı Kani Beko'nun açıklamaları
-Genel ve yakın detaylar

18.06.2017 - 18.43 Haber Kodu : 170618156

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler