YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülteni - 1

  1- KÜÇÜKÇEKMECE'DE SOYGUNDA CİNAYET: BAKKALI ÖLDÜRDÜLER * Soygun için girdikleri bakkalda işyeri sahibiyle karşı karşıya gelince başına vurup öldürdüler. Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU

1- KÜÇÜKÇEKMECE'DE SOYGUNDA CİNAYET: BAKKALI ÖLDÜRDÜLER

* Soygun için girdikleri bakkalda işyeri sahibiyle karşı karşıya gelince başına vurup öldürdüler.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL/DHA
Küçükçekmece'de gece saatlerinde kapalı olan bir bakkala soygun için giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler, Suriyeli olan işyeri sahibinin başına sert bir cisimle vurarak öldürdü.
Olay, Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 01.00 sıralarında Arif Hikmet Sokağı'nda bulunan bir bakkal dükkanına gelen kimliği belirsiz kişi yada kişiler işyerini soymak için içeri girdi. Suriyeli olduğu öğrenilen işyeri sahibi Abdülkadir Yakup (45) dükkanda oğlu ile birlikte yatıyordu. İddiaya göre işyeri sahibi içeri giren kişi yada kişilerle karşı karşıya gelince aralarında arbede çıktı. Yakup başına ve boynuna aldığı darbeler sonucu yere yığıldı. İçeri giren kişi yada kişiler kasada bulunan paraları ve sigaraları alarak kayıplara karıştı. Bu sırada işyerinin alt katında uyuyan ve ismi öğrenilemeyen bakkalın küçük oğlu yukardan gelen sesler üzerine uykudan uyandı. Yukarı çıkıp baktığında babasının kanlar içersinde yerde yattığını görünce durumu hemen yakınlarına, polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri işyeri sahibi Yakup'un olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

BABAMI VURDULAR
İşyeri sahibi Yakup'un yakını olduğu öğrenilen Faruk Halil, "Biz burada degildik, çocuk telefon açtı bize geldik. Babamı vurdular dedi. Bir geldik ki babası yerde yatıyor. Dükkanda iki kişilermiş, babası ve çocuğu. Diğer çocuğu ise kuran kursunda okuyordu. Sadece çocukla kendisi burada yaşıyor. İçerden paraları ve sigaraları almışlar" dedi. Bu sırada ölen işyeri sahibinin yakınları olay yerine gelerek gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

POLİS EKİPLERİ OLAY YERİ ÇALIŞMASI YAPTI
Polis ekipleri, bakkal dükkanında cinayet sonrası detaylı olay yeri çalışması yaptı. İşyeri sahibinin küçük oğlu polisler tarafından sakinleştirilirken, olay hakkında bilgisine başvuruldu. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Yakup'un cansız bedeni olay yerinde bekleyen cenaze aracıyla Yenibosna Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Polis ekipleri, olayı gerçekleştirenleri yakalamak için çevredeki işyerlerinde güvenlik kamerası ararken, olayla ilgili de soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
----------------------------
- Olayın meydana geldiği bakkal
- Polisin olay yeri çalışması
- Akrabası ile röp
- Cenazenin araca konması
- Genel ve detaylar

07.12.2016 - 05.36 Haber Kodu : 161207012

=================================

2- BEŞİKTAŞ'TA KONTROLDEN ÇIKAN LÜKS OTOMOBİL YAKIT TANKERİNE ÇARPTI

- SÜRÜCÜ POLİS VE SAĞLIK PERSONELİNE ZOR ANLAR YAŞATTI

Haber- Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL / İSTANBUL DHA
Beşiktaş'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan lüks otomobil karşı yönden gelen yakıt tankerine çarptı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü polis ve sağlık personeline zor anlar yaşattı.
Kaza saat 05.00 sıralarında Bebek, Cevdetpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Sarıyer'den Beşiktaş istikametine seyir halinde olan Hasan Muluk Atıl yönetimindeki 34 PU 3694 plakalı lüks otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen 34 VA 7707 Ercan A. yönetimindeki boş yakıt tankerine çarptı. Kaza nedeniyle otomobil yol kenarına savrulurken, sürücü ise araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen itfaiye erleri otomobilde sıkışan sürücü Atıl'ı kurtarmak için çalışma başlattı.
Çalışmalar sırasında sürücü Atıl'ın sigara içtiği görüldü. Uyarılara rağmen sürücü sigarasını içmeye devam edince polisin olaya müdahale ederek sürücünün ağzındaki sigarayı alarak söndürdü. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından Atıl, sıkıştığı yerden çıkartılarak sedyeye konuldu. Sağlık ekiplerine de güçlük çıkartan sürücü sedyeye yatmamak için direndi. Sedye üzerinde oturur vaziyette ambulansa bindirilen Atıl, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:
---------------
-Kaza yerinden görüntü
-Araç içersin de sıkışan sürücü
-İtfaiye ekipler
-Sağlık ekipleri
-Polis ekipleri
-Sürücünün sigara içmesi -Polisin uyarıp sigarayı alıp söndirmesi -Sıkışan sürücünün kurtarılarak ambulansa götürülmesi
-Kaza yerinin temizlenmesi
-Kazaya karışan araçların kaldırılması
-Genel ve detaylar

07.12.2016 - 06.56 Haber Kodu : 161207015

===========================

3- İSTANBUL'DA TURİSTLERE YÖNELİK SALDIRI HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLEN IŞİD'Lİ TUTUKLANDI

Haber: Çağatay Kenarlı / İSTANBUL DHA
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bunun üzerine başlatılan fiziki ve teknik takip çalışmalarında, saldırı için görevlendirildiği iddia edilen 25 yaşındaki şüpheli M.Ö.'nün kimliğine ulaştı.
TEM ekipleri, 24 Kasım Perşembe günü Bağcılar'da bir adrese düzenledikleri operasyonda M.Ö.'yü yakalayarak gözaltına aldı. Adreste yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve bazı planlar ele geçirildi. Şüpheli M.Ö. sorgulanmak üzere Vatan Caddesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. M.Ö.'nin emniyette yapılan sorgulamasında, turistlik mekanlar ve turist kafilelerine yönelik keşif çalışmaları yaptığını itiraf ettiği ileri sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.Ö. sevk edildiği adliyede mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Şüphelinin fotoğrafı

06.12.2016 - 21.02 Haber Kodu : 161206181

========================================

4- KADIKÖY'DE ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN PANİĞİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA
Kadıköy'de özel bir erkek öğrenci yurdunda yangın çıktı. Öğrenciler yurt görevlisinin uyarısıyla kısa sürede yurdu boşalttı. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Olay saat 23.30 sıralarında Kadıköy Osmanağa Mahallesi, Misaki Milli Sokak üzerinde bulunan özel erkek öğrenci yurdunda meydana geldi. 5 katlı binanın ikinci katında çıkan yangını fark eden yurt görevlisi Şaban Ünalan öğrencilerin yurdu boşaltmasını sağlayıp itfaiyeye yangın ihbarında bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangında yaralı ve can kaybı olmazken yurdun ikinci katında maddi hasar meydana geldi. Yurtta 40 öğrencinin kaldığı öğrenildi. Yangının elektrik kontağından çıktığı iddia edilirken polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:
----------------------
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Öğrencilerin dışarda beklemesi
-Öğrencilerle röp.
-Yurt görevlisi ile röp.
-Genel ve Detay

07.12.2016 - 00.48 Haber Kodu : 161207003

===============================

5- PARK HALİNDEKİ MİDİBÜS ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA
Küçükçekmece'de gece saatlerinde park halindeki bir midibüste henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev alev yanan midibüs olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken araç kullanılamaz hale geldi.
Olay, Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 04.00 sıralarında Kuşlar Tepesi Caddesi üzerinde park halinde bulunan 34 LH 124 plakalı midibüste henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm aracı kapladı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan midibüse müdahale etti. Polis ekipleri de caddeyi kısa süreliğine araç geçişine kapatarak güvenlik önlemi aldığı görüldü. İtfaiye ekipleri midibüste çıkan yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. İtfaiye ekipleri yangını tamamen söndürdükten sonra, polis ekipleri de kapattığı caddeyi tekrar araç geçişine açtı. Olayın yaşandığı yerde oturan bir vatandaş, "Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Güvenlik bildirdi bizde geldik buraya, on dakika içersinde yandı zaten. Park halindeydi ama sahibini tanımıyoruz. Araç her zaman buraya park eden araçlardan bir tanesi" dedi. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olay hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

ALEV ALEV YANDI
İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bu anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde midibüsün alev alev yandığı bir süre sonra da itfaiye ekiplerinin yangını söndürmek için müdahale ettiği görülüyor.

Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Alev alev yanan midibüs
-İtfaiyenin müdahalesi
-Detaylar

- Olayın yaşandığı cadde
- Yanan midibüsün görüntüsü
- İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
- Vatandaş ile röp
- Polis ekiplerinin önlemi
- Genel ve detaylar

07.12.2016 - 06.16 Haber Kodu : 161207014

=====================

6- SÜRÜCÜ KURSU SAHİBİ TABANCAYLA İNTİHAR ETTİ

Haber-Kamera: Ozan URAL / İstanbul DHA
Kağıthane'de, sürücü kursu sahibi Ali Derindağ Olay yerine gelen polis ekipleri, sürücü kursu sahibi Ali Derindağ'ın tabancayla kendine ateş ederek intihar ettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri olay yerindeincelemelerde bulundu. Ali Derindağ'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Öte yandan, Ali Derindağ'ın 2015 Genel Seçimleri'nde MHP Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İstanbul 2.Bölge 7. Sıra Milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-İntiharın gerçekleştiği işyeri
-Olay yeri inceleme polislerinin gelişleri
-Sağlık ekiplerinin gelişleri
-Cenaze aracının gelişi
-Tabutun olay yerine götürülüşü
-Detaylar

07.12.2016 - 02.02 Haber Kodu : 161207006

=======================================

7- ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALDIĞI YURTTA İNTİHAR ETTİ

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA
Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Senem Melis Balkay, kaldığı yurtta kendini ranzaya asarak intihar etti.

Alınan bilgiye göre, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü içerisinde bulunan Handan Ertuğrul Çağdaş Yaşam Kız Öğrenci Yurdu'nda saat 16.00 sıralarında, bir öğrencinin odaya giren arkadaşı tarafından ölmüş halde bulunduğu polise bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, üniversitede biyoloji öğretmenliği bölümü öğrencisi Senem Melis Balkay'ın ranzaya kendini asarak intihar ettiğini belirledi.
Senem Melis Balkay'ın cenazesi polis olay yeri ekiplerinin ve savcının incelemesinin ardından gelen ambulansla Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
------------------------
-Senem Melis Balkay'ın fotoğrafı
-Kampus tabelası
-Üniversiteye girip çıkanlar
-Genel ve detay

06.12.2016 - 21.16 Haber Kodu : 161206183

=========================================

8- "kadıNgözÜyle" FOTOĞRAF GRUBUNUN "NÜ" SERGİSİ AÇILDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER, Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHA
"kadıNgözÜyle" fotoğraf grubunun erkek modellerin fotoğraflarından oluşan 'nü' sergisi Gayrettepe'de bulunan KATS sahne'de açıldı.

Fotoğrafçı Niko Guido'nun danışmanlığında kurulan "kadıNgözÜyle" fotoğraf grubu "Erkek sanatçı, kadın model" hegemonyasına karşı bir duruş sergilemek adına erkek modelleri 'nü' tarzda fotoğrafladı. Açılışı dün akşam Gayrettepe'de bulunan KATS sahnesinde gerçekleştirilen sergide farklı şehirlerden kadınların fotoğrafları sergileniyor.

"ESTETİK OLARAK ERKEKLERİN DE SANATSAL ALANDA YER ALABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK"
Foroğrafı sergilenen fotoğrafçılardan biri olan Ülkü Aydın, "Kadın fotoğrafçılar erkekleri nü çekse nasıl olur? sorusundan yola çıkarak kadın gözüyle doğdu. Türkiye'nin pek çok yerinden kadın fotoğrafçı projeye katıldı. Bizim buradaki amacımız sanat tarihi açısından baktığımızda, hep erkekler kadınları 'nü' resmetmiş, heykelini yapmış. Erkekleri de bu şekilde öne çıkarabileceğimizi, estetik olarak erkeklerin de sanatsal alanlarda yer alabileceğini düşünerek bu projeye başladık" diye konuştu.

Çocuk gelin ile bir erkeği fotoğraflayan sanatçı Mehtap Bülbül ilgi çeken fotoğrafını, "Çocuk evliliği ülkemizin çok büyük bir sorunu. Onun için bende böyle bir tema üzerine çalıştım" şeklinde anlattı.

19 KADIN FOTOĞRAFÇININ ESERLERİ SERGİLENİYOR
Sergide aralarında mimar, grafiker, bankacı, akademisyen, çevirmen, turist rehberi, doğum fotoğrafçısı, ev hanımı ve emekli kadınların da bulunduğu 19 kadın fotoğrafçının eserleri bulunuyor.
Fotoğrafları sergilenen isimler ise şöyle; Bahar Akkoyun, Servet Deniz, Elif Gökçe, Esra Çolak, Nurhayat Yenice, Halime Tural, Jasemin Sadıker, Kler Kasutol, Candan Taşatmanlar, Liriya Lee, Mehtap Bülbül, Meltem Çiftçi, Oylum Bülbül Ananas, Özlem Yıldırım Gözde, Özlem Sezgin, Pınar Derin Gençer, Semra Uyar, Sevinç Doğu Yılmaz, Ülkü Aydın.

Sergi, 20 Aralık 2016 tarihine kadar KATS Sahne'de görülebilecek.

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Sergiden görüntüler
-Fotoğraf sanatçıları ile röportaj
-Genel ve detaylar

06.12.2016 - 20.02 Haber Kodu : 161206177

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler