YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülteni - 1

  - ESENYURT'TA KORKUTAN ÇATI YANGINI   Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA Esenyurt'ta dört katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Yangında binanın

- ESENYURT'TA KORKUTAN ÇATI YANGINI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA
Esenyurt'ta dört katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Yangında binanın çatısında maddi hasar meydana geldi.
Yangın, saat 23.30 sıralarında Saadetdere Mahallesi 88 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın çatı kısmında çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Avcılar ve Beylikdüzü'nden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bu sırada bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla yangını görüntüledi. Kısa sırada söndürülen yangında ölen veya yaralanan olmadığı öğrenildi. Yangında binanın çatısında maddi hasar meydana geldi.
Yangın sırasında karşı apartmanda olan Hakkı Yılmaz, yaptığı açıklamada "Saat 23.30 sıralarındaydı. Evde oturuyordum. Sokaktan sesler geldi. Oturduğum evin tam karşısındaydı. Pencereye baktığımız yangın sırasında bütün mahalleli sokağa döküldü. Zaten herkes korku içerisindeydi. İtfaiye 15 dakika içeresinde müdahale etti. Kimseye zarar gelmeden yangın kontrol altına alındı. Can kaybı yok. Maddi hasara neden oldu" dedi.
Polisin yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------
Cep Telefon görüntü
-Binanın çatısı alev alev yanması
-İtfaiye ekiplerin müdahalesi
-Yangını izleyen vatandaşlar
-Genel ve detaylar

(AKTÜEL)
--------------
-Sokakta bulunan apartman sakinleri
-Binanın çatısından görüntü
-Vatandaşlarla röp.
-Binadan detaylar
-Genel ve detaylar

24.07.2017 - 03.33 Haber Kodu : 170724007

====================

ELİF VE EFE İÇİN "ADALET İSTİYORUZ" EYLEMİ

Hasan YILDIRIM - Ezgi ÇAPA / İSTANBUL DHA
Sancaktepe'de 8 Haziran'da minibüsün eve girmesi sonucu 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ile 4 yaşındaki Elif Nur Dursun'un ölümüne neden olan trafik kazasının ardından aileler Efe'nin taraftarı olduğu Beşiktaş Vodafone Park önünde eylem yaptı. Beşiktaş taraftarının da destek verdiği eylemde aileler, kazayı yapan ve şu anda tutuklu bulunan 13 yaşındaki R.A.'nın babasının da tutuklanmasını istedi.

"ADALET İSTİYORUZ"
Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen eylemciler 'Unutmadık, unutturmayacağız, adalet istiyoruz', 'Son şampiyon yavru kartal' pankartları açtı. Eylemde sık sık "Efe ve Elif için adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Grup adına basın açıklamasını Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç okudu. Açıklamada " 8 Haziran tarihinde Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ve 4 yaşındaki Elif Nur Dursun hayatlarını kaybederken, 3 yaşındaki Mehmet Akif Tepe ağır yaralandı. Bu kazanın şoförü maalesef ölen canlarımız gibi bir çocuktu. 13 yaşında bir çocuk... Ailesi tarafından ihmal edilmiş, sorumlulukları yerine getirilmemiş bir anne ve baba tarafından yetiştirilen bir çocuk... Ailesinin onayını almanın verdiği özgüvenle ve kendinden büyük minibüsle 2 masum canımıza kıyan 13 yaşında bir çocuk...13 yaşında bu çocuk kazanın olduğu gün polislerce yakalanarak tutuklandı. Şu anda Maltepe Cezaevi'nde yaptığı trafik terörünün cezasını çekiyor. Mahkeme sonucunda belli bir ceza alacağı ortada. Ama suçun asıl büyük sahibi baba nerede? Çocuğa araba kullanmayı büyük bir eğitimle, itina ile öğreten baba nerede? Suçu tamamen kendi evladına yıkan ve evladının arkasına sığınan baba nerede? Defalarca evladına arabayı verdiği tanıklarla ispatlanmış olmasına rağmen bu baba neden hala dışarıda ve aramızda?" dedi.

"...BABA DERHAL CEZASINI ÇEKMELİDİR"
Çinkılıç, "Adalet istiyoruz yalnızca adalet... Burada sesleniyoruz. 13 yaşında bir çocuğun mahkümiyetine Efe Yağız ve Elif Nur'un ölümüne sebep olan baba derhal cezasını çekmelidir. Bu olay toplumumuzun vicdanında bir yara olarak kalmamalıdır.13 yaşındaki oğlunun arkasına sığınan bir baba aramızda dolaşmamalıdır" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
Grubun toplanması
Basın açıklamasının yapılması
Slogan atılması
Elif'in annesi Nazmiye Dursun ile röp.
Efe'nin dedesi Ali Dursun ile röp.
Genel ve detaylar

23.07.2017 - 15.55 Haber Kodu : 170723095

===============

ŞEHİT POLİSLER İÇİN İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ...

* İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan,

"Mesleğe başladıklarından şehit oldukları güne kadar hep beraberdiler. Birbirlerine canlarını emanet ettiler. Nihayetinde hak tecelli ettiğinde de şerefli üniformalarının içinde yine beraber şehit oldular"

"Daha mesleklerinin birinci yılını doldurmuşlardı. Belki de ülkemizin, başta İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'ün en yoğun olduğu bir süreçte aslanlar gibi görev yaptılar. Bir yıllık meslek hayatlarına iyiliği ve güzelliği sığdırdılar"

Haber: Serpil KIRKESER / Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA
Bayrampaşa'da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Ertuğrul Tacirioğulları ve Burak Bülbül için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, şehit polislerin aileleri ve meslektaşları katıldı.

"BERABER ŞEHİT OLDULAR"
Törende bir konuşma yapan Mustafa Çalışkan, şehit polisler Bülbül ve Tacirioğulları'nın ilk görev yerinin İstanbul olduğunu ve motosikletli ekipler amirliğinde aynı timde göreve başladıklarını belirttti. Çalışkan, "Mesleğe başladıklarından şehit oldukları güne kadar hep beraberdiler. Birbirlerine canlarını emanet ettiler. Nihayetinde hak tecelli ettiğinde de şerefli üniformalarının içinde yine beraber şehit oldular. Daha mesleklerinin birinci yılını doldurmuşlardı. Belki de ülkemizin, başta İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'ün en yoğun olduğu bir süreçte aslanlar gibi görev yaptılar. Bir yıllık meslek hayatlarına iyiliği ve güzelliği sığdırdılar. Onların bu çabalarının milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulacağına inancım tamdır. Ertuğrul ve Burak'a yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun " dedi.

MEMLEKTLERİNE GÖNDERİLDİ
Törende polisler için dualar edildi, şehit polislerin yakınları da gözyaşı döktü. Törenin ardından Şehit Burak Bülbül memleketi Kütahya'ya, şehit polis Ertuğrul Tacirioğulları ise memleketi Kayseri'ye uğurlandı.

KAZA DÜN OLMUŞTU
Kaza, dün saat 15.30'da Bayrampaşa O-3 bağlantı yolunda meydana gelmişti. 'Yunus' olarak bilinen motosikletli polis ekibi henüz bilinmeyen bir nedenle bariyere çarpmıştı. Motosiklette bulunan polislerden Burak Bülbül olay yerinde, Ertuğrul Tacirioğulları ise ağır yaralı olarak kaldırılığı hastanede şehit olmuştu.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Törenden görüntü
-Tabuttan görüntü
-Mustafa Çalışkan'ın konuşması
-Vali Şahin'den görüntü
-Polislerden görüntü
-Gözyaşı döken aileler
-Şehitlerin uğurlanması
-Genel ve detaylar

23.07.2017 - 15.13 Haber Kodu : 170723085
23.07.2017 - 15.15 Haber Kodu : 170723087
23.07.2017 - 15.34 Haber Kodu : 170723090 (Aktüel görüntü)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler