YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülteni - 2

  1- KURŞUN YAĞDIRAN KUYUMCU SOYGUNCULARINI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ * Gaziosmanpaşa'da bir kuyumcu dükkanı otomatik silahlarla gelen 5 kişi tarafından soyuldu. * Soygun

1- KURŞUN YAĞDIRAN KUYUMCU SOYGUNCULARINI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ

* Gaziosmanpaşa'da bir kuyumcu dükkanı otomatik silahlarla gelen 5 kişi tarafından soyuldu.
\ Soygun sürerken bir mahalle sakini olup biteni cep telefonu ile görüntüledi.
\
Bir yandan "polisi arayın" diye bağıran mahalle sakini bir yandan da soyguncuları görüntüledi.

* Kapı önündeki soyguncu görüntü çeken kişiye ateş açtı. O anları da görüntüleyen kişi bir aracın arkasına saklandı.

* Soyguncular araçlarına binip kaçarken yine cep telefonuyla görüntülendiler.

* Kuyumcu dükkanı içinde yaşananlar da güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK / İstanbul / DHA
Gaziosmanpaşa'da bir kuyumcu dükkanı, otomatik silahlarla gelen 5 kişi tarafından soyuldu.
Soygun sürerken bir mahalle sakini olup biteni cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Mahalle sakininin "polisi arayın" diye bağırması üzerine soyguncular ateş açtı.

CEP TELEFONU KAMERASIYLA ÇEKTİ
Soygun, Gaziosmanpaşa'da saat 09.30 sıralarında meydana geldi.
İşyeri sahibi Dursun Atlas, kasadan çıkardığı altınları vitrine dizmeye çalışırken bir anda yüzleri maskeli ve ellerinde otomatik silah bulunan soygunculardan 3'ü içeriye girdi.
İçeriye gören soyguncular silah doğrulttukları dükkan sahibini etkisiz hale getirdikten sonra açıkta duran altınlarla, vitrindeki altınları toplamaya başladı. Dışarıda bekleyen eli silahlı bir soyguncunun da gözcülük yaptı, bir soyguncu ise araçta bekledi.

GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİYE ATEŞ AÇTILAR
Soyguncuları gören bir mahalle sakini cep telefonuyla kayda girdi. Bir yandan "polisi arayın" diye bağıran mahalle sakini bir yandan da soyguncuları görüntüledi. Kapı önündeki soyguncu görüntü çeken kişiye ateş açtı. O anları da görüntüleyen kişi bir aracın arkasına saklandı. Soyguncular araçlarına binip kaçarken yine cep telefonuyla görüntülendiler. Görüntü çeken kişi soyguncuların kaçtığı aracın plakasını da alıp polise bildirdi.

"YENİ AÇMIŞ TEMİZLİK YAPIYORDUM"
Kuyumcu dükkanı sahibi Dursun Atlas, "Sabah dükkanı yeni açmış temizlik yapıyordum. Pompalı silahlarla, yüzleri maskeli 5 kişi geldiler. Herşeyi alıp götürdüler. Tahminen bir kiloluk altın götürdüler" diye konuştu.

"FİLM SAHNESİNDEKİ GİBİ.."
Olaya müdahale etmek isterken kapıda bekleyen silahlı kişi tarafından engellendiğini söyleyen komşu işyeri sahibi Hakkı Emekter da, "İçeride müşteri vardı. Film sahnesindeki gibi 4-5 kişinin içeriye girdiğini gördüm. Ben de ne oluyor diye dışarı çıktım. Bu sırada dışarıda bekleyen bir kişi namluyu dayadı, 'Bir adım daha atarsan beynine sıkarım' dedi. 5 dakika içerisinde içeriyi dağıtıp dışarıda bekleyen araçla kaçtılar. Kaçarken de 3 el ateş ettiler" diye konuştu.

POLİSİN İNCELEME YAPTI
Soygunun ardından haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Kuyumcu dükkanında olay yeri incelemesi yapılırken, bir taraftan da soyguncuların kaçtıkları aracın belirlenmesi için güvenlik kameraları incelendi. Polis, soyguncuların yakalanması için çevrede çalışmalara başladı.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-CEP TELEFONU KAMERASI
-Dükkan önündeki soyguncu
-Ateş açması
-Araca binip kaçmaları
GÜVENLİK KAMERASI
-Soygun anına ilişkin görüntü

AKTÜEL GÖRÜNTÜ
- Soyguna uğrayan kuyumcu dükkanı
- Kuyumcu dükkanı sahibi Dursun Atlas ile röp.
- Komşu esnaf ile röp.
- Kuyumcudan detaylar

10.12.2016 - 13.12 Haber Kodu : 161210072_

================================

2- ERDOĞAN : KURUN DA FAİZLERİN DE YÜKSELMESİNE KARŞIYIZ

\* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"Döviz yerine milli paramızı kullanma kararımız, bir başka ülkenin ekonomisi aleyhine bir faaliyet asla değildir. Biz kendi ülkemizle birlikte, dünyanın her köşesindeki insanlarında refah ve huzur içinde yaşamalarını istiyoruz."
"Bütün dünyada reel sektörün hasmı olarak gördüğümüz kurun da faizlerin de yükselmesine karşıyız. Çünkü biz yatırım istiyoruz, istihdamın artmasını, üretim istiyoruz."
"Birileri hala 'IMF ile anlaşma yapın, borç alın, ekonomik ve siyasi bakımdan yeniden bu kurumun kontrolüne girin' diye bas bas bağırabiliyor. Bunlar vatanda ihanet ediyorlar. Niye biz IMF'den borç alacağız ki? Bizim böyle bir derdimiz yok. Türkiye artık ayakları üzerinde duran bir ülkedir."
"Pek çok yerde başka ülkeler söz konusu olduğunda asla görülmeyen kriterler, ölçüler, çıtalar sıra bize geldiğinde bir anda ortaya konulabiliyor. Daha açık bir ifade ile Türkiye'nin geldiği noktadan ve ulaşmak istediği yerden rahatsız olanlar bu duygularını ve niyetlerini saklayamıyorlar, bir şekilde bunu ifade ediyorlar. Biz ne olup bittiğini gayet iyi biliyoruz."
Haber: Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliğine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaparak, "İnovasyon kavramına çok farklı açılardan yaklaşımlarda yok değil. Mesela bugün bazıları inovasyon hakkında söylenecek söz kalmadığını ifade ediyor. Gerçi 1899'da devrin Amerikalı patent dairesi başkanı da icat edilecek veya icat edilebilecek her şeyin icat edildiğini söylemişti. Diğer yandan inovasyonun mevcut ürünlerin kılıfların değiştirmekten ibaret bir kandırmaca olduğunu öne sürenler, inovasyonun iyi bir aksesuar ve görünürlük aracı olduğuna inanlarda inananlarda dünyamızda var. Bence inovasyon bunların hiç biri değil. O başka bir şey. Her şeyden önce bir zihniyet değişikliğidir bunu anlamamız lazım. Bunu adeta bir güncelleme de diyebiliriz. Mevcuttan memnun olmayan ya da mevcuttan daha iyisinin olduğunu bilen bir zihniyet kendisine yeni bir yol aramaya başlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Garantili yaşayayım, rahatıma bakayım, memur olayım düşüncesindeki bir zihniyetin inovasyon faaliyetleriyle hiç bir işi olamaz. İnovasyonun yolu daha önceki yıllarda da size ifade ettiğim gibi zihni sınır projeleri diye karikatürize edilen yeni fikir üretimine açık olmaktan, 'icat çıkarma' denilen yenilik direnişine karşı mücadele etmekten geçiyor" şeklinde konuştu.
"BAZILARI DÖVİZ KURUNUN ARTMASININ ARKASINDAKİ GERÇEKLERİ, OYNANAN OYUNLARI GÖRMEK İSTEMİYOR"

Erdoğan, "Finans sektörü deyince tabi olarak aklımıza son günlerdeki kur dalgalanmaları geliyor. Bazıları döviz kurunun artmasının arkasındaki gerçekleri, oynanan oyunları, kimlerin bunu niye yaptığını görmek istemiyor. Döviz yerine milli paramızı kullanma kararımız, bir başka ülkenin ekonomisi aleyhine bir faaliyet asla değildir. Biz kendi ülkemizle birlikte, dünyanın her köşesindeki insanlarında refah ve huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. Karşımda turkuaz gençliği görünce gönlüm açılıyor. Çünkü turkuaz bizim milli rengimizdir, bizimdir. Lügatta da turkuazın neler getirip götürdüğünü incelerseniz nasıl bir gönül huzuru sağladığını da orada ayrıca görürsünüz. Kırmızı ile arasındaki fark da budur" dedi.
"BİZ YATIRIM İSTİYORUZ, İSHTİHDAMIN ARTAMASINI, ÜRETİM İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün dünyada reel sektörün hasmı olarak gördüğümüz kurun da faizlerin de yükselmesine karşıyız. Çünkü biz yatırım istiyoruz, istihdamın artmasını, üretim istiyoruz. Biz ülkemizdeki yatırımcının girişimcinin dünya ile rekabette gücünün artmasını istiyoruz. Bunun için içeride kendi milli paramızı, dış ticarette muhataplarımızın kendi milli parasını kullanma kararı aldık" şeklinde konuştu.
"BİRİLERİ HALA 'IMF İLE ANLAŞMA YAPIN, BORÇ ALIN' DİYE BASBAS BAĞIRABİLİYOR"

Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun 2013 yılında kapandığını ve IMF'ye borç verecek konuma geldiğini belirterek, "Aradan 3,5 yıldan fazla zaman geçmiş, birileri hala 'IMF ile anlaşma yapın, borç alın, ekonomik ve siyasi bakımdan yeniden bu kurumun kontrolüne girin' diye bas bas bağırabiliyor. Bunlar vatanda ihanet ediyorlar. Niye biz IMF'den borç alacağız ki? Bizim böyle bir derdimiz yok. Türkiye artık ayakları üzerinde duran bir ülkedir. Biz şu anda dünyanın en az gelişmiş ülkelerine, birinci sırada Amerika'nın yardım ettiği, ikinci sırada bizim yer aldığımız, üçüncü sırada İngiltere'nin yer aldığı donör durumundayız. Eğer bunu milli gelire göre hesap ederseniz biz birinci sıradayız, bu noktadayız" ifadeleriniz kullandı.
"TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ NOKTADAN VE ULAŞMAK İSTEDİĞİ YERDEN RAHATSIZ OLANLAR BU DUYGULARINI VE NİYETLERİNİ SAKLAYAMIYORLAR"

Erdoğan, "NATO'nun bir komuta Türkiye'de darbe yaptığı için tutuklanan askerlerin yasını tuttuğunu açıkça söyleyebiliyor. AB'nin siyasetçileri ve bürokratları kendi değerlerine, kendi ilkelerine sırtlarını dönme pahasına Türkiye'ye ayar vermeye çalışıyor. Pek çok yerde başka ülkeler söz konusu olduğunda asla görülmeyen kriterler, ölçüler, çıtalar sıra bize geldiğinde bir anda ortaya konulabiliyor. Daha açık bir ifade ile Türkiye'nin geldiği noktadan ve ulaşmak istediği yerden rahatsız olanlar bu duygularını ve niyetlerini saklayamıyorlar, bir şekilde bunu ifade ediyorlar. Biz ne olup bittiğini gayet iyi biliyoruz. Bu meselelerle uğraşırken daha önceki başarılarımızı nasıl elde ettiğimiz unutmuş değiliz. Hem krizlerle mücadele edecek, hem kalkınmamızı, büyümemizi sürdürecek hedeflerimize doğru yürüyüşümüzü kesintiye uğratmayacak bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ben bunu siyasi inovasyon diyorum. Bunun farkı bu" dedi.
ERDOĞAN ÖDÜL VERDİ

Erdoğan, etkinlikte "Türkiye İnovaLİG Şampiyonları"na ödül verdi. Ödül alanlar arasında, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç da yer aldı.
Görüntü Dökümü:

------------------------

- Erdoğan'ın açıklamaları
- Erdoğan'n ödül vermesi
- Detaylar

======================================

3- KILIÇDAROĞLU: HİÇ BİR ZAMAN DÖVİZ HESABIM OLMADI

* Yenibosna'da esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu,

" (ERDOĞAN'IN DOLAR BOZDURUN ÇAĞRISI) Kendisine yakın iş adamlarına çağrıda bulunması lazım. Kendisine yakın iş adamlarının dünya kadar dolarları var. Yurt dışında paraları var. Onları getirmesi lazım"

"Hiç bir zaman döviz hesabım da olmadı. Ben kendi ülkemin parasına güvenen biriyim"

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi'nin ardından çevredeki esnafı ziyaret etti.

"BÖYLE BİR DEMOKRASİ OLAMAZ"
Esnafla çay içen Kılıçdaroğlu, açıklamalarda da bulundu.
Basın özgülüğüne değinen Kılıçdaroğlu, "Ben gazeteciyi susturacağım, haber yapmayacak, yazı yazmayacak, benim düşündüğüm gibi haber yapmıyor. Böyle bir demokrasi olmaz" dedi.

"NE KADAR BAŞKA DOLARI VAR BİLMİYORUZ"
Döviz artışına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'döviz bozdurun' çağrılarına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, "Dünyadan koptuk. Ekonomi nasıl gidiyor bilmiyoruz. Siz daha iyi biliyorsunuz. Siz bizzat yaşıyorsunuz. Türkiye'nin durumu pek parlak değil. Kendisine yakın iş adamlarına çağrıda bulunması lazım. Kendisine yakın iş adamlarının dünya kadar dolarları var. Yurt dışında paraları var. Onları getirmesi lazım. Köprü, otoyol geçişlerini en son yaptıkları metro ihalesini Türk Lirası'na dönüştürmeleri lazım" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türk Lirası'na güvenmediği için 200 bin dolar olarak tutuyordu. Biz dile getirdikten sonra dolarları Türk lirasına çevirdi. Ne kadar başka doları var onları da bilmiyoruz. Çocuklarının ne kadar doları var bilmiyoruz. Çünkü Bilal Erdoğan'ın 30 milyon Euro'yu nasıl erittiğini öğrendik bir şekilde" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞIN DOLARI YOK AMA ONLARIN VAR"
"Vatandaş yanımızda soralım" diyen Kılıçdaroğlu, yanındaki esnafa, "Kaç doların var?" diye sordu. Bunun üzerine konuşan esnaf, "En son bir arkadaş ile bir düğün arabasının önünü kesmiştik. 1 dolar almıştık o hala duruyor" cevabını verdi.
Kılıçdaroğlu da, "O çok tehlikeli bir şey. Görüyorsunuz vatandaşın doları yok. Ama onların var. Ayakkabı kutularında var. Çocuklarının yatak odalarındaki kasalarda var. Hiç birisinde Türk lirası yok. Dönüp millete dolar bozdurun diyorlar. Olmayan para nerede bozdurulacak" şeklinde konuştu.

"HİÇ BİR ZAMAN DÖVİZ HESABIM OLMADI"
"Döviziniz var mı" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Hiç bir zaman döviz hesabım da olmadı. Ben kendi ülkemin parasına güvenen biriyim. Her zaman öyle oldum. Sadece çocuklarım yurt dışına gittiği zaman bankalarına gidip dolar satın aldım. Çocuklarım yurt dışına giderken harçlık olarak verdim o kadar" diye yanıt verdi.

Görüntü dökümü
------------------
-Kılıçdaroğlu'nun ziyareti
-Kılıçdaroğlu'nun açıklaması
-Detaylar

10.12.2016 - 10.58 Kodu : 161210044.

============================

4- KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİÇAĞ GAZETESİ ZİYARETİ SONRASI AÇIKLAMA

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Gazete yüreklice yoluna devam edecek. Bu kararlılığı gördüm. Bunu gördüğüm için de mutluyum"

"Beni en derinden üzen olaylardan biri de yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmamasıdır. Hükümet kanadından da bir tepki gelmesi gerekirdi"

" "Önce bir teklifi görmemiz lazım. Ama ilke olarak biz demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz"
"Şu anda bir fiil durdum var bunu sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumun Türkiye'yi Kuzey Kore modeline götürüyor"

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - Hakime TORUN - İSTANBUL DHA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nu gazete yöneticileri kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu, gazetenin yöneticileriyle görüşmek üzere içeriye girdi. Yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

"DEMOKRASİYE, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILMIŞ SALDIRIDIR"
Kılıçdaroğlu basın özgürlüğüne vurgu yaparak, "Basın özgürlüğü bir demokrasi açısından olmazsa olmazlardan biridir. Temel kurallardan biridir. Yeniçağ Gazetesi bir düşünce, bir emek ürünü, demokratik parlamenter sistemi savunan bir gazete. Yenicağ'a yapılan saldırı, demokrasiye, basın özgürlüğüne yapılmış saldırıdır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Gazete yüreklice yoluna devam edecek. Bu kararlılığı gördüm. Bunu gördüğüm için de mutluyum. Baskılar gelecektir. Gazetecilerin üzerine baskılar gelecektir. Türkiye'de 146 gazetecinin hapiste olması, demokrasimiz üzerindeki en büyük gölge, kara bir lekedir. Hep birlikte gazetecilerin özgürce çalışacağı ortamı yaratmak görevimizdir. Partim adına bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

"SALDIRIDAN SONRA HÜKÜMET KANADINDAN HİÇBİR TEPKİNİN OLMAMASI BENİ DERİNDEN ÜZDÜ"
Hükümetin saldırıya ilişkin tepkisiz kaldığı konusunda eleştiri yapan Kılıçdaroğlu, "Beni en derinden üzen olaylardan biri de yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmamasıdır. Hükümet kanadından da bir tepki gelmesi gerekirdi. 'Medya benim düşündüğümü yazmıyor' diye, 'beni savunmuyor' diye medyaya karşı tavır takınmamız, saldırganları görmemezlikten gelmemiz doğru değil. Bu ülkeyi seven insanlar olarak hep birlikte çaba harcamak zorundayız. Yeniçağ ailesine yürekten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah Türkiye'de bu tür olaylar bir daha olmaz" açıklamasında bulundu.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ -
Anayasa teklifine ilişkin bir soru üzerine KemalKılıçdaroğlu, "Önce bir teklifi görmemiz lazım. Ama ilke olarak biz demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye'nin dikta yönetimine doğru evrilmesi asla doğru değildir. Şu anda bir fiil durdum var bunu sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumun Türkiye'yi nereye getirdiğini gördük. Bu fiili durum içinde ekonomi, basın özgürlüğü bir taraflara gidiyor. Bu fili yapı içinde gazeteciler hapiste, bu fiil durum içinde parlamento demokratik anlamda görevini yapamıyor. Bu fiil durum içinde Türkiye bir kişinin iki dudağına teslim edilmiş durumda. Tam tersine bu fiil durumdan kurtulmamız, Türkiye'yi demokratik parlamenter sistem içinde özgürlükçü bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Fili durum Türkiye'yi Kuzey Kore modeline götürüyor. Yani dünyaya kapalı bir Türkiye. Oysa biz demokrasimizle, insan haklarımızla, yargı bağımsızlığı ile özellikle Müslüman dünyasına örnek bir ülke konumuna gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
--------------
-Kılıçdaroğlu'nun gelişi
-Karşılanması
-Görüşmeden kısa görüntü
-Kılıçdaroğlu'nun açıklaması
10.12.2016 - 12.35 Haber Kodu : 161210057

5- ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN: (AVRASYA TÜNELİNE İSİM ANKETİ) AMACININ DIŞINA ÇIKTI (1)

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,
"30 Ocak'a kadar 07.00 ile 21.00 saatleri arasında kullanılacak"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL DHA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nde incelemelerde bulundu.
Bakan Arslan inceleme sonrası açıklama yaptı. Arslan, tünele ilişkin isim anketinin amacının dışına çıktığını söyledi. Bakan Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi. Arslan, 20 Aralık'ta açılacak tünelin 30 Ocak'a kadar 07.00 ile 21.00 saatleri arasında 14 saat kullanılabileceğini belirtti.

Görüntü Dökümü:
----------
-Bakanın açıklamaları
10.12.2016 - 13.30 Haber Kodu : 161210080_

6- ZEYBEKCİ: TÜRKİYE'NİN CARİ AÇIK PROBLEMİ YOKTUR, BÜTÇE AÇIĞI PROBLEMİ YOKTUR

* Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,

"Türkiye'nin cari açık problemi yoktur, bütçe açığı problemi yoktur. Türkiye'nin dış ticaret açığı problemi de yoktur. Türkiye'nin tek bir problemi vardır; inovasyon problemi vardır. Türkiye'nin bilgi üretme problemi vardır. Türkiye'nin inovasyon açığı ve bilgi açığı problemi vardır. Bunu kapattığımı zaman tüm açıkların otomatik olarak kapandığını hep beraber göreceğiz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: / İstanbul DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenene "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliğine katıldı. Etkinliği Erdoğan'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı. Ekonomi Bakanı Zeybekci etkinlikte bir konuşma yaparak, "Türkiye'nin cari açık problemi yoktur, bütçe açığı problemi yoktur. Türkiye'nin dış ticaret açığı problemi de yoktur. Türkiye'nin tek bir problemi vardır; inovasyon problemi vardır. Türkiye'nin bilgi üretme problemi vardır. Türkiye'nin inovasyon açığı ve bilgi açığı problemi vardır. Bunu kapattığımı zaman tüm açıkların otomatik olarak kapandığını hep beraber göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonları ve önderliğinde bu maratonda elimizden geleni en iyisini yapacak, her türlü reformu vakit kaybetmeden süratle hayata geçirecek, inovasyonla yaşayan bir ekonomi inşa edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Görüntü Dökümü:
------------------------
- Zeybekci'nin açıklamaları
- Detaylar

=============================

7- CHP'Lİ CANKURTARAN: HİÇBİR YERDE ERKEK GİBİ DAVRANMAYA ZORLANMAMALIYIZ

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, DHA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'de kadına şiddetin, ayrımcılığının tavan yaptığı günlerden geçildiğini belirtirken kadınlara, "Gelin hep birlikte erkek egemen dünyada kadına karşı şiddete karşı el birliği ile omuz omuza verelim. Kadınlar omuz omuza verirse arasından hiçbir erkek egemenliğinin gücü geçemeyecektir" dedi.
Avcılar Belediyesi'nin 'Madde Kullanım Bozukluğu' konusunda işbirliği yaptığı Amerika'daki C4 Recovery Solutions Vakıf'nın temsilcileri ve ile birlikte düzenlenen 'Travma ve Kadına Yönelik Şiddet' konulu seminer Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapıldı. Amerikalı Psikoterapist Kathleen O'hara'nın verdiği seminerde toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı, şiddetin boyutları, Türkiye ve dünyada kadına yönelik şiddet ile mücadele ele anlatıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, toplumun kanayan yaralarından biri olan uyuşturucu ile mücadele için evden, toplumdan, eğitim kurumlarından devlete kadar uzanacak bir paketin uygulanması gerektiğini söyledi. Cankurtaran, Türkiye'de kadın üzerine şiddet, cinsiyet ayrımcılığı konusunda keskin verilen bulunduğunu anlatırken şöyle konuştu:
"Türkiye'de kadına şiddetin, ayrımcılığının tavan yaptığı günleri yaşıyoruz. Şort giydiği için kadını tekmeleyen kişinin tutukluluk süreci aslında biz kadınların müdahalesi ile başladı. Cinsel istismar ile ilgili tam yüz karası olan, bakanlara göre Türkiye'nin kanayan yara sayılan çocuğun tecavüzcüsü ile evlendirilmesi kanun tasarısı yine biz kadınlar sayesinde geri çekildi. Asıl kanayan yara, dram o çocuğun akranlarıyla okula gidememesi, çocuk yaşta büyüklerin dilini öğrenmesi, çocuk şarkıları yerine ağıtları ezberlemesidir. Kadın olarak net bir biçimde kadın kimliğimizin gizlenecek bir şey olmadığı gerçeğine; 'Ben kadınım, ben umayım, ben doğuranım, ben doğanı kendi sırrını fısıldadığı tek cinsim diyebilmeliyiz. Kadın kotalarıyla bir yere gönderilip, susturulmamıza veya parmak kaldırarak oy vermemize müsaade etmemeliyiz. Hiçbir yerde bir kadın olarak erkek gibi davranmaya zorlanmamalıyız. Çocukluktan itibaren bana derlerdi. Şimdi ne kadar sakıncalı olduğunu görüyorum. 'Erkek gibi kız' diye Hayır efendim. Ben bir kadın olarak siyasette, kamuda, toplumsal yaşam alanında tam anlamıyla kadın kimliğimle olmak istiyorum. Bütün kadınlara da 'Gelin hep birlikte erkek egemen dünyada kadına karşı şiddeti el birliği ile omuz omuza verelim' diyorum."

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de, bugünkü görevini üstlenmesinin arkasında hekim ve kadın kimliğinin bulunduğunu, eşinden baskı gören, uyuşturucu batağına düşenlere karşı bir şeyler yapabilmek için harekete geçtiğini söyledi. Avcılar Belediye Başkanı, "Göreve gelir gelmez, bu konuda müdürlükleri kurarak kurumsallaştırmayı öğrettik. Bağımlılık takip merkezi kurduk. Açtığımız çocuk kulüplerinde erkek çocuklarına kız çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini öğretirken, annelerine de çocuklarına cinsiyet ayrımı yapmamalarını anlatıyoruz" dedi.

CHP Parti Meclis üyesi Prof Dr. Özkan Yıldız, da, madde bağımlılığının çok büyük ve önemli bir sorun olduğunu, sokak çocuklarının bulundukları ilin özelliklerine göre ayrı hikayeleri bulunduğunu hepsine aynı perspektifte yaklaşmanın yanlış olacağını söyledi.

Görüntü Dökümü:
--------------------------
-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması
-Belediye başkanının konuşması
-CHP Parti Meclis üyesi Prof Dr. Özkan Yıldız'ın konuşması

10.12.2016 - 10.44 Haber Kodu : 161210042_

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler