YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülteni - 2

  1- SABANCI SUİKASTİ DAVASI: İSMAİL AKKOL'A AĞIRLASTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ (1) Haber: Özden ATİK, İstanbul, DHA Sabancı Suikasti davasında sanık İsmail

1- SABANCI SUİKASTİ DAVASI: İSMAİL AKKOL'A AĞIRLASTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ (1)

Haber: Özden ATİK, İstanbul, DHA
Sabancı Suikasti davasında sanık İsmail Akkol hakkında "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme" suçundan ağırlastırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Akkol için "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Görüntü Dökümü:
--------
-Akkol'un arşiv görüntüleri

============================

2- FARUK ÇELİK: (ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞ) CANLARINI YAKACAĞIZ

* Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik

"Ortadaki spekülatörler, kendi elinde 10 bin hayvanı var kesecek, piyasada fiyatı yükseltmek için 500 tane 1000 tane hayvanı alıyor. Topluyor yüksek fiyatla, sonra 10 bin hayvanı piyasaya sürecek, uyanık adam. Açık söylüyorum; bunların maliye açısından da canlarını yakacağız. Buna hakları yok"

Haber-Kamera: Enver ALAS İstanbul / DHA
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da katıldığı Tarım Zirvesi'nde konuştu.
Çelik, et fiyatlarında son günlerdeki yaşanan artışa değindi. Spekülatörlerin referandum sürecini fırsat bilerek hiç gereği olmadan et fiyatlarını yükselttiğine dikkat çeken Bakan Çelik, Et ve Süt Kurumu'nun buna müdahale ettiğini açıkladı.

REFERANDUM SÜRECİ VE ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞ
Çelik, "Bu referandum süreci ile uğraşırken arada baktık ki hiç gereği yokken birkaç lira et fiyatlarında bir artış söz konusu oldu. Yani 24 ila 24,50'ye kesilen hayvanların karkas olarak bir anda 27'ye kesilmeye başlandığını gördük. Bunun için Et ve Süt Kurumu'nun görevi piyasa regülasyonudur. O çerçevede sütte nasıl Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği fiyatın altına indiği an müdahale alımları yapıp süt tozunu dönüştürüyorsak aynı şekilde ette de hiç gereği yokken bu süreçten yararlanarak anlamsız rakamlara göre anlamlı bir artış yaparsanız Et ve Süt Kurumu da devreye girer ve girdik. Dedik ki 22,5 liraya karkas et veriyoruz kasap kardeşim. Entresan, burada da kasaplar itiraz ediyor. Sana ucuz et veriyorum sen niye itiraz ediyorsun? Bırak bunu başkası yapsın. Sen 27'ye alacağına ben 22 buçuğa veriyorum sana. Bu müdahaledir. Piyasayı regüle etme açısından bu Et ve Süt Kurumu'nun asli görevidir" dedi.

"80 MİLYONUN PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAMA NOKTASINDA KEYFİ UYGULAMALARA MÜSADE ETMEYİZ"
"Bizim piyasada üreticiyi mağdur etme gibi, üreticinin elindeki hayvanı görmeme gibi bir yaklaşımımız yok" diyen Bakan Çelik şunları söyledi: "Biz ona 'destekliyoruz, ahırını doldur, hayvan varlığını artır. Biz yanınızdayız' diyoruz. Ancak ortadaki spekülatörler kendi elinde 10 bin hayvanı var kesecek, piyasada fiyatı yükseltmek için 500 tane 1000 tane hayvanı alıyor. Topluyor yüksek fiyatla, sonra 10 bin hayvanı piyasaya sürecek uyanık adam. Açık söylüyorum; bunların maliye açısından da canlarını yakacağız. Buna hakları yok. Yalnız tek taraflı değil herkes kazancını alsın. Ancak 80 milyonun protein ihtiyacını karşılama noktasında keyfi uygulamalara müsade etmeyiz. Oturur, hesabını kitabını yaparız, yapılacak bir artış varsa bunu seve seve yaparız. Böyle bir mağduriyet ne üretici için ne de işin ehli esnaf ve hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlar için söz konusudur. Ama böyle aradan nasıl olsa bir referandum var , siyaset burayı görmeyebilir gibi... Hayır bizim 8, 10 gözümüz var. Her tarafa bakıyoruz her tarafı görüyoruz. Bunların bilinmesinde yarar var"

Görüntü Dökümü
-------------------
-Bakan Çelik'in konuşması
-Genel ve detay

============================

3- TERÖR OPERASYONUNDAN TARANTULA ÇIKTI

* Jandarma ekipleri, Sancaktepe'de bir eve düzenlediği terör operasyonda saklama kapları içinde beslenen ve oldukça tehlikeli olduğu belirtilen 15 örümcekle karşılaştı.

* Tutuklanan şüphelinin, anavatanı Avustralya ve Amazon ormanları olduğu belirtilen örümcekleri ne amaçla beslediği araştırılıyor.

Haber: İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA
İstanbul'da terör operasyonu düzenlenen kişinin evinde ne amaçla beslendiği belirlenemeyen çeşitli türlerde 15 örümcek ele geçirildi.
İstanbul İl Jandarma ekipleri, sosyal medya platformlarında, terörü ve terör örgütlerini övücü paylaşımlarda bulunduğu belirlenen A.D'nin Sancaktepe'deki evine operasyon düzenledi.

SAKLAMA KAPLARINDAN TARANTULA ÇIKTI
A.D. gözaltına alınırken evin alt katında bulunan odada, saklama kablarının içerisinde çeşitli türlerde 15 örümcek ele geçirildi.
Anavatanı Avustralya ve Amazon Ormanları olduğu bilinen örümcek türleri (Tarantula, Parahybana, İrmina, Ormata, Trip, Manto) ile birlikte çok sayıda örümcek yumurtası ele geçirildi.

HAMAMBÖCEĞİ İLE BESLİYORMUŞ
A.D.'nin örümcekleri beslemek için hamamböceği, kurt ve ölü örümcek kullandığı ortaya çıktı.

TARANTULALAR DOĞA KORUMAYA TESLİM EDİLDİ
Yurda sokulmasının, satılmasının ve bulundurulmasının yasak olduğu tarantulalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Parklar Şefliğindeki görevlilere teslim edildi.

30 DAKİKADA ÖLDÜRÜYOR
Tarantulaların, bir insanı sokması halinde 30 dakika içerisinde öldürebilecek kadar etkili bir zehrinin olduğunu belirten yetkililer, İstanbul ilinde ilk defa bu tür canlıların ele geçirildiğini dile getirdi. A.D., sosyal medyada terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
--------
-Baskından görüntüler
-Ele geçirilen örümcekler

===================================

4- MOTOSİKLETLİ ÇETE BU KEZ ŞİŞLİ'DE GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA
İstanbul Anadolu yakasında çok sayıda motosiklet aksesuarı satan mağazayı soyan motosikletli çete bu kez Şişli'de ortaya çıktı. 60 bin lira değerinde 12 kask ve 5 mont çalan kasklı motosikletli çetenin hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul'un çeşitli ilçelerinde motosiklet ve aksesuarları satan mağazalara dadanan kasklı hırsızlık çetesi, mağaza sahiplerinin korkusu haline geldi. Çeşitli önlemler alınmasına rağmen bir türlü önüne geçilemeyen o hırsızlık anlarına ait görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı. Anadolu yakasında çok sayıda motosiklet aksesuarı satan mağazayı soyan motosikletli çete bu kez Şişli'de oryaya çıktı.

HIRSIZLIK SIRASINDA POLİS ARACI GEÇİYOR
Güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda kasklı ve motosikletli hırsızlık çetesi, 3 motosikletle mağazanın önüne geliyor. Motosikletlerinden inen hırsızlar işyerinin önüne gelerek kapıyı açmaya çalışıyorlar.Bu sırada caddeden geçen polis aracını gören hırsızlar panikle motorlara binip uzaklaşıyorlar. Bir süre sonra tekrar mağaza önüne gelen hırsızlar güvenlik kamerasının yönüne çevirmeye çalışıyor.

KAPIYI AÇIP İÇERİ GİRİYORLAR
Hırsızlar güvenlik kameraları ve mağazanın alarmının çalmasına rağmen rahat hareketleri dikkat çekiyor. 6 kişilik hırsızlık çetesinden biri gözcülük yaparken diğerleri kapıyı açmaya çalışıyor.

60 BİN TL'LİK SOYGUN
6 kişilik motosikletli çete kapıyı açıp içeri girdikten sonra 60 bin lira değerinde 12 kask ve 5 montu alarak kaçıyor. Çetenin hırsızlık için gece saatlerini tercih ettiği ve motosiklet ile hareket ettiği öğrenildi. Polis motosikletlerle geldikleri mağaza önlerinde kasklarını çıkarmadan hırsızlık yapan hırsızları arıyor.

Görüntü Dökümü:
----------------
-Motosikletli hırsızların gelmesi
-Kapıyı açmaya çalışması
-Caddenin bir polis aracının geçmesi
-Hırsızların panikle motorlarına binmeleri
-Tekrar mağaza önüne gelmesi
-Güvenlik kamerasının yönüne çevirmeye çalışması
-Bir kişinin gözcülük yapması
-Kapıyı açmaları
-İçeri girmeleri
-Kask ve montları çalmaları -Genel ve detay görüntüler

29.03.2017 - 10.54 Haber Kodu : 170329041

==============================

5- OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN ÇIRPINAN ANNENİN GÖZYAŞLARI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, İstanbul'da bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla felç olan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş'un tedavisi için çırpınan ailesine ekonomik açıdan destek vermek amacıyla düzenlenen geceden istenen sonuç alınamadı. Aile dostları ve tanıdıklarının düzenlediği, 20 yerel sanatçının katılarak destek verdiği gece için bastırılan biletlerin sadece yüzde 20'si satılabildi.

Sultangazi, Gazi Mahallesi'nde 1.5 yıl önce arkadaşları ile yürürken maganda kurşununun ensesine isabet etmesi sonucu 7 ay Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Ahmet Emre Çavuş, Şişli'deki bir merkezde fizik tedavisine alındı. Aylarca hastane kapısından ayrılamayan, Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na hizmet veren taşeron firmada 'Bakıcı anne' olarak çalışan anne Zeynep Çavuş, işten ayrılmak zorunda kaldı. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi baba Bülent Çavuş elindeki tüm birikimi tüketirken, yaklaşık 50 bin TL borca girdi ve koyu Beşiktaş taraftarı Ahmet Emre Çavuş'un yıllık 193 bin TL'yi bulan fizik tedavi giderini karşılamada zorlandı. Aile dostları Haydar Kahriman'ın öncülüğünde Çavuş ailesinin yakınlarının da destek verdiği bir gece düzenlenerek aileye kısmen de olsa ekonomik destek sağlanması hedeflendi. Küçükköy'de bir düğün salonu tutulurken düzenlenen "Ahmet Emre Çavuş'un mücadelesine el ver" gecesi için bastırılan her biri 50 TL'den satışa çıkarılan biletlerin ancak 5'te 1'i satılabildi.

Doktorların izin vermemesi nedeniyle 19 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş geceye getirilemezken, küçük kardeşi Efe cep telefonu ile salonu görüntüleyerek canlı yayın yaptı. Gelen konuklarla tek tek ilgilenen Çavuş çifti, birbirinden hüzünlü türkü ve şarkılarla gelen davetlilerle birlikte zaman zaman gözyaşı döktü. Geceye Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay çiçek gönderirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Amasya Milletvekili Ramis Topal bir süre için katılarak aileye moral vermeye çalıştı. Zeynep Çavuş, çok zor bir süreçten geçtiklerini, bir annenin böyle ağır bir sınavla karşı karşıya kalmasının çok zor olduğunu anlatırken "1.5 yıldır hastane kapılarındayız. O kadar çok seven dostlarımız varmış ki bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bu desteği gördükten sonra yolumuza daha kolay yürüyeceğiz. Emre inşallah ayağa kalkacak" dedi.

Baba Bülent Çavuş, oğlunun tedavisi için düzenlenen geceye ilginin az olduğunu yine de geceyi düzenleyen, çırpınan, kendilerini seven, emek veren dostlarına ve sanatçılara teşekkür borçlu olduklarını anlatırken, "Enfeksiyon kapabilir, diye buraya getirilmesine izin verilmedi. Bedensel olarak yüzde 98 felçli. Emre ayağa kalkabilmek için tüm hırsı ile çalışmaya devam ediyor. 10 Nisan'da zorlu bir ameliyatı var. Olumlu yanıt verdiği fizik ile ayağa kalkacak. Bu çabaya destek çıkılması için her kesime seslendim kimse sesimizi duymadı. Gece beklediğimiz gibi olmadı bilet fiyatları beklediğimizin altında kaldı. Fizik tedavi merkezine borcumuzu kapatırız dedik olmadı. Diyebileceğim bir şey yok. Bu süreçte tek başına beklemek hiç kolay değil. Tüm dostlarımızın yüreğine sağlık."

Geceyi organize eden Haydar Kahriman'ın "Umduğumuzun yüzde 20'sini bulamadık. Yine de teşekkür ediyoruz. 2 bin bilet bastırdık. Büyük bölümü elde kaldı. İnsanların içinde yardımcı olmak istiyor. Ama şartlardan dolayı yapamıyorlardır diyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Liseli gencin sağlıklı görüntü ve fotoğrafları
-Liseli Ahmet Emre Çavuş'un vurulduğu bölgedeki güvenlik kamera görüntüleri
-Ahmet Emre Çavuş yoğun bakımda
-Düğün salonundan görüntüler
-Anne ve baba konuklarla ilgilenirken
-Satılamayan davetiyelerin görüntüleri ve salona gönderilen çiçekler
-Anne ve baba ile röportaj
-Sanatçıların hüzünlü türkülerinden görüntüler
-Anne Zeynep Çavuş duygulanıp gözyaşlarını tutamazken
-Geceyi organize eden Haydar Kahriman'ın görüntüleri
29.03.2017 - 11.20 Haber Kodu : 170329048

6- SİLİVRİ'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

* 32 bin paket kaçak sigaranın ele geçirildiği operasyon polis kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI - İSTANBUL - DHA
Silivri'de düzenlenen operasyonda yaklaşık 32 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yüklü miktarda kaçak sigaranın piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kaçak sigaraların saklandığı depo belirlenerek takibe alındı. Yapılan takiplerin ardından depoya baskın düzenlendi.
İ.H. gözaltına alınırken, depoda yapılan aramalarda 32 bin 680 paket kaçak sigara, 70 bin adet sarma sigara, 15 elektronik sigara ele geçirildi. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:
--------
-Operasyon anı
-Ele geçirilenler
29.03.2017 - 12.01 Haber Kodu : 170329062_

7- YAKIT DEPOSUNDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Haber: Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA
Pendik'te düzenlenen operasyonda bir otomobilin yakıt deposuna gizlenmiş 8 kilo 740 gram Hint keneviri ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ve kentte piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Pendik'te düzenlenen operasyonda, bir otomobilin yakıt deposuna gizlenmiş 8 kilo 740 gram Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan A.A. (31) ve M.K.(38) tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
-------
-Operasyondan görüntüler
29.03.2017 - 12.00 Haber Kodu : 170329061

8- SOSYAL MEDYA HESAPLARI BİZİ DİNLİYOR

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL, Sosyal medya üzerinde "Cezeri Siber Güvenlik Akademisi" adıyla örgütlenen "beyaz şapkalı" hackerlar, KKTC'de üniversite öğrencilerine konferans verdi. 2 gün süren konferansta öğrencilere siber savaşla ilgili bilgiler verilirken, yapılan pratik uygulamalarla kötü niyetli hackerların izledikleri yöntemlerden bazıları öğrencilere gösterildi. Cezeri Siber Güvenlik Akademisi'nin kurucusu, bilgi güvenliği uzmanı Osman Doğan, sosyal medya hesaplarının bizi dinlediğini belirterek, "2 kadın, alacakları bir çanta markası ile konuşuyor. Kullandıkları telefonda yüklü olan bazı sosyal medya hesapları mikrofon ve hoparlörü kullanabildiği için, kelimeleri yakalayabilen sistem bir süre sonra o sosyal medya hesabında kişiye almak istediği çantayla ilgili reklamları paylaşıyor. Bu yapılanların en basiti" dedi.

"BEYAZ ŞAPKALI" HACKERLARDAN OLUŞUYOR
Sosyal medya üzerinde birbirlerini tanıyarak "Cezeri Siber Güvenlik Akademisiö adıyla bir araya gelen hackerlar kendilerini "Beyaz Şapkalı hackerlar" olarak adlandırıyorlar. Birçoğunun kendi siber güvenlik şirketi bulunan, bir kısmı çeşitli firmalarda siber güvenlik uzmanı olarak çalışan hackerlar, internet üzerinde firmalara ait sitelerin, kötü niyetli kişilerin kullanabileceği açıklarını bularak, firmalara raporlayarak haber veriyorlar. Tamamen gönüllü olarak çalıştıklarını söyleyen grubun kurucusu Osman Doğan, kendi başlarına kaldıklarında siyah hacker haline gelebilecek kişilere, eğitim vererek birer güvenlik uzmanı olmalarını sağladıklarını belirtiyor.

"BİLİM KURGU FİLMİ DEĞİL HAYATIN GERÇEKLERİ"
Girne Amerikan Üniversitesi'nde ögrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta grup üyeleri öğrencileri internetin "karanlık" tarafı ile ilgili uyarılarda bulundu. Kötü niyetli hackerların kullandığı yöntemlerin anlatıldığı konferansta yapılan bazı örnek uygulamalarla, uyarıların bilim kurgu filmi senaryosu olmadığı, hayatın gerçekleri olduğu öğrencilere anlatıldı.

"SOSYAL MEDYA HESAPLARI BİZİ DİNLİYOR"
Grubun kurusucu Osman Doğan, özellikle cep telefonlarına yüklediğimiz bazı uygulamaların kullanıcı için tehlikeli olabileceği belirterek " 2 kadın alacakları bir çanta markasıyla ilgili birbirleriyle konuşuyorlar. O sırada yanlarında bulunan akıllı cep telefonlarında yüklü olan bazı sosyal medya hesapları, yazılım özellikleri nedeniyle mikrofon ve hoparlörleri kullanabiliyor. Bu konuşmanın ardından iki kadına o sosyal medya hesaplarına açtıklarında konuştukları çanta markası ile ilgili reklamlar gelebiliyor. Yapılanların en basiti ve zararsızı bu" dedi.

"İNTERNET ÜZERİNDE SAHTE PROPAGANDA EN BÜYÜK PATLAYICIDAN DAHA TEHLİKELİ "
Öte yandan konferansta konuşan Kurumsal İleşitim Direktörü Ufuk İşman, günümüzde teröristlerin kontrol ettikleri sosyal medya ile yeni bir silaha kavuştuklarını belirterek "Propaganda öyle bir güce sahip ki bazen en büyük patlayıcıdan bile daha etkili bir güce sahip olabiliyor. Sofistike edilmiş propaganda ve bilgi kirliliği karşımıza siber terör olarak çıkıyor. Özellikle terör örgütlerinin propaganda için sosyal medya üzerinden yayınladıkları, insanları korkutan videoların büyük bölümünün, özel ortamlarda değişik tekniklerle çekilmiş sahte videolar olduğu anlaşılmıştı" dedi.

"SİBER GÜVENLİK STRATEJİK YOL HARİTASININ GENİŞLETİLMESİ ÖNEMLİ"
İstanbul'da bir belediyede siber güvenlik uzmanı olarak çalışan Mahir Yüksel ise "Türkiye'de 2016-2019 ikinci ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planı yayınlandı. Siber güvenlik stratejisinin belirlenmesi yol haritasının çıkarılması, yurt dışında bazı modellerin incelenmesi yol haritasının genişletilmesi gekeriyor" dedi.

"HACKERLAR OTEL MÜŞTERİLERİNİ ODALARINA KİLİTLİYEBİLİYOR"
Öte yandan siber güvenlik şirketi bulunan Kenan Abdullahoğlu da nesnelerin interneti denen yeni uygulamanın getirdiği tehlikelere değinerek "Artık yeni nesil televizyon ve buzdolapı, elektrikli süpürgeler internete bağlanabiliyor. Bu cihazlar kötü niyetli kişiler tarafından uzaktan erişimle bize karşı silah haline getirilebiliyor. Örneğin yurt dışında yaşanan bir olayda, otel müşterileri uzaktan erişimle otel kapıları kilitlenerek içerde mahsur kaldı ve otel işletmesi ancak fidye ödeyerek kapıları açtırabildi. Yaşadığımız dünya böyle bir dünya dedi"

Görüntü dökümü;
-------------
- Siber güvenlik uzmanı Osman Doğan'ın sosyal medya hesaplarının sahiplerini dinleyebilme özelliğini anlatan konuşması,
- Kurumsal iletişim direktörü Ufuk işman'ın sosyal medya da propaganda konulu konuşması,
- Siber suçlarla mücadele şirketi bulunan Kenan Abdullahoğlu'nun kullanılan modemlerin hacklemesi üzerine konuşması ,
- Bir belediyede siber güvenlik uzmanı olarak çalışan Mahir Yüksel'in konuşması,
- Kenan Abdullahoğlu'nun nesnelerin interneti ve yarattığı tehlikeler ile ilgili konuşması,
- Konferansın yapıldığı Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesinden görüntüler.
29.03.2017 - 11.14 Haber Kodu : 170329047_

9- PROF. KURAL'DAN CEM YILMAZ HAKKINDA YİNE SUÇ DUYURUSU

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, "Deli Aşk" filmindeki sahnesinde ağzında sigara yer aldığı gerekçesiyle ünlü komedyen Cem Yılmaz'dan şikayetçi oldu. Prof. Dr. Kural, Cem Yılmaz'ın gençleri ve çocukları sigara ve diğer bağımlılıklara özendirdiğini iddia etti.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Prof.Dr. Orhan Kural, savcıya ifade verdi. Prof. Dr. Kural, sigarayla mücadele eden Saray Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığını belirtti. Kural'ın "Yapmış olduğum anket ve araştırmalarda gençlerin ve çocukların sigaraya başlamalarındaki en büyük etkenin özenti ve merak olduğunu tespit ettim. Aynı zamanda bu özentinin oluşmasında ekseriyetle toplumun önde gelen kişilerden olan ve toplum nezdinde üne sahip olan şovmen ve komedyen Cem Yılmaz'ın gerek filmlerinde, gerekse sahne şovlarında sigarayı ön plana çıkarması hususunun etkili olduğunu gördüm" dediği öğrenildi.

"CEM YILMAZ'DAN ŞİKAYETÇİYİM"
Cem Yılmaz'ın aynı zamanda yapımcısı olduğu "Deli Aşk" isimli filmde oyunculuğu sırasında ağzında sigarayla sahnesinin bulunduğunu ifade eden Kural'ın, "Ben Cem Yılmaz'ın tütün şirketleri tarafından gizli sponsor olarak kullanıldığını düşünüyorum. Bu sebeple gençleri ve çocukları sigara ve diğer bağımlılıklara özendirici eylemlerde bulunan Cem Yılmaz'dan şikayetçiyim" dediği kaydedildi.
Yılmaz'ın Kabahatler Kanunu'na göre para cezasıyla cezalandırılmasını talep eden Prof. Dr. Orhan Kural, ifadesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

DAHA ÖNCE DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Prof. Dr. Kural, daha önce de Cem Yılmaz hakkında "Pek Yakında" filminde sigara kullanımını özendirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, ancak soruşturmaya takipsizlik kararı verilmişti. Prof. Dr. Orhan Kural, Teoman, Nuri Bilge Ceylan ve Çağatay Ulusoy gibi çok sayıda ünlü hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.

======================================

10- 24. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 200'Ü AŞKIN SANATÇIYI AĞIRLAYACAK

Haber: Orhan SENCER / İSTANBUL, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Bu yıl 20. kez Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenecek 24. İstanbul Caz Festivali, 4-20 Temmuz tarihleri arasında cazın usta isimlerinden dünya müziğinin tanınmış ekiplerine, yeni keşiflerden sevilen yıldızlara, farklı mekanlarda gerçekleştirilecek 50'nin üzerinde konserle festival deneyimi yaşatacak. Ünlü yıldızların, flamenkonun kült gitarist ve bestecilerinden Paco de Lucia'ya saygı duruşu niteliğindeki "Beyond The Memory" konserinin yanı sıra aralarında vokal cazın genç yıldızı Kandace Springs'den Jacky Terrasson & Stephane Belmondo gibi ustalara, Avrupa cazının efsane ismi Nik Bärtsch'ten Fatoumata Diawara ve Hindi Zahra'ya, caz, funk, dünya müziği, blues ve rock'ın farklı seslerini ağırlayacak. Oluşum aşamasında Radiohead'in gitaristi Jonny Greenwood'un da içinde yer aldığı "JUNUNö projesi de festivalin bu yılki konukları arasında yer alacak.
Festival kapsamında bu yıl önemli bir yenilik, yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarını odağa alarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla SOCAR Türkiye desteğiyle hayata geçirilen "ViTRin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması" olacak. Festivalin 5-8 Temmuz tarihleri arasındaki konserlerini kapsayan bu bölümü, festival izleyicisiyle beraber uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileri de izleyecek.
Ücretsiz gerçekleştirilecek "Parklarda Caz" konserleri ile Kadıköy yakasında festival içinde festival deneyimi yaşatacak "Gece Gezmesiö bu yıl da devam ederken, tüm gün sürecek konserler ve atölye çalışmalarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek "Çocukça Bir Günö başlıklı etkinlik de 'minik' cazseverleri mutlu edecek.
24. İstanbul Caz Festivali'nin programı bu akşam festivalin "Yüksek Katkıda Bulunan Mekan Sponsoruö Zorlu Performans Sanatları Merkezi'de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil ile İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin ve İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer konuşmacı olarak katıldı.
İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İKSV olarak 45. yıllarını kutladıklarını belirterek, "Dileğimiz 45 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de festivallerimizin doyurucu içeriklerle izleyicilerimize ufuk açıcı keşifler sunması, yeni deneyimler ve düşünceler, olumlu duygular katması, gündelik hayatın karmaşası içinde nefes alacak bir alan açması. 24. İstanbul Caz Festivali, 4-20 Temmuz tarihleri arasında 50'nin üzerinde konserle 10 binlerce izleyiciye ulaşacak. Bu festivalimizin de yine kentimizin kültür-sanat yaşamıyla birlikte tüm sanatseverlerin dünyalarını zenginleştireceğine inanıyoruz. Bu yıl Garanti Caz Yeşili de 20. yılını kutluyor. Kültür ve sanat alanındaki sponsorlukların devamlılığı, bu alandaki gelişim için büyük önem taşıyor. Biz de tam yirmi yıldır sürdürdüğümüz bu sponsorluk ilişkisinde artık Garanti Bankası'nı sadece bize destek veren bir kurum değil, aynı zamanda amaçlarımızı gerçekleştirmeye giden yolda birlikte yürüdüğümüz bir ortağımız olarak görüyoruz. Festival sponsorumuz Garanti Bankası ile festivale katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara ve etkinliklerimizi kamuoyuna duyurmak yönündeki çabaları için basın kuruluşlarının değerli temsilcilerine teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil de şunları söyledi:
"Bugün caz için bir araya geldik ama ben öncelikle, İKSV'ye 45 yıldır sadece caz müziğine değil, ülkemizin kültür sanat yaşamına sağladığı tüm katkılar için teşekkür etmek istiyorum. İKSV, uluslararası festivaller ve etkinliklerle pekçok farklı disiplini sanatseverlerle buluşturarak Türkiye'ye sosyal kalkınmasına destek olmasının yanı sıra, ülkemizin kültür sanat alanında bir çekim noktası olması için çalışıyor. İstanbul Caz Festivali de İKSV'nin büyük bir özveriyle gerçekleştirdiği en önemli faaliyetlerinden biri. Biz de bu sene, bu başarı öyküsünün bir parçası olmanın ve İstanbul Caz Festivali'ni 20 yıldır desteklemenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde caz müziğinin, daha geniş kitlelerce sevilmesini sağlayan İstanbul Caz Festivali'ni, "Garanti Caz Yeşiliö markasıyla gönülden destekliyoruz. Başta Sayın Bülent Eczacıbaşı olmak üzere, İstanbul Caz Festivali'ne uzun yıllardır emek veren Görgün Taner, Pelin Opçin, tüm İKSV ekibi ve gönüllülerine teşekkür ediyor, her sene olduğu gibi bu yıl da başarılı ve keyif dolu bir Caz Festivali diliyorum.
100 ÜNİVERSİTELİ ÇİFTE KONSER BİLETİ HEDİYE EDİLECEK
Erbil ayrıca, İKSV'nin 45'inci yılında bin üniversite öğrencisine hediye ettiği 'Kültür Sanat Kart' fikrinden ilham alarak, Garanti Caz Yeşili markasının 20. yılında 100 üniversiteli öğrenci çifte festival kapsamında tercih edecekleri bir konsere katılım hakkı hediye edeceklerini de duyurdu. Yarışma kapsamında sosyal medya üzerinden sorulan soruyu doğru bilenler arasında yapılan çekilişle talihli isimler belirlenecek. Talihli öğrenciler arasında İstanbul dışından katılanların konaklama ve ulaşım ücretleri de Garanti Bankası tarafından karşılanacak.
İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin ile İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer ise festival programına dair detaylı bilgileri aktardı. Türkiye'den sanatçılar ve caz sahnesinin tanınmış isimlerinin de katıldığı 24. İstanbul Caz Festivali basın toplantısında, 13 yaşındaki genç caz piyanisti Hakan Başar da grubuyla konuklara mini bir konser verdi.
24. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ'NİN BU YILKİ AFİŞLERİNDE ŞARKILAR KONUŞACAK
24. İstanbul Caz Festivali'nin Alametifarika tarafından hazırlanan tanıtım kampanyası şarkıların birleştirici gücünden yola çıkarak tüm kentlileri festivale çağırıyor. Festival afişleri, bugüne dek İstanbul Caz Festivali'ne konuk olmuş Özdemir Erdoğan, Nile Rodgers, Mercedes Sosa, Jane Birkin, Aynur Doğan, Eleftheria Arvanitaki, Mahsa Vahdat gibi sanatçıların farklı dillerden şarkıların umut dolu sözlerine yer verirken, festivalin 24 yıllık tarihinden farklı anlara da atıfta bulunacak.
FARKLI MEKANLARDA FARKLI DENEYİMLER
Şehrin birçok noktasına yayılan 24. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da alışılmışın dışında, farklı mekanları konser mekanına çevirerek izleyicilere yeni konser deneyimleri yaşatacak. Festival konserlerine bu yıl ev sahipliği yapacak 20 mekan arasında kısa bir aradan sonra yeniden festival mekanlarına eklenen The Marmara Esma Sultan Yalısı'nın yanı sıra, bu yıl ilk defa festivalde kullanılacak Fransız Sarayı'nın Beyoğlu'nda yemyeşil bahçesi, Swissôtel'in kapılarını izleyiciye açtığı tarihi Sultan Park alanı, The Grand Tarabya'nın, atmosferi ile Cote d'Azur koylarını aratmayan Panorama Terace'ı yer alıyor.
Festivale bu yıl The Marmara Esma Sultan Yalısı, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Fransız Sarayı Bahçesi, Sultan Park - Swissôtel The Bosphorus, The Grand Tarabya Panorama Terace, Uniq Hall AçıkHava Sahnesi, Beykoz Kundura, Fenerbahçe Khalkedon, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Salon İKSV, Zorlu PSM Ana Tiyatro ve Drama Sahnesi ev sahipliği yapacak. Gece Gezmesi ise yine Kadıköy yakasının sevilen mekanlarından All Saints Moda Kilisesi, Club Quartier, Dorock XL, Kadıköy Sahne, KargART, Living Room, Moda Sahnesi ve Zor'da gerçekleştirilecek konserlerle festival içinde bir festival deneyimi yaşatacak.
FESTİVAL BİLETLERİ 3 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ SATIŞA ÇIKACAK
24. İstanbul Caz Festivali'nin biletleri, 3 Nisan Pazartesi günü 10.30'dan itibaren Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden satışa çıkacak. Her konserde tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satışa sunulacak.
FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ
24. İstanbul Caz Festivali'nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın şefi Kamil Özler ile Türk pop ve caz müziğinin duayen isimlerinden Fatih Erkoç'a takdim edilecek.
İSTANBUL CAZ FESTİVALİ'NDEN YENİ BİR PROJE: VİTRİN
Festival kapsamında bu yıl, yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarını odağa alarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir proje hayata geçirilecek. SOCAR Türkiye'nin sponsorluğunda bu yıl ilki gerçekleştirilecek "ViTRin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması" kapsamında, Türkiye'den 30'ün üzerinde sanatçı ve topluluğun, 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceği konserler, festival izleyicisiyle beraber uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileri tarafından da izlenecek.
Bu yıl "ViTRin" kapsamında festivaldeki çeşitli sahnelerde müzikseverlerle buluşacak isimler arasında, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'ın ortak projesi Taksim Trio, bugüne kadar yayımladığı 5 albüm ile alternatiften popüler müziğe uzanan yolda geniş kitlelere ulaşmış Ceylan Ertem, Türkiye'nin nadide perdesiz gitar virtüözlerinden Cenk Erdoğan, modern armoniler ve doğaçlamaları harmanlayan, caz gitaristi ve besteci Bilal Karaman ve üçlüsü, Sarp Maden, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem'in caz, rock, drum'n bass, punk, noise, elektronik ve ambient öğeleri birleştirdiği MadenÖktemErsönmez topluluğu ve rock ile caz müziği arasında gezinen yaratıcı tarzları ile Korhan Futacı & Kara Orkestra'nın yanı sıra, ülkemzin caz sahnesinin yetenekli iki ismi kontrbasçı Kağan Yıldız ve piyanist Can Çankaya'nın duo projeleri yer alıyor.
Yine "ViTRinö programı dahilinde yer alacak bir başka etkinlik ise, festivalin sevilen etkinliklerinden Gece Gezmesi olacak. Kadıköy ve Moda'da çeşitli mekanlarda gerçekleşecek Gece Gezmesi kapsamında Ceylan Ertem'in yanı sıra Gevende, Son Feci Bisiklet, Jakuzi, Kolektif İstanbul, Özgün Semerci ve No Land gibi bağımsız sahnenin en heyecan verici ve ilginç isimleri de yer alacak. Ayrıca Salon İKSV'de gerçekleşecek çeşitli konserlerde Yürüyen Merdiven ft. Tolga Bilgin & Kristian Lind, Geeva Flava ve Rain Lab (İdil Meşe & Da Poet) gibi yeni ve başarılı isimler sahneye çıkacaklar.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'in açıklamaları
-Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil'in açıklamaları
-İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin'in açıklamaları
-İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer'in açıklamaları
-Mini konserden görüntü

29.03.2017 - 10.56 Haber Kodu : 170329043

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler