YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan  Üsteğmen Arif Kalafat'ın Çekmeköy'deki

1- ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA
Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan Üsteğmen Arif Kalafat'ın Çekmeköy'deki baba evine ateş düştü.
Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı, operasyonlarını sürdüren askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada yaralanan 3 askerden ağır yaralanan Piyade Üsteğmen Arif Kalafat, sevk edildiği Elazığ'daki hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber şehitin Çekmeköy'deki babaevine ulaştı.
Sokağa dev Türk bayrağı asıldı, taziye çadırı kuruldu. Baba Celal Kalafat taziyeleri kabul etti. Şehit üsteğmenin 1 yıl önce evlendiği öğrenildi. 2 kardeş olan şehidin cenazesi bugün İstanbul'da toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:
--------
-Şehidin Baba evinin bulunduğu sokağa asılan dev Bayrak
-Sokağa kurulan taziye çadırı
-Taziye için gelen insanlar
-Şehit için okunan Dua
-Şehidin Babası (Mavi gömlekli)
-Şehidin Amcası ile röp
-Şehidin oturduğu bina
-Şehidin Resmi
-Genel ve Detay

=============================

(Farklı kamera görüntüleriyle)
2- BAKIRKÖY'DEKİ PATLAMA ANI KAMERADA

Haber: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA
Bakırköy'de sabah saatlerinde pastanede meydana gelen patlama anı çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına böyle yansıdı.
O görüntülerden birinde orta yaşlı bir adamın geçişinden saniyeler sonra pastanede patlama meydana geldiği görülüyor. Patlamanın şiddetiyle çevredeki dükkanların tabelaları parçalanarak yere düşüyor. Daha sonra toz bulutu yükseliyor.
Bu arada, işyerleri zarar gören esnaf, belediye ekiplerinin yardımıyla dükkanlarının önünü temizledi. Öte yandan, patlamada zarar gören araçlar da olay yerinden kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:
-------------
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ:
-Orta yaşlı adamın geçişi
-Saniyeler sonra meydana gelen patlamadan görüntü
-Patlamanın etkisiyle çevredeki tabelaların parçalanıp düşmesi
-Oluşan toz bulutu
-Detaylar
AKTÜEL GÖRÜNTÜ:
-Belediye ekiplerinin temizlik çalışmasından görüntü
-İşyerleri zarar gören esnafın dükkanını temizlemesinden görüntü
-Genel görüntüler

=============================

3- İSTANBUL VALİLİĞİ: (ONUR YÜRÜYÜŞÜ) İZİN VERİLMEYECEKTİR

"(LGBTİ'nin Taksim'de planladığı Onur Yürüyüşü) Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan gün ve öncesi ve sonrasında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin verilmeyecektir"

Haber: Enver ALAS - İSTANBUL DHA
İstanbul Valiliği, 'Onur Yürüyüşü'ne izin verilmeyeceğini açıkladı.
İstanbul Valliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada LGBTİ üyeleri tarafından 25 Haziran 2017 Pazar günü saat 17.00'da İlimiz Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda "Onur Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu yürüyüş için çağrı yapılan Taksim Meydanı ve çevresi Valiliğimizce ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmamaktadır. Ayrıca Valiliğimize 2911 sayılı kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun bir başvuru yapılmamıştır. Bu arada yine sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği görülmektedir"

" KAMU DÜZENİ GÖZETİLEREK... "
"Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan gün ve öncesi ve sonrasında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Kıymetli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemeleri, Güvenlik Güçleri'nin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara riayet ederek yardımcı olmaları önem arz etmektedir"

Görüntü Dökümü:
-------
-Geçen yılki etkinlikten görüntüler

===================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEZAR ZİYARETLERİ (1)

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, babası Ahmet Erdoğan ve annesi Tenzile Erdoğan'ın Karacaahmet'teki mezarlarını ziyaret etti. Saat 13:00 sularında Kısıklı'daki evinden çıkan Erdoğan, Karacaahmet Mezarlığına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan'ın aynı mezarlıkta bulunan annesi Hayriye ve babası Cemal Gülbaran'ın da mezarlarını ziyaret etti. Erdoğan'ın 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da mezarlarına uğrayıp dua ettiği öğrenildi. Erdoğan'ın gelişi nedeniyle mezarlık içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Görüntü Dökümü:
--------------
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunun Kısıklı'dan çıkışı
- Yoldan detay görüntü
- Mezarlık çevresinden detaylar

========================

(ek görüntüyle)
5- İSTANBUL'DA ALIŞILMADIK GÖRÜNTÜLER

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - Enver ALAS İSTANBUL DHA
Bayram tatilinin başlamasının ardından tatilcilerin gitmesiyle İstanbul trafiği rahatladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk haritasına göre İstanbul genelinde saat 12.00 itibariyle trafik yoğunluğu, yüzde 17 oldu. Her iki yakada İstanbul'un ana arterleri TEM ve D-100 ile sahil yollarında trafiğin akıcı olduğu görüldü. Köprülerde ise Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri'nde akıcı bir trafik yaşanırken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise devam eden çalışma nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı.

Görüntü Dökümü
----------------------
- D-100 Karayolu Haliç üzerinde akıcı trafik
-Okmeydanı civarında trafik
-TEM'de Teksltinkent bölgesinde görüntüler
-İBB yoğunluk haritası görüntüs
-Genel ve detaylar

===============================

6- YANGIN ÇIKTI MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Haber-Kamera: Ersan SAN İSTANBUL (DHA)
Şişli'de bir evde çıkan yangın nedeniyle mahallede panik yaşandı.
Yangın Eskişehir Mahallesi Aktaş Sokakta bulunan 5 katlı apartmanın 2. katında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanı gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerini bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın nedeniyle mahalle sakini bir kişi de köpeği ile birlikte kendini sokağa attığı görüldü. Evinde yangın çıkan kadın dumandan etkilenirken, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri kadını ambulansa alarak müdahalede bulundu.

Görüntü Dökümü
----------------------
-İtfaiye ekiplerinin çıkan yangına müdahale etmesi
-Evden çıkan dumanlar
-Mahalle sakinlerinden detay görüntü
-İtfaiye araçlarında detay görüntü
-Dumandan etkilenen kadından detay görüntü
-Köpeği ile dışarıya çıkan mahalle sakininden detay görüntü
-Genel ve yakın detaylar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler