YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

  16.45  -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla'yı kabul edecek. 10.30 -CHP Milletvekili, Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili

16.45
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla'yı kabul edecek.

10.30
-CHP Milletvekili, Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret edecek.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1 - MALTEPE CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ "ADALET NÖBETİ" SÜRÜYOR

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Enis Berberoğlu'nun dün tutuklanmasının ardından Maltepe Cezaevi önünde başlatılan "Adalet Nöbeti' devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
-------------
-Cezaevi önünden görüntü
-Nöbet tutanlardan görüntü
-Nöbet tutan vatandaş ile röp.

16.06.2017 - 03.22 Haber Kodu : 170616010

===========================

2- ADALET NÖBETİ TUTANLARA İFTAR VERİLDİ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/İSTANBUL,(DHA)
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan 'Adalet Nöbeti' devam ediyor. Maçka Demokrasi Parkı'nda nöbet tutanlar, iftarlarını da burada açtı. Şişli Belediyesi tarafından dağıtılan iftar yemeğini almak için sıraya giren partililer, yemeklerini aldıktan sonra boş buldukları yerlerde iftarlarını açtı.

Görüntü Dökümü
-----------------------
-Maçka Parkındaki kalabalıktan genel ve yakın detaylar
-İftar için yemek sırası bekleyen vatandaşlardan görüntü
-Yemek dağıtımından detay görüntü
-İftar için bekleyen insanlardan detay görüntü
-Yemek yiyen insanlardan detay görüntü
-Genel ve yakın detaylar

15.06.2017 - 23.05 Haber Kodu : 170615245

================================

3- BARBAROS MURATOĞLU TAHLİYE EDİLDİ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA
Yaklaşık 6.5 aydır tutuklu bulunan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu tahliye edildi. Tahliye kararının ardından Muratoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden saat 21.00'da salıverildi. Barbaros Muratoğlu'nu karşılamaya eşi Sultan, kızı Ceren ile yakınlarının yanı sıra Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel, Hürriyet Gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici geldi. Muratoğlu'nu cezaevi çıkışında eşi ve kızı karşıladı. Daha sonra yakınlarına sarılan Muratoğlu, kısa bir açıklama yaptı. Adaletin tecelli ettiğini belirten Muratoğlu, "Yaklaşık 7 aydır tutukluyum. İçeride olmak çok zor. İnşallah suçsuz olan diğer arkadaşlarım da benimle beraber bu sevinci yaşarlar. Onlar da dışarıya çıkarlar. Adaletin tecelli ettiğini düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:
--------------------
-Muratoğlu'nun cezaevi kapısından çıkışı
-Eşi ve kızına sarılması
-Yakınlarına sarılması
-Genel ve detaylar

15.06.2017 - 21.53 Haber Kodu : 170615241

===============================

4- İSTANBUL'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,(DHA)
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirldikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü.

Görüntü dökümü:
-----------
-Şüphelilerin hastaneye getirilişi
-Sağlık kontrolüne girmeleri
-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 06.53 Haber Kodu : 170616014
16.06.2017 - 07.17 Haber Kodu : 170616016

==========================

5- FATİH'TE HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,(DHA)
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih'te uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona havadan polis helikopteri de destek verirken, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Fatih'te önceden belirlenen birçok adrese uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona özel harekat polisleri, havadan da polis helikopteri destek verdi.
Operasyon kapsamında Yedikule Mahallesi, Yedikule Caddesi üzerindeki bir apartmana ve bir depoya özel harekat polisleriyle baskın yapan ekipler binanın giriş kapısını kırarak bodrum katında bulunan bir dairede aramalar yaptı. Özel eğitimli 'İra' isimli narkotik köpeğinin de katıldığı aramalarda her yer didik didik arandı. Polis ekipleri, İmrahor İlyasbey Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın birinci katındaki dairede de aramalar yaptı. Operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
(Yedikule Mahallesi)
- Polisin operasyon yaptığı adres
- Özel harekat ve narkotik polisinin adrese baskın düzenlemesi
- Koç başı ile adrese giriilmesi
- İra isimli narkotik köpeğinin gelmesi
- Polis helikopterinden görüntü
- Özel harekat polisinin önlemi
- Genel ve detaylar

(İmrahor İlyasbey Caddesi)
-Operasyona gidilmesi
-Operasyon yapılan adres
-Özel harekat polislerinin adrese girmesi
-Narkotik polisleri
-Polis helikopteri
-Sokakta önlem alınması
-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 05.44 Haber Kodu : 170616013

====================================

6- HÜLYA KOÇYİĞİT: SAĞLIKLI DÖNDÜM, ÇOK MUTLUYUM

* Akciğer kanserine yakalanan ve ABD'de ameliyat olan ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit tedavisinin tamamlanmasının ardından yurda döndü.

Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)
Akciğer Kanseri nedeniyle New York'ta tedavi gören ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, eşi Selim Soydan ile birlikte Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 05.00'da New York'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Türkiye'ye döndüğü için heyecanlı olduğu gözlenen Hülya Koçyiğit, hastalığı süresince her zaman yanında olan eşi Selim Soydan'a teşekkür ederken, "Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız olmak üzere sevgili arkadaşlarıma, dostlarıma, bütün Türk halkına büyük borcum var. Ömür boyu iyilikler yapsam ödeyemem" dedi.

1-2 AY DİNLENECEĞİM
Hastalığı boyunca kendisine dua eden Türk halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, "Hala Türkiye'ye döndüğüme inanamıyorum. Çok mutluyum. Mübarek Ramazan ayında her namazında bana dua eden Türk halkına teşekkür ediyorum. Bana şifa dileklerini yolladılar, bana güç yolladılar. Sabırla tedavimin yürümesini bekledim. Çok şükür sağlıklı bir şekilde ülkeme döndüm. 1-2 ay dinlenme dönemim olacak. Normal yaşam sürecine bünyem hazır değil" dedi.

KANSER OLDUĞUMU TESADÜFEN ÖĞRENDİM
Hastalık sürecini anlatan Hülya Koçyiğit konuşmasında şunları söyledi:
"Bir kaza geçirdim. Geçirdiğim kaza sonrası çok sırt ağrısı çekiyordum. Kızım göğüs kanseri ameliyatı olmak için Amerika'daydı. Bana ısrarla röntgen çektirmemi istedi. Röntgende omurgamda bir kırık olduğunu ancak akciğerimde bir nodül tespit edildi. 2 yıl boyunca bu takip edildi. Bu sefer normal rutin muayeneye gittim. Ne yazık ki o akciğerimdeki nodülün yanında hiç umulmadık ve beklenmedik bir kanser kisti tespit edildi. Acil ameliyata girdim. Biyopside teşhis koydular. Biyopsi esnasında çok nadir görülün bir şanssızlık oldu. Ciğer sönmesi denilen bir durumla karşılaştık. O nedenle hastanede kalma sürem uzadı. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Çok şükür ülkeme döndüm ilk defa bu kadar uzak kalıyorum. 40 gündür yurtdışındayım"

Görüntü dökümü:
---------------
-Hülya Koçyiğit'in gelişi
-Çiceklerle karşılanması
-Eşi ile birlikte objektiflere poz vermesi
-Detay görüntüler
-Araca binişi

16.06.2017 - 07.17 Haber Kodu : 170616017

============================

7- KADIN SEYYAR SATICIYLA ZABITALAR ARASINDAKİ ARBEDE: 2 ZABITA AÇIĞA ALINDI

Haber: Mehmet AKTARAN / İSTANBUL DHA
Üsküdar'da, İzinsiz satış yaptığı iddiasıyla zabıtanın müdahale ettiği seyyar satıcı kadın ile Üsküdar Zabıtası arasında yaşanan arbede çevreden geçen bir kişi tarafından kaydedilen cep telefonu kamerasına yansımıştı. Satıcı kadının bayılmasıyla sona eren görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Üsküdar Belediyesi, 2 zabıta memurunun açığa alındığını açıkladı.
Olay, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Birlik Sokak üzerinden dün akşam saatlerinde medyadan geldi. İddiaya göre, kamynetin kasasında sokak üzerinde seyyar sebze satışı yapan Reyhan K.'ya Üsküdar Zabıta ekipleri, müdahale etti. Tezgah olarak kullandığı kamyonetteki zebze ve tartı aletlerini vermek istemeyen Reyha K. ile zabıta ekipleri arasından arbede yaşandı. Zabıta ekipleri, kamyonetteki malzemeleri aldıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Reyhan K. ise kamyonetin kasasında bayıldı.
Olay yaşanırken çevreden geçen bir kişi o anları saniye saniye cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerin sosyal medya yayınlanıp çok kişi tarafından paylaşılmasının ardından Üsküdar Belediyesi olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

2 ZABITA MEMURU AÇIĞA ALINDI
Üsküdarlı esnaf tarafından 'izinsiz satış' yapıldığı ihbarının gelmesi üzerine zabıta ekiplerinin harekete geçtiğinin belirtildiği açıklamada, "
Yasalar çerçevesinde izinsiz satışa müdahale eden ekiplerimize, Şakir Ö. ve yanındaki Reyhan K. tarafından fiziki müdahalede bulunulmuş ve yaşanan arbedede, bir zabıta memurumuz bıçakla elinden yaralanmıştır. Bu şahıslardan Reyhan K.'nin soruşturması, Şakir Ö.'nün daha önce de görevli zabıta memurlarına bıçakla saldırı gerçekleştirmesi nedeniyle almış olduğu ve ertelenen 9 ay 10 günlük hapis cezası bulunmaktadır. Şahısların benzer bir suçu alışkanlık haline getirdikleri, adam yaralamadan daha önce ceza almış olmaları ve zabıta memurumuzu yaralayan bıçağın polis tutanağına göre bu sahışlara ait olduğu halde; Üsküdar Belediyesi olarak, soruşturma sonuçlanana kadar kagaya karışan 2 zabıta memurunun açığa alındığını kamuoyuna duyurmak isteriz. Zabıta memurlarımıza saldıran şahıslar hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli şikayet yapılmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Cep telefonu kamerasından yaşanan o anlar
-Zabıtanın müdahalesi
-Kadının zabıta ekiplerine direnmesi
-Yaşanan arbede
-Kadının bayılması

16.06.2017 - 00.15 Haber Kodu : 170616002

===========================

8 - ELEKTRİKLİ TAKSİLER TAKSİM MEYDANI'NDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL,(DHA)
Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Radyo Trafik ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası işbirliğiyle düzenlenen sahur programında İstanbul'da görev yapan taksiciler bir araya geldi. Taksim Meydanı'nda düzenlenen programda İstanbul'da ilk defa kullanılacak elektrikli taksiler de tanıtıldı.
Taksim Meydanı'ndaki sahur programına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ve İstanbul'da görev yapan taksiciler katıldı. Sahur programında İstanbul'da ilk defa kullanılacak olan elektrikli taksilerin de tanıtımı yapıldı.
Elektrikli taksi hakkında bilgi alan Demirci, otomobilin şoför koltuğuna oturarak Taksim Meydanı'nda küçük bir tur attı.

MİSBAH DEMİRCİ: YERYÜZÜNDE ÇEVREYE DAHA DUYARLI ARAÇLARA İHTİYAÇ VAR
Gazetecilere açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yeryüzünde çevreye daha duyarlı araçlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi,"Bu akşamın sürprizi elektrikli araçlar oldu. Açıkçası yer yüzünde dünyada artık insanoğlu daha yenilenebilir enerjiyle çevreye daha duyarlı çevreyi daha az kirleten araçlara ihtiyaç duyuyor. Türkiye'de de taksici kardeşlerimizin bu duyarlılığı çok güzel. Tüm taksici kardeşlerimizi emeklerinden hem İstanbul taşımacılığına yaptıkları fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ise şunları söyledi; " İstanbul'da müşterilerimizin konforunu sağlamakta bizim için çok önemli. Bunun için de tüm bu gelişimlerin önünü açmak için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber biz İstanbul Taksiciler olarak ortak projeler üretiyoruz. Ancak tabi bunların da duyurmak için böyle güzel kardeşlik ortamlarına ihtiyacımız var. Ben bu organizasyon için Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.ö dedi.

TAM DOLUMLA 300 KİLOMETRE GİDEBİLİYOR
Elektrikli araç hakkında bilgi veren satış sorumlusu Viacheslav Luchnykov, "Bu araç tam sarj ile 300 kilometre yol gidiyor. Hız olarak 140 kilometreye kadar çıkıyor. Dış hacmi ufak iç hacmi geniş İstanbul trafiği için uygun bir araç. Bu otomobilin fiyatı normalde 130 bin lira fakat taksici arkadaşlarımız için bu fiyat yüksek olduğu için biz onlara da kolaylık sağladık. Taksicilere her şey dahil bir paket hazırladık. Şuan bayram kampanyasına göre 5 bin 500 lira ayda verip 60 ayda bu araca sahip olabiliyorlar. Otomobilin periyodik bakımlarını, sarj istasyonlarını, pert kaskosunu ve yol yardımını da içeren böyle bir paketten faydalanabiliyorlarö dedi.

HAFTAYA 3 ADET TRAFİĞE ÇIKACAK
İstanbul'da haftaya 3 adet elektrikli taksinin trafiğe çıkacağını belirten Luchykov,ö Haftaya ilk kez 3 adet elektrikli taksi trafiğe çıkacak. Bizim hedefimiz 2017 yılı içerisinde 500-600 elektrikli aracın trafiğe çıkmasıö dedi.
Program sahur yemeğiyle sona erdi.

Görüntü dökümü:
------------
-Sahur programı
-Elektrikli araçlar
-Röportajlar
-Belediye başkanı röportaj
-Belediye başkanın arabayı kullanması
-Sahur yapanlar
-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 04.30 Haber Kodu : 170616012

====================================

9- KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRMEKTEN ARANAN ŞÜPHELİ SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEDİ

Haber : Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)
İstanbul'da kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürmekten aranırken, haraç almaya çalıştığı bir işadamının evini ve bürosunu kurşunlayan Erhan Timuroğlu, son olarak Kız kardeşini öldürmesine neden olduğunu iddia ettiği işadamı Bekir T.'ye silahlı saldırı düzenledi. Polisin bir türlü yakalayamadığı şüpheli bir arkadaşı ile birlikte düzenlediği saldırının ardından yine kayıplara karıştı. Daha önceden Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için polis çalışıyor. Özel bir bankada çalışan kızkardeşi Ceylan Timuroğlu'nu, Ataşehir Feratpaşa mahallesinde ailesiyle birlikte yaşadığı evde geçtiğimiz şubat ayı içinde tabancayla vurarak öldüren Erhan Timuroğlu(38) o günden bu yana yakalanamadı. Şüphelinin kız kardeşini arkadaşı olan işadamı Bekir T. ile sinemaya gittiği için öldürdüğü iddia edilmişti. Polis tarafından aranırken cinayetin işlendiği bölgede tekrar ortaya çıkarak, 200 bin lira haraç istediği bir iş adamının arabasını ve ofisini kurşunlamıştı. Şüpheli bu olaydan sonra da ortadan kaybolmuştu. Polisin cinayet ve kurşunlama olaylarından aradığı şüpheli dün akşam yine aynı bölgede ortaya çıktı. Bir galeriye gelen silahlı iki kişi, çevreye kurşun yağdırdı. Saldırganlardan birinin Erhan Timuroğlu olduğu tespit edildi. Şüphelinin yanındaki arkadaşı ile gelerek kız kardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu işadamı Bekir T.'ye silahlı saldırı düzenlediği tespit edildi. Polis saldırının ardından yine ortadan kaybolan Erhan Timuroğlu ve yanında bulunan kişiyi yakalamak için çalışmalara devam ediyor.

Görüntü Dökümü:(ARŞİV)
--------------------------
-Erhan Timuroğlu'nun daha önce gözaltına alındığı görüntüler
-Ceylan Timuroğlu'nun sosyal medyadaki görüntüleri

15.06.2017 - 23.12 Haber Kodu : 170615246

===========================

10- TAŞIYACAKLARI 4 MİLYON 500 BİN LİRALIK MALI ÇALMIŞLAR

Haber: Ali AKSOYER / İSTANBUL DHA
İstanbul'da şehirler arası yük taşımacılığı vaadinde kandırdıkları 20 firmanın yaklaşık 4 milyon 500 bin liralık malını çaldıkları iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı. Çok miktarda çalıntı eşyanın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 9'u tutuklandı.
Asayiş şube müdürlüğüne bağlı ekipler internet üzerinde verdikleri ilanlarla ucuza eşya taşıyacaklarının söyleyerek eşya çalan bir şebekeyi ortaya çıkartmak için harekete geçti. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimlikleri ve izledikleri yöntem ortaya çıkarıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda aralarında çete lideri Rıfat U.'nun da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
Polis yaptığı incelemede şüphelilerin ucuz taşımacılık vaadiyle firmalarla irtibata geçerek mal taşımak için anlaştıklarını belirledi. Şüphelilerin eşyaları yükledikten sonra cep telefonlarını kapatarak ortadan kayboldukları daha sonra eşyaları Tuzla'da bir depoya götürdükleri ortayla çıktı.
Soruşturma sırasında şüphelilerin bazı firmalardan 1 milyon değerinde tekstil ürünü, 750 bin lira değerinde 41 ton çay, 200 bin lira değerinde bebek bezi ve 60 bin lira değerinde ramazan yardım kolisi olmak üzere toplamda yaklaşık 4 milyon 500 bin lira değerinde ürün çaldıkları belirlendi. Şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 1 çalıntı kamyon ve dorsesi, 5 sahte plaka, çok sayıda sahte sürücü belgesi ve ruhsat, 20 cep telefonu ile sim kartlar, 4 bin lira ve evraklar ele geçirildi. Tuzla'da firmanın deposunda ise çalıntı olduğu iddia edilen 2 milyon 500 bin liralık ürün bulunduğu öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler Çağlayan Adalet Sarayına sevk edildi. Şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
Güvenlik kamera görüntüleri
-Şüphelilerin mallları yüklemesi
-Yüklenen kamyonun geçişi
Polis kamerasından
-Operasyon görüntüleri
-Şüphelilerin çıkışları
-Ele geçirilen mazlemeler

15.06.2017 - 21.37 Haber Kodu : 170615240

===========================

11- GÖKYÜZÜNDE DE ENGEL TANIMIYORLAR

Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)
Türk Hava Yolları (THY) Kabin Hizmetleri Başkanlığı, yolcularına sundukları farklılıklara bir yenisini daha ekledi. İşitme engelli yolcularını düşünerek bir proje üreten THY, uluslararası işitme engelliler dili eğitimini tamamlayan 30 kabin memuruna mezuniyet töreni düzenledi.

Yeşilköy'deki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 30 kabin memuru işitme engelli yolcularına hizmet verecek. Mezuniyet töreninde kabin memurları İstiklal Marşını da işaret diliyle okumaları dikkatlerden kaçmadı. Törende bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, kabin memurlarının iletişimde engel tanımadıklarını bu eğitimle gösterdiklerinin altını çizdi.

KABİN MEMURLARI SAMSUN'DAKİ OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR
Mezuniyet töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çolak, "İletişim aslında insanın kendini en iyi hissettiği andır. İnsanlar, iletişim kurabildiği sürece kendini çok iyi hisseder. Bu sebeple evrensel işaret dilini THY uçaklarında görebileceksiniz. İşaret dilini bilen kabin memurlarımız daha önce uçuşlarda görev aldı. Türkiye'de ilk defa Samsun'da düzenlenecek olan 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkısıyla Samsun'da olimpiyatlar bizim için çok önemli. Ortalama 8 bin işitme engelli sporcu ve beraberindeki katılımcılar gelecek. Uçaklarımızla Samsun, Merzifon ve Amasya üzerinden Türkiye'ye ulaşacaklar. Bu yolcularımızın hizmeti, ihtiyaçları ve iletişimde engel yaşanmaması için eğitimleri almış arkadaşlarımız o uçaklarda, yolcularımızın her anlamdaki ihtiyaçları için iletişime geçerek, aldıkları eğitimin o verimliliğini yaşatacaklar" dedi.

130 KABİN MEMURU 6 GÜN EĞİTİM ALDI
Yılda 6 bin işitme engelli yolcunun Türk Hava Yolları uçaklarında seyahat ettiğini hatırlatan Çolak konuşmasına şöyle devam etti. :
"Bu sayının ileride artacağına inanıyorum. Eğitimlerimiz sürecek. Rezervasyon sırasında diğer kabin memurlarımızı da bu eğitimler verilecek. Bu zamana kadar toplam 130 kabin memurumuz 6 günlük süren bu eğitimi aldı. Artık bu dille yolcularımızla irtibata geçecekler. Aslında vermek istediğimiz mesaj doğrudan ve engelsiz ulaştırmaktır. Bunu başardığımıza inanıyoruz.ö

KIZ ÇOCUĞUYLA ANLAŞAMADI İÇİNDE UHDE KALDI
Eğitimini tamamlayan Kabin memuru Sefer Uysal, başından geçen bir olayı basın mensuplarıyla paylaşarak, " Uçak kalktıktan sonra servisini yapıyordum. O ara bir kız çocuğuyla anlaşamadık. Bana bir şeyler anlattı. Anlayamayınca akrabalarına sordum. Bu, bana kendimi kötü hissettirdi. Daha sonra böyle bir programa gönüllü oldum. Şimdi eğitim alıyoruz." diye konuştu. Kabin memurlarından Merve Balcı ise işaret dilini kullanma konusunda kendilerini eksik gördükleri için gönüllü olarak eğitim almaya karar verdiklerini, bundan sonra engelli yolcuların da kalplerine daha çok dokunacaklarına inandıklarını kaydetti.

Görüntü dökümü:
---------------
-İşaret dili eğitiminden geçen kabin memurlarından görüntüler
-Kabin memurlarının işaret diliyle istiklal marşını okumaları
-Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak açıklamalar
-Kabin Memurlarından açıklamalar
-Detay görüntüler

16.06.2017 - 04.28 Haber Kodu : 170616011

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler