YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Disk: Terörün Hedefi Artık Tüm Bir Dünya, Her Bir Insan Oldu

- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, İspanya'nın Barcelona kentinde en az 13 kişinin ölümüne neden olan

- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, İspanya'nın Barcelona kentinde en az 13 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarını kınadı ve "Terörün hedefi artık tüm bir dünya, her bir insan olduğuna" dikkat çekti.
Açıklamasında, "İspanya'nın Barcelona kentinde 13 insanın ölmesine, yüzün üzerinde insanın yaralanmasına neden olan alçakça saldırının acısını yüreğimizde hissediyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" diyen Beko, şöyle devam etti:
"Katalan halkının acısı ne yazık ki hem bir katliam coğrafyasında yaşayan bizler için, hem de neredeyse tüm dünya için tanıdık bir acı haline geldi.
"Terörün hedefi artık tüm bir dünya, her bir insan oldu.
"Hükümetlerin, IŞİD ve benzeri cihatçı örgütleri besleyen politikalarının bedelini tüm insanlık ödüyor.
"Bu noktada meseleyi basitçe istihbarat ya da terörle mücadele sorunu olarak tartışmak, kan ve dehşet dolu bir filmi izlemeye devam etmek anlamına gelecek.
"İçinde bulunduğumuz çağda bizlere dayatılan emperyalist-kapitalist düzen, sadece ve sadece işsizlik, yoksulluk, savaş, ırkçılık, ayrımcılık, köktendincilik ve kriz üretiyor.
"Bu barbarlık çağına artık hep beraber son vermek, 'emek, barış, demokrasi' çağının kapılarını açmak için dayanışmayı ve mücadeleyi büyüteceğiz.
"Barcelona'dan Paris'e, Beyrut'tan, Ankara'ya, gözlerimizin rengi farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynıdır.
"Acımız ortaktır, mücadelemiz de ortak olacaktır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler