YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DİYARBAKIR, FESHANE’YE TAŞINDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, Diyarbakır Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenen kentteki çeşitli esnaf ve ticaret odalarının destek verdiği tanıtım günü nedeniyle Feshane, dolup- taştı.

DİYARBAKIR, FESHANE’YE TAŞINDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, Diyarbakır Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenen kentteki çeşitli esnaf ve ticaret odalarının destek verdiği tanıtım günü nedeniyle Feshane, dolup- taştı. Sevilen cümbüş ustası Cuma Günay’ın darbuka eşliğinde sevilen Diyarbakır türkülerini söylediği Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde sırasıyla İzzet Yıldızhan, Ali Akkuş, Kenan Menekşe, Recep Kaymak, Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Davul- zurnanın sık sık çaldığı, ziyaretçilerin bol halay çektiği etkinlikte zengin Diyarbakır mutfağı da ilgi gördü. Başta Diyarbakır’a özgü örük eritme peyniri olmak üzere birçok peynir çeşidinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu etkinlikte en fazla ilgiyi, cevizli sucuk ve özellikle burma kadayıf çekti. Ziyaretçilerin zaman zaman kuyruk oluşturduğu kadayıfçı stantlarında burma tel kadayıfının nasıl yapıldığı tanıtılırken, en fazla beğenilen yemekler; kuzu dolması, işkembe dolması, mumbar, saç kavurma, etli patlıcan ve biber dolması, ciğer kebabı oldu.
Feshane’deki Diyarbakır Tanıtım Günleri etkinliği Pazar günü sona erecek.

DİYARBAKIR, FESHANE’YE TAŞINDIDİYARBAKIR, FESHANE’YE TAŞINDIDİYARBAKIR, FESHANE’YE TAŞINDI

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler