YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DİYARBAKIR TURİZM ZİRVESİ TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

    İSTANBUL, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Diyarbakır Valisi  Hüseyin Aksoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Toplantıda ilk olarak

DİYARBAKIR TURİZM ZİRVESİ TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

İSTANBUL, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Toplantıda ilk olarak Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran tarafından Diyarbakır Valiliği ve Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ‘Diyarbakır’ın Turizm Yatırımları ve Potansiyeli’ konulu sunum gerçekleştirildi.

ULUSOY: DİYARBAKIR'I ÖNEMSİYORUZ

Sunumun ardından söz alan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır’ı çok önemsediklerini belirterek, “Diyarbakır’da açacağımız temsilciliğimiz için Surların içerisinde bir yer belirledik ve gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Diyarbakır’daki turizm çalışmalarını hızlandırmış olacağız. Diyarbakır Arkeoloji Müzesi açıldığında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol ile müzeyi de TÜRSAB olarak biz işleteceğiz. Ayrıca kentteki kazı çalışmalarına da TÜRSAB olarak destek vereceğimizi bilmenizi isteriz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÜLKEMİZİN SÜRECİ

Turizmciler olarak Çözüm sürecine büyük önem verdiklerini belirten Ulusoy, şöyle konuştu:

“Değerli dostlar, değerli arkadaşlar bu süreç, hepimizin süreci. Bu süreç, hükümetin süreci değil. Bu süreç devletin süreci değil. Bu süreç Vali Bey’in süreci de değil. Bu süreç Başaran Ulusoy Yönetim Kurulu Başkanı’nın süreci de değil. Bu süreç, ülkemin süreci. Bu süreç hepimizin süreci. Bu süreç çatışmadan değil, uzlaşmadan doğacak olan yaşamanın, güzelliklerin süreci. Burada hamasi sözler söyleyip de damardan şehvet vermek istemiyorum. Ama bu bir gerçektir beraber paylaşmak istiyorum. Beraber yaşamak mecburiyetindeyiz. Bizi karıştırmak, bizi kaşımak, bizi incitmek isteyenler var. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Diyarbakır’daki vatandaşıma iğne batarsa bana çuvaldız batar. Birbirimizden ayrımız gayrımız yok. Kucaklaşmayı, insanca yaşamayı, paylaşmayı, insan haklarını, demokrasiyi içimize sindirip yaşamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.
VALİ AKSOY: 33 MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Ulusoy’un ardından konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise, şunları söyledi:

“Diyarbakır 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel değerleri ve tarihi birikimi, doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Böylesi önemli bir şehri daha yakından tanımak, tanıtmak ve ülke turizminde biraz daha öne çıkarmak adına bugün bir aradayız. Turizm sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin önemli restorasyonları içerisinde yer aldım. Özellikle turizm sektörünün süreç içerisindeki gelişimini ve sektörün dinamiklerini de yakından bilen bir kişiyim. Ülkenin gelişmesi ve kalkınması adına Turizm sektöründe yapılan yatırımlar ve gelişmeler büyük önem taşıyor. Özellikle turizm sektörünün Dünya barışına sağladığı katkı, insanların birbirlerini daha iyi anlayabilmeleri ve kültürel anlamdaki paylaşımlara da fırsat veren yönünü de çok iyi bilen bir kişi olarak Diyarbakır’ın gerek kalkınması, gerekse huzur ve barışına sağlayacağı katkı yönüyle de Diyarbakır’da turizmi daha iyi bir noktaya taşıma ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu bakımdan sektör içerisinde yer alan Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli yerlerine turlar düzenleyen siz değerli seyahat acentelerinin Diyarbakır’ı da gündemlerine almaları, var olanların da kapasitelerini biraz daha genişletmeleri bizim beklentimiz. Diyarbakır bölgenin önemli bir merkezi ve bu merkezden çevre illeri de kapsayacak şekilde yeni turizm restorasyonları geliştirmek mümkündür. Uluslar arası standartlarda havaalanı çalışmalarımız devam ediyor. Terminal binamızın hemen hemen kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Zannediyorum ki önümüzdeki yaz ortalarına doğru havaalanımız da tamamlanmış olacak. Bölgenin en büyük, en modern havaalanlarından birine sahip olmuş olacağız. Buda bölgemizde turizmin altyapısının oluşmasında önemli bir yatırımdır. Ayrıca bölgenin gelişmesi ve kalkınmasında da önemli bir katkı sağlayacaktır. Yeni otel yatırımları devam ediyor, mevcutların da iyileştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi anlamında çalışmalar var. Bölgenin tarihiyle, kültürüyle ve önemli değerleriyle sizlerin yapacağı tanıtım çalışmalarıyla daha iyi bir noktaya geleceğine inancımız tam.”

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇALIŞMALARI HUZUR VE GÜVEN ORTAMI İÇİN ÖNEMLİ KATKI SUNUYOR

Çözüm sürecinin bölge için çok büyük anlamı olduğunu belirten Vali Aksoy, şöyle devam etti:

“Özellikle Türkiye’de son zamanlarda gündeme gelen ve çözüm süreci olarak adlandırılan çalışmaların bölgenin huzur ve güven ortamına kavuşmasına önemli bir katkı sunduğunu ifade etmek istiyorum. Zaman zaman bunu bozmaya yönelik küçük çapta hareketler olsa da bölge halkı da huzur ve güven ortamının bir an evvel gelmesi yönünde iradelerini ortaya koyuyorlar. Temennimiz o dur ki sadece bölge olarak değil, ülke olarak da bu sürecin huzur içerisinde tamamlanmasıyla ülkemizin ekonomik anlamda da daha iyi bir boyuta gelmesini destekliyor ve arzu ediyoruz. Bölgemizin huzur ve güveni için bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman bazı olaylar çok abartılı olarak yansıtılıyor. Bölgedeki çok küçük hadiseler çok büyük ve farklı sunulabiliyor. Onun için bölgeye gelip orada bir süre kalmak bu anlamdaki görüşlerinizi farklılaştıracaktır. Biz sizleri Diyarbakır’a bekliyoruz ve orayı bizzat görerek, yaşayarak değerlendirmeleri sizlerin de yapmasını arzu ediyoruz. Biz oraya gelmek isteyen operatörlerimizi de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyarız. Sayın Başaran Ulusoy Bey’in TÜRSAB adına önemli toplantılarından birini de ” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra turizm sektörü temsilcileri ile birlikte “Diyarbakır ve Turizm” konulu görüş ve önerilerin paylaşımının ardından toplantı sona erdi.

(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler