YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Efsanevi Ceo Eısner Başarının Formülünü Anlattı

Walt Disney CEO’su Michael Eisner, “Turkcell Liderler Konferansı"na katıldı. Warren Buffett’tan Bill Gates’e birçok partneri...

Walt Disney CEO’su Michael Eisner, “Turkcell Liderler Konferansı"na katıldı. Warren Buffett’tan Bill Gates’e birçok partneri ile yaşadığı deneyimleri paylaşan Eisner, Türkiye’yi ekonomik yükselişi, genç nüfusu ve Batı’yla Doğu’yu birleştiren konumuyla geleceğin ülkelerinden biri olarak nitelendirdi. Şirketlerin teknolojiden üstün bir şekilde yararlanması gerektiğine dikkat çeken Eisner, "İlk önce ölü atlarınızdan kurtulun" dedi.

"Turkcell Liderler Konferansı"nın bu yılki konuğu eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak gösterilen Walt Disney'in eski CEO’su Michael Eisner oldu. Eisner, “İşinizi büyüten iş ortaklıkları ve liderlik” başlıklı bir konuşmayla doğru yönetim ve teknolojiyle işinde oluşturduğu farkı anlattı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın davetinin ardından sahneyi alan Eisner, “Günümüzün pek çok yöneticisi benzer hataya düşüyor. Başarısız bir şirketi aynı metot ve teknolojilerle başarıya ulaştırmaya çalışmak ölü bir atın sırtında ilerlemeye çalışmak gibidir. İlk önce ölü atlarınızdan kurtulun. Mutlaka teknolojiyi işinize katın. Çok şükür ki, Turkcell gibi şirketler var ve işin teknoloji kısmını hallediyorlar” dedi.

Başarısının formülünü anlattığı konuşmasında, “İçgüdülerinizi dinleyin ve aksilikler de olsa inandığınız yolda devam edin. 1989’da Fransa’da Disneyland’i kurduğumuz zaman kafamıza yumurta atarak karşıladılar bizi. Şu anda Paris’teki Disneyland tüm Avrupa’nın en çok ziyaret edilen noktası. İkinci önerimse kendinize doğru bir partner bulun. Zıt kutuplar birbirini çeker, iyi anlaşan zıt partnerler ise mutlaka başarıya ulaşır. Biriniz yaratıcı, biriniz de finansal zekaya sahipseniz, başarısızlık anlarında birbirinize güç verebiliyorsanız harika. Yaratıcılık finansal disiplinle paketlendiğinde başarı kaçınılmazdır” diye konuştu.

Konuşmasında marka yönetimi ve mikro yönetimin de önemine değinen Eisner, “İyi bir marka, binlerce küçük noktacıktan oluşur. Bu noktalar verdiğiniz tüm hizmet ve sunduğunuz tüm ürünlerden oluşur. Bunlar birleşerek büyük resmi ortaya çıkarırlar. Ayrıca üst düzey yönetim kadrosunun her düzeyde işleyişe hakim olması şarttır. Ben Disney’de ilk göreve geldiğimde bir günlüğüne Disneyland’de Gufy kostümü giyip hizmet verdim. İnanılmaz bir deneyimdi” şeklinde konuştu.

Türkiye hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Eisner, "Türkiye yükselen ekonomisi, Doğu-Batı arasındaki köprü konumu ve genç nüfusu ile geleceğin parlak ülkelerinden biri olacak. Teknoloji ve altyapı konusunda geldiğiniz nokta etkileyici. Muhteşem bir insan gücüne sahipsiniz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, şirketlerin yatırım listelerinde hazırladığı listelerin en üst sıralarında yer alıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise, “Turkcell, bugün 450 bine yakın müşterisiyle kurumsal pazarın da lideri. Turkcell’li olmayı tercih eden şirketlerle bire bir temasa geçmek, sunduğu çözümleri anlatmak ve ufuk açıcı beyin fırtınaları ortaya koymak için yoğun bir etkinlik gündemi yönetiyoruz. Düzenlediğimiz zirveler, konferanslar ve Akıllı Şirket toplantılarıyla Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen fikir insanlarını ağırlıyoruz. Son 5 yıla baktığımızda 350 organizasyon düzenlemişiz, 100 bin kurumsal müşterimizle bire bir temasa geçmişiz. İnanıyoruz ki, geleceğin başarılı şirketleri yeni teknolojileri hayata geçirebilenler olacak. Bu yolun ilk adımı ise işte böyle etkinlikler sayesinde fikir önderleriyle, bu işi başaranlarla buluşarak deneyim paylaşmak” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler