YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak Son Yolculuğuna Uğurlandı

Enver ALAS - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,(DHA)  Balyoz Davası'nda 3 yıl hapis yattıktan sonra yakalandığı akciğer kanseri akciğer kanseri nedeniyle infazı ertelenerek

Enver ALAS - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,(DHA) Balyoz Davası'nda 3 yıl hapis yattıktan sonra yakalandığı akciğer kanseri akciğer kanseri nedeniyle infazı ertelenerek 2014 Şubat ayında tahliye edilen ve dün hayatını kaybeden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak için Üsküdar Selimiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cem Aziz Çakmak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 12.00 sıralarında camiye getirildi. Törende Çakmak'ın babası Ahmet Mustafa Çakmak, annesi Uçay Çakmak, eşi Sevgi Çakmak, kızları Tuğçe Çakmak Kara ve Dilara Çakmak, ablaları Filiz ve Deniz Çakmak cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

ANNE UÇAY ÇAKMAK FENALAŞTI
Cenazede Çakmak'ın eşi Sevgi Çakmak ayakta durmakta güçlük çekerken, anne Uçay Çakmak ise uzun süre gözyaşı döktü. Uçay Çakmak "O benim biricik oğlumdu. Oğlum gitti, ben onsuz ne yapacağım? Yardım et Allah'ım, oğluma huzur ver" diye feryat etti. Acılı anne taziyeye gelenlerde oğlu Cem Aziz Çakmak için dua etmelerini istedi.

SİLAH ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI
Cenazeye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz Kuvvetleri eski Komutanları emekli Oramiraller Özden Örnek ve Eşref Uğur Yiğit, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Oramiral Abdullah Recep, Donanma eski Komutanı Oramiral Nusret Güner, emekli Koramiral Atilla Kıyat, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Korgeneral MHP ESKİ İstanbul milletvekili Engin Alan, emekli Koramiral Can Erenoğlu, emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Binbaşı Levent Bektaş, emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile Cem Aziz Çakmak'ın silah arkadaşları ve çok sayıda deniz subayı katıldı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele İngiltere'de NATO toplantısında bulunduğu için cenazeye katılamadı.

EMEKLİ ORAMİRAL : "KAHRINDAN ÖLDÜ"
Cenazeye katılan Emekli Oramiral Nusret Güner, Türkiye'nin çok önemli bir evladını kaybettiğini söyledi. Güner, "Çok kıymetli bir kardeşimi kaybettim. Dünyada tanıdığım üç mükemmel insandan birisiydi. Ülkesini seven, ülkesi için canını feda eden ancak onun ölümü malesef bu kumpası kuranların hakkında herhangi bir işlem yapılmamış olması üzüntümü dağ gibi artırıyor. Bunu ileride Türk milleti anlayacaktır. Kendisi çok onurlu bir insan olarak silah arkadaşımdı. Özetle Türk milleti de malesef buna sessiz kaldı. 'Bize bunu nasıl yaparlar' diye kahrından öldü diyebilirim" dedi.

DURSUN ÇİÇEK: "DAHA ÇOK ŞEHİDİMİZ OLACAK ÇÜNKÜ YILLARCA MANEVİ İŞKENCE GÖRDÜK"
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ise askerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Çok eziyet gördük. Ancak halen daha bu iktidar saltanatını sürdürmeye çalışıyor. Bunların hesabından kaçıyor. Daha çok şehidimiz olacak çünkü yıllarca manevi işkence gördük. Milletime sesleniyorum; 'Bu askerlere ne zaman sahip çıkacaksınız? Bunların hesabı ne zaman sorulacak? Halen daha bu iktidara yüzde 40 oy veriliyor" diye konuştu.

EMEKLİ TEĞMEN ÇELEBİ: "TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN"
Emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi de "Türk milletinin başı sağolsun. Komutanımız aramızdan ayrıldı ama milletimizin gönlünden asla demir almayacaktır. Türk milleti onu Deniz Kuvvetleri'nin ona dediği gibi 'Kutup Yıldızı' olarak ifade etmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Cem Aziz Çakmak'ın üzerinde Beşiktaş bayrağı bulunan cenazesi top arabasına konularak Selimiye Kışlası'na götürüldü. Askeri törenin ardından ise Çakmak'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler