YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esenler Belediye Başkanı Göksü '15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nı Takip Etti

İSTANBUL, (DHA) - ESENLER Belediyesi, İstanbul'da 34 kişinin şehit olması, 318 kişinin de yaralanmasıyla ilgili açılan FETÖ davasını takip etti.

İSTANBUL, (DHA) - ESENLER Belediyesi, İstanbul'da 34 kişinin şehit olması, 318 kişinin de yaralanmasıyla ilgili açılan FETÖ davasını takip etti. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam eden ve 135'i tutuklu 143 eski askerin yargılandığı davaya 7 şehit veren ve 40'ın üzerinde gazisi bulunan Esenler'in Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, şehit yakınları ve gaziler katıldı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen ve 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın oturumuna ilişkin konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu şunları söyledi: "Bu topraklar üzerinde yaşayan ve toprakların benliğini kabul etmiş bir milletin çocuklarının içerisinde, kendi toprağına, vatanına, milletine, arkadaşına, soydaşına silah çeken, kurşun atan ve onu katleden katillerin duruşmasını izlemek insanda çok farklı bir hissiyat oluşturuyor. Bir yandan da bu topraklar için canını vermekte tereddüt etmeyen kahramanların hissiyatını yaşıyoruz. Bu toprakların üzerindeki hainlerin her zaman nasıl bir oyun içerisinde olduklarını ve oyunu kurarken de adeta kapalı kapılar arkasından ne kadar büyük oyunlar tezgâhladıklarını, büyük bir rol üstlendiklerini duruşmayı dinlerken bir kez daha gördük. 15 Temmuz bizim tarihimizin yeni bir miladıdır. Bu yeni milatta, bu topraklardaki ihaneti yeniden yaşadık. Bu ihanetin kimler tarafından ortaya serildiğini yeniden gördük. Bu davaların takipçisi aziz milletimizdir. Bu dava bize emanet edilen 250 şehidimiz ve binlerce gazimizin emanetidir. Her birimiz her dem bu davaları takip edip, bu katillerin ve hainlerin bu topraklara ve bu millete ihanet etmelerinin ve bu canlara kast etmelerinin karşılığını vermek için her birimiz burada nöbet tutarak davayı takip etmeliyiz. Bu davalar sonunda ortaya çıkacak hükümlerin, bu milletimizin vicdanında Gerçekten cezalarını hak ettiler sonucunu oluşturacağına inanıyoruz. Bu yüzden adaletimize olan güvencimiz tamdır.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler