YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esenler Belediyesi 5 Bin Çocuğu İftarda Bir Araya Getirdi

Esenler Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen çocuk iftarı renkli görüntülere sahne oldu.Aralarında Suriyeli çocuklar, yetimler ve...

Esenler Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen çocuk iftarı renkli görüntülere sahne oldu.

Aralarında Suriyeli çocuklar, yetimler ve engellilerinde bulunduğu 5 bin çocuk Ramazan’ın manevi ikliminde aynı masada yaşadı. İftar sonrasında Karagöz Hacivat gölge oyunları, animasyon, Jonglör, İllüzyonist ve TRT Çocuk Paytak Show’un yanı sıra 80 kişilik Çocuk Semazen ekibi sahne aldı.

Çocuk masumiyeti ile yapılan dualarla şehrin masumiyetini birleştirmek istediklerini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Çocuklarla aynı sofrada ilk gün iftar yapmak büyük heyecan ve mutluluk. Neden ilk gün ve çocuk derseniz, istedik ki çocuğun masumiyeti hepimizin bildiği gerçek ve ramazanın birinci günü o çocuk masumiyetiyle dudaklardan çıkmış dua ile şehrin masumiyetini birleştirmek ve şehri bununla bereketlendirmek istedik. Şehrin dayanışması, şehrin kaynaşması, şehrin bütünleşmesi, şehrin birleşmesi, çocuklarımızın o masum dudaklarından çıkan dua ile birleştirmek istedik ve onları iftar soframıza misafir etmek istedik bunun için birinci gün çocuk iftarıdır bizde ve inşallah gelenek olarak devam edecektir” dedi.

İstanbul’da ramazanın çok güzel olduğunu ve İstanbul’un her yerinde iftarlar olmasının çok güzel olduğunu söyleyen Suriyeli Fatma, “Benim adım Fatma. Suriyeliyim. İstanbul’a Suriye’den geldik çünkü Suriye’de savaş var. Ailem burada. İlk defa ramazan var. İstanbul’da ramazan çok güzel ve iyi İstanbul’da her yerde iftar var. Şimdi de Esenler Belediyesi iftar yapıyor ve Esenler Belediyesi’ne teşekkür ederiz İftar için. Müslümanların bütün dünyada iyi haberlerini duymak istiyorum. Onlara barış dilerim ve Müslümanlara bütün dünyada hayırlı ramazan diliyorum. Ramazanları mübarek olsun” dedi.

Esenlerde yaşayan Esma Nur Kavak ise belediye ile gurur duyduğunu belirterek, “Bu çocuk iftarında birlik ve beraberliğin artacağını düşünüyorum. Belediye başkanına çok teşekkür ediyorum buradan. İlk ramazan günü, normal olduğu gibi zor geçti. Daha alışkın olmadığımız için ama sevdiğim şey oruç tutmak, hoşuma da gidiyor. Belediyemizle çok gurur duyuyorum çünkü böyle bir şey düşünmesi çok iyi bir şey” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler