YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evening Standard'ın Haberine Göre Sponsorlar Fıfa Ve Blatter'ın Vidasını Çevirdiler

 Faruk ZABCI - LONDRA / DHA İngiliz basını, FIFA sponsorlarının FIFA ve Blatter'a karşı cephe aldıklarını manşetlere taşıdı. İngiliz gazeteleri bugünkü haberlerinde

Evening Standard'ın Haberine Göre Sponsorlar Fıfa Ve Blatter'ın Vidasını Çevirdiler

Faruk ZABCI - LONDRA / DHA

İngiliz basını, FIFA sponsorlarının FIFA ve Blatter'a karşı cephe aldıklarını manşetlere taşıdı.
İngiliz gazeteleri bugünkü haberlerinde FIFA Başkanı Sepp Blatter'in görevinden alınması için "Futbolu öldürüyorsun", "2018 Dünya Kupası İngiltere'ye verilsin", "Dolandırıcı FIFA" ve "Son iki nesildir yolsuzluklarla futboldaki en büyük skandala neden oldular" manşetleri atmasının ardından, öğleden sonra çıkan London Evening Standard gazetesi, "Sponsorlar FIFA ve Blatter'in vidasını çevirdiler" manşetini atarak FIFA yöneticilerinin yolsuzluk skandalından sonra FIFA sponsorlarının FIFA ve Blatter'a karşı cephe aldıklarını yazdı.
Blatter'in atılması için savaş başlatan İngiltere Futbol Federasyonu, sert çıkışıyla 2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini almayı hedefliyor ve tüm silahlarını harekete geçirdi. Sepp Platter'in istifa etmesi için baskının yoğunlaştığına dikkat çeken Standard, sponsorlarının FIFA'ya ültimatom verdiğini ileri sürdü.
Visa'nın 100 milyon sterlinlik yolsuzluk iddialarının ardından acil reformlar yapılmazsa kontratını kesmek tehdidinde bulunduğu öğrenildi.
Nike, Adidas, Kia ve McDonald's'ın da FIFA'nın saygınlığını koruması gerektiğine dikkat çekerek, benzeri bildiriler yayınladığı anlaşıldı.
Visa yayınladığı açıklamada "FIFA'nın hemen değişiklikler yapması önemlidir. Bunu başaramazsa, FIFA'ya sponsorluğumuzu yeniden gözden geçireceğimizi söyledik" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler