YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fas'taki Milli Golfçü Cinayetine Meşru Müdafaa Beraati...

- Fas'ın Agadir şehrinde 3 yıl önce, 26 yaşındaki milli golfçü Burak Özeşme'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Osman Hacısüleymanoğlu hakkındaki dava

- Fas'ın Agadir şehrinde 3 yıl önce, 26 yaşındaki milli golfçü Burak Özeşme'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Osman Hacısüleymanoğlu hakkındaki dava karara bağlandı. Mahkeme, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi istenen sanık Osman Hacısüleymanoğlu'nun eyleminin meşru müdafaa kapsamında kaldığı gerekçesiyle beraatına hükmetti. Heyet, Hacısüleymanoğlu'nun tahliyesine de karar verdi.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. celsesi görülen davaya, tutuklu sanık Osman Hacısüleymanoğlu getirildi.

"BENİ ÖLDÜRMESİN DİYE ELLERİNDEN TUTTUM"
Sanık Osman Hacısüleymanoğlu son savunmasında, "Benim herhangi bir suçum yoktur. Çok üzgünüm. Sadece beni öldürmesin diye ellerinden tuttum. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim" dedi. Sanık Osman Hacısüleymanoğlu'nun avukatı Şebnem Eriş ise taraflar arasında bir kavga yaşanmadığını belirterek "Müvekkilim olay günü bıçaklı saldırıya uğramış, bu saldırıya karşı kendisini korumuştur. Eylemi meşru müdafaa sınırları içerisinde kaldığından beraat ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Sanığın diğer avukatı Volga Gökçe de müvekkilinin üzerine gelen saldırıyı defetmek amacıyla hareket ettiğini, bu nedenle hakkında ceza verilmemesini talep etti.

"EYLEM MEŞRU MÜDAFAA KAPSAMINDA"
Mahkeme heyeti, sanık Osman Hacısüleymanoğlu hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açılmışsa da eylemin meşru müdafaa kapsamında kalması nedeniyle TCK'nin 25/1. maddesi uyarınca beraatine karar verdi. Heyet, sanığın başka bir suçtan tutuklu değilse derhal tahliye edilmesine de hükmetti.

İDDİANAME...
Başka bir suç nedeniyle ceza alınca Fas'a kaçarak Agadir'de yaşamaya başlayan Osman Hacısüleymanoğlu, 2012 yılında Burak Özeşme ile yaşadıkları bir kavga sonrasında ölümü üzerine İstanbul'a dönerek teslim olmuştu. Hacısüleymanoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Hacısüleymaoğlu'nun maktül Burak Özeşme ile golf oynamaları ve oğlu ile arkadaş olmaları sebebiyle tanıştıkları belirtiliyordu. 22 Mayıs 2012'de sanıkla ile aralarında bir tartışma çıktığı ve sanığın eylemi sonucu Burak Özeşme'nin öldüğü ifade ediliyordu. İddianamede, sanığın her ne kadar maktülün kendisine saldırısını defetmek amacıyla hareket ettiğini söylemişse de aralarında oluşan kavga ortamı sonucu bu olayın gerçekleştiği anlatılıyordu. İddianamede, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması isteniyordu.

ADLİ TIP KURUMU: KESİN ÖLÜM SEBEBİ BELİRLENEMEDİ
Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nun 24 Aralık 2014'te hazırladığı raporda, maktül Burak Özeşme'nin kesin ölüm sebebi belirlenememekle birlikte ölümünün "zorlamalı ölüm" olarak kabulünün gerektiği belirtiliyordu.

"BOĞUŞMA SIRASINDA ÖLDÜ" DEMİŞTİ
Sanık Osman Hacısüleymanoğlu ilk duruşmada, maktül Burak Özeşme'nin evladı gibi olduğunu belirterek kendisini şöyle savunmuştu: "Burak zaman zaman Fas'a yanıma golf oynamaya geliyordu. Olay günü Sabah yürüyüş yaptık. Öğleden sonra golf oynayıp marinada balık restoranında yemek yedik. Sonra eve geldik. Burak çok alkol aldı. Antalya'da yeni açılan golf sahasında hoca olarak işe başlamak istediğini, ancak Golf Federasyonu yönetiminden Kadir Aydın'ın işini bozduğunu anlattı. Hafta sonu Antalya'da bir turnuva olduğunu söyledi. Kadir Aydın'ı tokatlamak için benden iki adam istedi. Bu isteğini kabul etmeyince bana bıçakla saldırdı. Sadece ellerinden tuttum. Daha sonra nabzının atmadığını farkettim. Nasıl olduğunu anlamadım. Çok üzgünüm."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler