YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Hakan Son Yolculuğuna Uğurlandı(Geniş Haber)

TÜRK sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Levent Afet Yolal Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolcuğuna uğurlandı.   Yeşilçam'ın unutulmaz

TÜRK sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Levent Afet Yolal Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolcuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'ın unutulmaz jönü, sanatçı Fikret Hakan geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Hakan için bugün Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi. Tören Hakan'ın kızı Elif Hakan, torunu Doğa Atay, aralarında Nilüfer Aydan, Salih Güney, Haldun Dormen, Selahattin Taşdöğen, Serdar Gökhan, Suna Selen, Orhan Gencebay, Mustafa Alabora, Türker İnanoğlu'nunda olduğu sanatçı dostları katıldı.

"BİR FİKRET HAKAN MÜMKÜN DEĞİL GELMEYECEK"
Fikret Hakan'ın yakınları, tören öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Sanatçı dostları Hakan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törene katılan oyuncu Selahattin Taşdöğen, "Türk sineması, edebiyatı çok önemli bir ismini kaybetti. Bir Fikret Hakan mümkün değil gelmeyecek" yorumunda bulundu.

"YEŞİLÇAM EFSANESİ YUKARIDA YAŞIYOR"
Usta oyuncu Haldun Dormen ise, "Fikret bey'in tiyatroculuğundan hiç bahsedilmiyor ama biz birçok oyunda beraber oynadık. Tiyatroya Avni Dilligil ile başladı, sonra Dormen'e geçti. Fikret Hakan Tiyatroyu hiç bırakmadı" derken,Salih Güney ise, "Fikret yalnız oyuncu değil, birçok özellikleri olan bir insan. Yeri doldurulamaz bir insandı. Yukarıda çok daha güzel bir kadro var şuanda. Sadri'si ile Kemal'i ile, Tarık, Ekrem Bora ve yönetmenlerimizle Yeşilçam efsanesi yukarıda yaşıyor" diye konuştu.

"BİR VEFASIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Kızı Elif Hakan ise bugün yapılan törenlerde babasına bir vefasızlık olmadığını belirterek, "Önemli olan onu seven dostları ile onu bir kez daha hatırlamaktı. Şu anda bütün dostları burada. Ben bir vefasızlık olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar belki buraya, camiye gelecekleri için oraya gelememiş olabilirler" diye konuştu. Fikret Hakan, burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'a defnedildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler