YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GALATASARAY - TRABZONSPOR MAÇININ ARDINDAN

 KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Trabzonspor'a 3 - 0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın

KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Trabzonspor'a 3 - 0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
İtalyan çalıştırıcı, iyi oynayan rakiplerine karşı zor duruma düştüklerini vurgulayarak, "Bugün ilk 20 - 25 dakika iyi oynamıştık. Sorun, topu kapamadığımızda başlıyor. Top bizdeyken iyiydik; ama sonrasında böyle oldu. Daha çok top kapmaya ve top tutmaya çalışmamız gerekiyor" dedi.
Çift forvet oynadıklarında daha etkili olduklarının hatırlatılması üzerine Prandelli, "Çift forvetle oynamak, işler kötü gittiğinde ilk akla gelen tercihtir. Olcan, Burak, Senijder, Umut, hepsini birlikte oynatmak da zor. Tek forvetle oynarken de önemli iki pozisyon bulduk, değerlendiremedik. Değerlendirebilseydik farklı olabilirdi" diye konuştu.
Prondelli, takımın durumundan başta kendisinin memnun olmadığını dile getirerek, takımın ne zaman istediği seviyeye geleceğini düşündüğünün sorulması üzerine, "Zamanı ben de bilmiyorum" yanıtını verdi.
Prandelli, "Beş aydır çok çalışıyoruz. Ben de memnun değilim. Düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle maçlarda kaybedince zor duruma düşüyorsunuz. Maçtan önce liderle aynı puandaydık ve olumlu yaklaşıyordunuz. Yenilince ise durum farklı oluyor. Nerede hatalar yaptığımız bulmamız gerekiyor."
Sneijder'in yedek kalmasıyla ilgili de Prandelli, Hollandalı futbolcunun yedek kalacağından haberinin olduğunu söyledi.
Prandelli, "Baktığınızda 2 milli maçtan sonra geri geldi ve yorgunluk ile sakatlığı vardı. Bu yüzden Sneijder ile başlamadık" ifadelerini kullandı.
GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI YASAMAN: "MAĞLUBİYETLER NORMALDİR. GALATASARAY'IN KONSANTRASYONU HERHALDE AVRUPA MAÇI İÇİNDİ"
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman da, beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını dile getirerek, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht maçından önce böyle bir skor iyi olmadı ama ileriye bakacağız. İnşallah Anderlecht'i yenerek bu mağlubiyeti unutturacağız" dedi.
Hamdi Yasaman, mücadeleye yedek soyunan Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in ilk 11'de başlamamasıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Sneijder'i herhalde Anderlecht maçı için biraz dinlendirdi. Çünkü milli takımla 2 maçta oynadı. Onun için antrenörün tercihi doğru olabilir" şeklinde konuştu.
Sarı-kırmızılı taraftarların teknik direktör Cesare Prandelli'yi istifaya davet etmesinin normal olduğunu anlatan Yasaman, "Üç tane yiyince taraftarın 'istifa' diye bağırması normal. Şu anda yapacak bir şey yok. Böyle mağlubiyetler olabilir" diye konuştu.
Yasaman, Prandelli'nin daha önce yaptığı "Önceliğimiz lig" açıklamasına göre kurduğu ilk 11'in çeliştiği yorumunun yapılması üzerine, "Öncelik lig diye bir şey yok. Her kulvar bizim için öncelikli. Anderlecht maçının telafisi yok ama ligin var. Önümüzdeki haftalarda bunu telafi ederiz" dedi.
"Prandelli istifa ederse yönetim kurulunun tutumu nasıl olur?" şeklindeki soruya karşılık Yasaman, "İstifa etmez. Mağlubiyetler normaldir, arada bir olabilir. Galatasaray'ın konsantrasyonu herhalde Avrupa maçı içindi. Bugün maça kendilerini vermediklerini gördüm. Böyle bir sonuç olabilir ama tabii ki beklenen bir şey değil. Bugün galip gelseydik Avrupa maçı öncesinde moral olabilirdi" ifadelerini kullandı.
GALATASARAY BAŞKAN YARDIMCISI ALBAYRAK: "İKİ GÜNDE BİR MAÇ KAYBEDİNCE HOCA GÖNDERİLMEZ"
Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Maça iyi başladık ama sonra kötü performans sergiledik. Baştan taraftarlarımızdan özür diliyor, Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Zor zamanlarda taraftarımız bizimle olsun, böyle günlerde takıma sahip çıkmaları lazım. Kendilerini çok seviyorum, ben de tribünden geldim. Bu çocuklar bizi iki sene şampiyon yaptılar, yine yapacaklar. Futbolcularımızı yuhalamak taraftarımıza yakışmıyor" diye konuştu.
Sneijder'in milli takımdan yorgun geldiği için Prandelli tarafından maça yedekte başlatıldığını dile getiren Albayrak, "Biz Prandelli'nin arkasındayız. Taraftarımız ne yaparsa yapsın. Taraftarlarımızın da arkasındayız, futbolcularımızın da. İki günde bir maç kaybedince hoca gönderilmez" dedi.
TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da, galip geldikleri için mutlu olduklarını vurgulayarak, "3 - 0'lık sonucun dışında farklılıklar olabilecek bir oyun olması gerekiyordu. İlk yarım saatte çok edilgen ve üretken olmayan bir takım vardı ama bunu çok daha iyi oynayabileceğine inandığım bir oyuncu grubu var. Trabzonspor, Trabzonsporluluk ruhunu Türkiye'de tekrar hissettirmesi, bunu uzun süre sahalarda tutması önemli. Çünkü Türk futbolunun buna ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
Ersun Yanal, şunları söyledi;
"Rakiple olan puan farkının 10'a çıkması ya da kapatamamak gibi sonuçla da karşı karşıya kalabilirdik. Bunun için de burada galip gelerek Galatasaray'la olan 7 puanlık farkı 4 puana düşürdük. Bugünkü performansı skorla karşılaştırdığımızda daha da iyi olabilirdi. Bunun daha iyisini yapma referansını aldık. Oyuncularımı kutluyorum."
Galatasaray taraftarlarına da teşekkür eden Yanal, "Onların bu alkışı hepimizi çok sevindirdi ve duygulandırdı. Ama bunu her zaman yapmak lazım. Çünkü bir oyun var sahnede. Bence her ikisi de alkışı hak ediyor" dedi.
Galatasaray'ın çift santrafora dönmesinin kendileri lehine olduğunu belirten Ersun Yanal, rakibin geri dönüşlerinin de zayıf olduğunu belirtti.
İyi oynamaya devam etmek istediklerini ifade eden Ersun Yanal, "Çünkü bunu sağlayacak bir takım var. Bu takımın oynayacağı oyunun şeklini ileriki haftalarda daha da baskın olarak göreceksiniz. Ben hiçbir farklılık gözetmeksizin oyunu değiştirdiğimizi düşünüyorum. İstediğimiz oyunu başından beri kovaladık. İlk 25 dakika çok bizim açımızdan hiç de iç açısı değildi. Daha edilgen ve eski alışkanlıkları ileriye uzun oynayarak gidermeye çalışıyorduk. İkinci yarı çok küçük bir değişiklik yaptık. Onda da haklı çıktık. Rakibin iki santrafora döndükten sonra bizim lehimize olacağını biliyorduk. Bunda da haklı çıktık. Geri dönüşleri zayıftı ve bunu da iyi kullandık, sonucu aldık" diye konuştu.
Trabzonspor'un hedefinin sorulması üzerine de Yanal, "Yetiştirdiği oyuncularla, çevredeki liderliğiyle Türk futboluna kazandırdığı ivmeyle çok önemli. Böyle bir kazanımın devamı gerekli. Biz bu işin çok çok başındayız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Trabzon'daki bu futbol tutkusunu tekrar geri döndürüp yarışın içinde uzun süreli kalmasını sağlayacak bir duruma getirmeliyiz. Bunu sağlayacak bir kadro var mı? Evet var. Eksikler var mı? Mutlaka vardır. Bunları tamamladığınızda çok daha farklı bir sürecin işleyeceğini düşünüyorum. Şampiyonluk sürecinin içinde olmalıyız. 15 puan farkla başladık bugün. İyi bir ivme ile devam ettiriyoruz. Bu yıl hedefin noktalanacağı yarışta tek başımıza hiçbir şey yapamayız. İçin içine taraftarlar ve medya girmeli ve kol kola yürümeliyiz. Futbola ihtiyaç var. Futbolu oynayarak güzelleştirmek herkesle beraber futbolun güzel taraflarını yaşamamız gerekiyor. Futbolun kin, nefret ve kavga gibi söylemlerden uzaklaşarak, bu işin keyif aracı olarak kullanılarak sahne alması gerektiğini düşünüyorum. Deniz bitti kara göründü. Çamur atarak, insanları karalayarak ya da nefret kin tohumları ekerek biçtiğiniz şeyin zehirli olduğunu umarım herkes anlamıştır. Artık bu kadar ders yeter. Türk futbolunun geldiği noktada herkesin sorumluluğu vardır. Herkes şapkasını önüne koymalıdır. Çünkü bizim iyi futbola ve düzgün bir ortama ihtiyacımız var. Maalesef bu ortamı yitirdik. Bu ortamı çabuk kazanmalıyız. Trabzonspor da bunun içinde önemli bir yer tutuyor" yanıtını verdi.
Öte yandan Yanal, Galatasaray'dan teklif alıp almadığı yönündeki soru üzerine de, "Her hangi bir görüşmede bulunmadım" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler