YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genç işadamları, AB’de lobi faaliyetlerinin hızlandırılmasını istiyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, Türkiye’nin AB parlamentosunda daha sık...

Genç işadamları, AB’de lobi faaliyetlerinin hızlandırılmasını istiyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, Türkiye’nin AB parlamentosunda daha sık gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, AB üyelik sürecinde Türkiye’nin tanıtımı için lobi faaliyetlerinin çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
“AB’ye üyelik yolunda gösterdiğimiz çaba, aktif lobi çalışmaları ile desteklenmeli” diyen Coşkunkan, AB üyeliği konusunda bugüne kadar önemli yollar kat edildiğini belirtti. Bugün gelinen noktada gösterilen çabayı destekleyecek en önemli kozun lobicilik olduğuna işaret eden Coşkunkan, “Fakat Türkiye’nin bu konuda alması gereken daha çok yolu var. Siyasal iletişimin en önemli yollarından biri olan lobicilikte ülkemizin istenilen düzeyde olmadığını kabul etmeli ve hızla bu noktadaki açığımızı kapatmalıyız. Lobi faaliyetlerinin fikir değişimlerindeki etkisini dünyadaki örneklerinden görüyoruz. Türkiye’nin de hızla AB ülkelerinde lobicilik çalışmalarına başlaması gerekiyor.” dedi.
Lobicilik faaliyetlerinin Türkiye’nin tanıtımında son derece önemli bir argüman olduğunu ifade eden Coşkunkan, şunları söyledi: “Lobicilik faaliyeti siyasetin her evresinde etkin bir aktör. Maalesef öneminin bilincinde olunmasına rağmen Türkiye bu konuda çok ayrıntılı bir sistem kurmuş değil. Siyasal ve sosyal kararlar almada etkili olan lobi faaliyetlerinde etkin olabilecek tüm kurumların devreye girmesi gerekiyor. Siyasal ve sosyal kararların alınmasında profesyonel faaliyetlerle yürütülecek bir lobi çalışması Türkiye’nin imajını daha da güçlendirecektir. Küreselleşen dünyada lobiciliğin önemli bir aktör haline geldiği gerçeği ortadadır.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler