YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç: "kktc Ile Önemli Çalışmalar Yürüteceğiz"

 İSTANBUL / DHA Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç: "kktc Ile Önemli Çalışmalar Yürüteceğiz"

İSTANBUL / DHA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile bir araya geldi.
Bakan Çağatay Kılıç, görüşmede KKTC'de kurulan yurt dışı koordinasyon ofisinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Oradaki çalışmalara verebileceğimiz destek konusunda da her türlü yardıma ve işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Denktaş ile iki ülke arasındaki gençlik ve spor alanında yapılabilecek çalışmaları genel anlamda değerlendirdiklerini kaydetti.
KKTC ile önemli çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu bağlamda gençlik merkezi çalışmalarımızın yanı sıra yaz kamplarımızda gençlerimizin birbirini daha iyi tanıması ve beraber vakit geçirmesi adına çalışmalarımız olacak. Bu kamplarda gençlerimiz, sosyal ve spor aktiviteleriyle bir araya gelecek" diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı ile yakın zamanda yurt dışında yaşayan gençlerle ilgili çalışmalar başlattıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Ülke dışında olan bazı genç kardeşlerimizin Türkiye'yi ziyaret etmeleri ve kamplarda kalmaları konusunda çalışmaları başlattık. İnşallah bunları geliştirerek devam ettireceğiz" ifadelerine yer verdi.
KKTC sporunda yaşanan bazı üzücü konuların zaman zaman gündeme geldiğini anlatan Denktaş, "Bunların en son örneği maalesef bizim futbol kulüplerindeki sporcularımızın, transfer dönemi dışında Türkiye Bölgesel Amatör "TFF'NİN YAPMIŞ OLDUĞU BU GİRİŞİMİN MUHTEŞEM OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun daveti üzerine KKTC'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Denktaş, "İki bakanlık olarak 'bu sorunu nasıl çözeriz' diye arayış içerisindeydik. Futbol, FIFA kuralları çerçevesinde bütün dünyada yürüyen bir spor dalı. Biz de bu kuralların dışında kalamayız. Türkiye Futbol Federasyonu da TFF'nin kendi beklentisinin çok ötesinde bir adım attığını vurgulayan Denktaş, "Sayın Demirören'e bu anlamda yürekten teşekkür ediyorum. Üzüldüğüm şu; bugün buraya indim sabah görüşmeleri başlattık. Bizim futbol kulüplerinden hiç doğru olmayan bir şekilde yaklaşım ortaya çıkmış. Bu, KKTC'ye döner dönmez ele alacağım konulardan biri olacak TFF tarafından yapılan girişimin yıllardan beri özlediğimiz bir girişim olduğunu belirtmeliyim. Zaman zaman böyle aksi sesler çıkacak. Biz yürüyüşümüzü devam ettireceğiz" açıklamasında bulundu.
"SPORCULARIMIZIN DÜNYAYA AÇILABİLECEĞİ PENCERE; ANAVATAN TÜRKİYE"
Denktaş, iki ülke arasında birlikte yürütecekleri projelerin olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Futbol dışındaki diğer branşlarda sporcularımızın dünyaya açılabileceği pencere, Anavatan Türkiye. Nasıl bir formülle bunu hayta geçiririz diye bizim spor dairemiz bir çalışma başlattı. Onu sizlerle de paylaşacağız. Zaman içerisinde, inşallah gençlerimiz kendi kısır döngüsü içinden kurtulup dünyaya açılabilecek. Yeteneklerini buradaki kardeşleriyle öncelikli olmak üzere dünyadaki kardeşleriyle de paylaşmaya başlayabilecek diye ümit ediyorum."

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç: Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç: Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç:

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler