YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gurbetçi 3 Öğretmenin Hikâyesini Anlatan ‘Selam’, Vizyona Giriyor

Sinemaseverler bu hafta, korku, gerilim, romantik, bilim kurgu, dram türlerinde seçkiler ile buluşuyor. Haftanın önce...

Gurbetçi 3 Öğretmenin Hikâyesini Anlatan ‘Selam’, Vizyona Giriyor

Sinemaseverler bu hafta, korku, gerilim, romantik, bilim kurgu, dram türlerinde seçkiler ile buluşuyor. Haftanın önce çıkan filmi ise Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek'teki Türk okullarında görev yapan 3 öğretmenin hikayesinin anlatıldığı “Selam”. Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Hasan Nihat Kürkçü ile Emre Karakoç’un rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda Levent Demirkale oturuyor.

LANET

Bir gerçek suç yazarı, yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu bulur. Bunun üzerine kendisi, eşi, oğlu ve kızı korkunç bir kabus yaşamaya başlar. İşlenmiş cinayetleri en ince teferruatına kadar inceleyip yazmaya karar verdiği kitaptan da vazgeçmek zorunda kalır. Scott Derrickson’un yönettiği ve Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone, Fred Dalton Thompson, Michael Hall D’Addario ile Clare Foley’in oynadığı “Lanet” korku, gerilim türünde.

AŞKA YÜKSELİŞ

Farklı dünyalara ait olan iki gencin öyküsü... İlk büyük aşklarını keşfetmelerini sağlayacak olan çılgınca bir yolculukta beklenmeyen bir aşk. Babi, masum ve zengin bir genç kız. Hache ise isyankâr bir delikanlı, sonu bitmeyen kavgalar ve yasadışı motosiklet yarışları arasında devamlı hayatını tehlikeye atma iştahı ile dolu, sınırları zorlayan bir modeldir. Fernando Gonzales Molina’nın yönettiği ve Mario Casas, Maria Valverde, Alvaro Cervantes ile Marina Salas’ın oynadığı “Aşka Yükseliş” dram, romantik sevenler için.

THE HOST

Dünya görünmeyen bir düşman tarafından istilâ edilmiştir. İnsan bedenleri bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de, zihinler ele geçirilmiştir. Neredeyse herkes teslim olmuştur. Geriye kalan birkaç insandan biri olan Melanie’nin de bedenini alan ruh, yetkililer tarafından zorluklar hakkında uyarılmış olsa da bedeninin sahibi zihninden vazgeçmeyi reddeder. Andrew Niccol’un yönettiği ve Saoirse Ronan, Diane Kruger, Jake Abel ile William Hurt’un oynadığı “The Host” bilimkurgu gerilim tarzına yeni bir soluk getirmeyi planlıyor.

SELAM

Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul’dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakâr öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikâyelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor. Levent Demirkale’nin yönettiği ve Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Hasan Nihat Kürkçü ile Emre Karakoç’nun oynadığı “Selam”ın çekimleri boyunca 50 kişilik teknik ekip ile 2 ton ekipman, 3 kıtada yer alan ülkelere taşındı.

HITCHCOCK

“Hitchcock”, sinema tarihinin en etkileyici isimlerinden, korku ustası Alfred Hitchcock ile karısı ve aynı zamanda ortağı da olan Alma Reville’in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock’un çığır açan filmi, ünlü “Sapık”ın yapım sürecinde geçiyor. Sacha Gervasi’nin yönettiği “Hitchcock”ta Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Danny Huston, Toni Collette, rol aldı.

G. I. JOE: MİSİLLEME

Filmde, takım sadece ölümcül düşmanları Kobra ile savaşmayıp, bizzat varoluşlarını tehlikeye atan devletin içinden tehtidlerle de uğraşmaya mecbur kalıyorlar. Filmin üç boyutlu hale dönüştürülmüş olması, seyir zevkini yepyeni bir seviyeye taşıyor ve seyirciyi durmaksızın devam eden aksiyona daha da yaklaştırıyor. Jon M. Chu’nun yönettiği ve Dwayne Johnson, Jonathan Pryce, Byung Hun Lee, Elodie Yung, Ray Stevenson’nın oynadığı “G. I. Joe: Misilleme” 3D olarak seyirciyle buluşuyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler